Haku Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Witajcie,Wyszukiwarka forumowa nie pokazała w sumie nic odnośnie tego kija. Wujek Google również milczy. Może ktoś posiada i chciałby się podzielić opinią? Chodzi konkretnie o model 269cm 7-35g. Trzymałem kij w ręku, robi dobre wrażenie - szybki, mocny. W sklepie sparowałem go z Pennem Pursuit III 4000. Co myślicie o takim zestawieniu? Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej przed wydaniem w sumie sporej kwoty. Liczę na Wasz poradyPS. kij do Odrzańskiego opadu głównie - główka 20/25g + guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Nada się, fajny kij, wcześniejsze bez ax były słabo wyważone. Nowy model ax sam chciałem kupić ale ostatecznie wybrałem sportex black arrow. Nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haku Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Ostatecznie kijek zakupiłem i mogę podzielić się opinią. Jestem z niego bardziej niż zadowolony. Co dla mnie było bardzo ważne, kij nie gubi ryb. Wyjeżdżały na niego jesienne okonie w okolicach 30cm i mniejsze szczupaki. Nie było ani jednego spadu. Ostatnio trafiłem brzanę 68cm... Wędka pięknie amortyzowała każdy odjazd, a zarazem miała jeszcze spory zapas mocy. Śmiem twierdzić, że da sobie radę z sumkiem gdyby się trafił przypadkowo. Niby 35g górne cw ale u mnie obsługuje 20g główkę + guma 15g i ma jeszcze zapas. Taką gramaturą jestem w stanie spokojnie podbijać w Odrzańskim nurcie.No dobra, były ohy i ahy to teraz jakiś minus:Pierwszy wypad na ryby i odkleił mi się ozdobny węglowy pierścień przy uchwycie kołowrotka. Ciężko powiedzieć czy to jakaś wada egzemplarza czy serii. Zaniosłem kij na gwarancji i po 4 dniach odebrałem sklejony. Nie ma śladu, trzyma się mocno.Generalnie polecam - kupiłbym jeszcze raz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davision Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam. Też noszę się z zamiarem kupna dokładnie tego kijka, jednak nigdzie nie jestem w stanie go pomacać. Powiedz jak kij zachowuje się podczas holu większej ryby, czy kij ugina się na znacznej długości czy podczas holu pracuje tylko jego górna część.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Panowie, poszukuję kija do łowienia z opadu 5-6 calowymi gumami z główkami 10-15g (łowienie na jeziorach z brzegu) i zastanawiam się nad Shimano Sustain AX Spinning 244cm 14-42g.Przykładowo Cannibal 6" waży ok. 33g+10-15g ołowiu nieco przekracza max cw, do tego jakby człowiek chciał z całą mocą rzucić jak najdalej, nie chciałbym przeciążać lub co gorsze uszkodzić kija. Może do powyższych zadań lepszy byłby kij z oczko mocniejszym cw. Shimano Sustain AX Spinning 249cm 21-56g? Proszę o opinie posiadaczy tych wędzisk, czy cw góra i dół jest dobrze opisane.P.S Bardzo istotne też dla mnie jest to, czy bez piłowania stopki, uchwyt kołowrotka w kijach j/w przyjmie bez problemu slammera 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haku Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam. Też noszę się z zamiarem kupna dokładnie tego kijka, jednak nigdzie nie jestem w stanie go pomacać. Powiedz jak kij zachowuje się podczas holu większej ryby, czy kij ugina się na znacznej długości czy podczas holu pracuje tylko jego górna część. Pozdrawiam. Z tego kija nie zrobisz paraboli. Pracuje raczej do połowy swojej długości. To nie jest typowy kij szczupakowy. Jest przeznaczony głównie do łowienia z opadu - raczej sandaczówka i w tym sprawdza się rewelacyjnie. Oczywiście można nim spokojnie porzucać blachą czy jerkiem ale najlepiej czuje się w opadzie. Do tej pory nie spadła mi z niego ani jedna ryba więc uważam, że jego praca pomimo braku parabolicznego ugięcia jest świetna ale co kto woli Panowie, poszukuję kija do łowienia z opadu 5-6 calowymi gumami z główkami 10-15g (łowienie na jeziorach z brzegu) i zastanawiam się nad Shimano Sustain AX Spinning 244cm 14-42g. Przykładowo Cannibal 6" waży ok. 33g+10-15g ołowiu nieco przekracza max cw, do tego jakby człowiek chciał z całą mocą rzucić jak najdalej, nie chciałbym przeciążać lub co gorsze uszkodzić kija. Może do powyższych zadań lepszy byłby kij z oczko mocniejszym cw. Shimano Sustain AX Spinning 249cm 21-56g? Proszę o opinie posiadaczy tych wędzisk, czy cw góra i dół jest dobrze opisane. P.S Bardzo istotne też dla mnie jest to, czy bez piłowania stopki, uchwyt kołowrotka w kijach j/w przyjmie bez problemu slammera 260 Tutaj ciężko będzie mi się wypowiedzieć bo jednak mój sustain jest dłuższy więc i praca tych kijów może się różnić. Generalnie mam cw od 7g ale powiedziałbym, że komfortowo zaczyna się łowić od 10g. W górę natomiast do 35g ale rzucałem trochę ciężej i dawał radę bez problemu. Tochę ciężej czyli w okolicy 40g - więcej nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Tutaj ciężko będzie mi się wypowiedzieć bo jednak mój sustain jest dłuższy więc i praca tych kijów może się różnić. Generalnie mam cw od 7g ale powiedziałbym, że komfortowo zaczyna się łowić od 10g. W górę natomiast do 35g ale rzucałem trochę ciężej i dawał radę bez problemu. Tochę ciężej czyli w okolicy 40g - więcej nie próbowałemDzięki za info.Jakby ktoś jeszcze z użytkowników mających kije z cw i długością, które mnie interesują się wypowiedział byłbym wdzięczny. I tak jak wspomniałem wcześniej, jak wygląda sprawa z uchwytem kołowrotka, przyjmie bez problemu slammera 260 ? Edytowane 17 Stycznia 2019 przez wilczybilet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haku Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Dzięki za info. Jakby ktoś jeszcze z użytkowników mających kije z cw i długością, które mnie interesują się wypowiedział byłbym wdzięczny. I tak jak wspomniałem wcześniej, jak wygląda sprawa z uchwytem kołowrotka, przyjmie bez problemu slammera 260 ? Nie miałem nigdy slammera w ręce. Pursuit III 4000 wchodzi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Nie miałem nigdy slammera w ręce. Pursuit III 4000 wchodzi bez problemuJa z kolei nie miałem młynka j/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Witajcie, znajdzie się tu użytkownik Shimano SUSTAIN AX 2,33m 7-35g M SSUSAX78M ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Witam, używa ktoś Sustain pod sandacza z łódki ?? który z modeli będzie najbardziej odpowiedni na główki 15-20g plus guma 4-5 cali, jak się sprawuje ?:)zastanawiam się nad SSUSAX63ML1.9m (SH)*92g7-21g bo 7-35g może być już za cieżko. Ktoś ma ww. Model i może coś o nim powiedzieć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 WitamOdgrzeje kotleta..Czy mial ktos przyjemnosc ogladac a moze lowic najnowsza seria wedzisk Shimano sustain BX i podzielił by sie wrazeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 WitamOdgrzeje kotleta..Czy miał ktoś przyjemność oglądać a może łowić najnowszą seria wedzisk Shimano sustain BX i podzielił by sie wrażeniami? Po odgrzaniu kotlet zapewne trafił do zamrażarki. Ponieważ w dniu dzisiejszym poległ mój kijek głowacicowy, jestem zmuszony w trybie nie cierpiącym zwłoki wywlec temat, aby zasięgnąć porady. Nadaje się ten Sustain BX do "woblerowania". Proszę o jakiekolwiek informacje o modelu - 2.69m akcja moderate, cw 42-84g. Poległy to, Beast Master AX do 100g. Był prawie genialny - pomimo, że stary, ciężkawy i lecący na pysk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi