saw Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Chciałbym obnażyć wam moją pierwszą własnoręcznie wykonaną przynętę na razie schnie więc nie wiem jak i czy w ogóle pływa Haczyk bezzadzior nr 6, długość ok 1,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskulap Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Wygląd super. Z jakich materiałów wykonana? Patrząc na wagę to chyba pływająca może nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Zdecydowanie nie pływa. Materiały to haczyk, drut ołowiany, żyłka, koraliki, pianka modelarska, kawałek pudełka po żyłce, farby modelarskie, lakier transparentny, brokat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Co mi się wydaje ze lameta ołowiana była zbędna , tego typu przynęty lepiej sprawdzają się w wersji pływającej . Szkoda żeby tak pieczołowicie wykonany wabik leżał tylko w pudełku , moja propozycja jest taka przyklej tej muszce do przednich łapek kulkę styropianu na wodzie będzie wyglądała jakby próbowała się ratować z opresji , poza tym biały styropian da mocny kontrast kolorystyczny co powinno wpadać rybą w oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Następną zrobię z kulką styropianu w odwłoku. Zastanawiałem się czy lametę dać czy nie ale gdyby nie ona to waga byłaby w okolicy 0,0 nic:) ale jak tym rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 A ten bzyk to przyneta muchowa czy spinningowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 W zamierzeniu spinningowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Sławek, nie ściemniaj. Znalazłeś wyschnięta muchę i uzbroiłeś ją ... Świetna imitacja, gratuluję talentu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Etam znalazłem... wyhodowałem, nadmuchałem słomką i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Ta mucha sprowokowała dziś głęboką burzę mózgów nad zupełnie innowacyjnym wabikiem. Mam nadzieję, że lód rozpuści się szybko i ruszy faza eksperymentalno-testowa, już nie mogę się doczekać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Parę lat temu w jednym z Wrocławskich sklepów wędkarskich było można kupić plastikowe imitacje muchy miały zerowa pływalność po nadzianiu na haczyk powoli tonęły , kosztowały kilkadziesiąt groszy za sztukę parę sztuk kupiłem z czystej ciekawości ale nic konkretnego w moich wodach na nie nie złapałem za to kolega łapał na nie stale klenie jazie a nawet leszcze używając ochotkowych haków i olejku aromatycznego do ciast zrobił z nich naprawdę łowną przynętę . Nie tylko przynęta jest ważna ale też sposób jej prezentacji rybie . Muszka wyszła super teraz musisz tylko znależć sposób jak ją podać z tak lekkimi przynętami nigdy nie jest łatwo ale sposoby są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Kolejny insekt, tym razem imitacja Ważka Świtezianka Błyszcząca (samiec) Oryginał: Jako że zaczynam wszelkie uwagi będą bardzo pomocne. PozdrawiamS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A nie myslales nad tym aby zrobic odwłok z pianki? ;)Dobra pływalnosc jak np. u styllezzha http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=4007 3& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Z pianką byłaby to dobra opcja ale nie miałem pianki pod ręką, dopiero zaczynam i nie mam jeszcze wszystkich potrzebnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ale dokładnie studiujesz tematy... mi ona od kilku lat po głowie loto, a Ty z marszu ją sobie ukręciłeś...Nawet fotki te same... <_< Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 No owady niczego sobie. Teraz pozostaje cierpliwość w ich stosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ważka super. Tak na nią patrzę i zastanawiam się czy nie będzie kłopotów z zacięciem ryb...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ważka super. Tak na nią patrzę i zastanawiam się czy nie będzie kłopotów z zacięciem ryb...? hehehe będą.. Dałem zbyt krótki haczyk, następną już taką do łowienia zrobię z dłuższym trzonkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Jeśli ten niebieski tułowik, byłby mniej zwisający w dół to było by ok. Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgadza się, dopiero po zalakierowaniu całości zobaczyłem że haczyk jest prawie na jednej linii z tułowiem, lekko go odgiąłem ale problemy z zacięciem mogą być i tak. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ale to nie zmienia faktu, że jest bardzo fajna i realistyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kurde.Fajne te insekty. Jakby jeszcze tak udało się odwzorować jętkę majową w formie takiego spinningowego wabika,to można w maju ćwikać kropki,jazie i klenie na równi z muszkarzami <_< Waga ważki,1 gram, do rzutu już się nadaje.Ciekawe jak się zachowa przy rzucie,czy nie będzie efektu znanego muszkarzom łowiącym imitacjami z twardszymi skrzydłami (foliowe skrzydła np. jętek),czy nie będzie w powietrzu ,taka skrzydlata piękność, kręcić się i robić helikoptera Ale mucha i ważka i tak są ekstra zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi