spinnerman Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Piękna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dzięki dopiero początki ale staram się . Fajne blachy to robi spinraf Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Zbroic te blachy panowie i ryby lapac ryby. Nic nie rozpala tak wyobrazni wedkarza jak przyneta z ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Zbroic te blachy panowie i ryby lapac ryby. Nic nie rozpala tak wyobrazni wedkarza jak przyneta z ryba Właśnie się zbroimy na 1 stycznia na Drwece Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Piękne wahadłówki i ładnie przedstawione narzędzia pracy. Sam planuje poklepac troszkę w okresie zimowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Piękne wahadłówki i ładnie przedstawione narzędzia pracy. Sam planuje poklepac troszkę w okresie zimowym Dzięki staram się... Jestem aktualnie na ukoczneiu pierwszej partii. Jak byś potrzebował kule stalowe to mam na zbyciu.... Musiałem zamówić po 2 z każdego rozmiaru. (sprzedam tylko w komplecie) Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Dziś chciałbym wam przedstawić mój najlepszy zakup do robienia blach... Nie mogłem dalej męczyć się małymi nożycami lub wycinaniem szlifierą kątowa... szukałem innego rozwiązania. Pomógł mi wielki autorytet jakim jest Pawel Grzecznik. Jest to gilotyna do cięcia blachy.... Kawał z niej maszyny waga jakieś 40kg.... Do tematu zawsze podchodzę z największą starannością.... Zatem kupiłem stara maszynę stojąca pod chmurką i postanowiłem dać jej drugie życie. Zrobiłem jej pełna renowacje od lakieru po śruby i noże... Teraz blacha miedziana 2 mm tnie się jak kartka papieru. Pozdrawiam zagladajacych Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu TapatalkaZnam moc tej ręcznej gilotynki.Miałem krótke półtoroczne doświadczenie w warsztacie ślusrskim.Tam było kilka różnych gilotyn,pras,giętarek.Najciekawsza to była maszyna do siatki cięto-ciągnionej typu Ledóchowskiego.Jak kupiłeś gilotynkę z parku pod chmurką,to zainwestuj w prasę balansową do krępowanie wahadełek.Też jest sporo ofert,bo maszynki leciwe i "gniją" pod chmurką.Ja w pracowni mam też ręczne maszynki po byłych zakładach,nadałem im nowe życie i zarabiają na siebie. A na tej z foto,po przerobieniu noży cięte były stalowe druty 3mm ,do wózków/stojaków na wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Znam moc tej ręcznej gilotynki.Miałem krótke półtoroczne doświadczenie w warsztacie ślusrskim.Tam było kilka różnych gilotyn,pras,giętarek.Najciekawsza to była maszyna do siatki cięto-ciągnionej typu Ledóchowskiego.Jak kupiłeś gilotynkę z parku pod chmurką,to zainwestuj w prasę balansową do krępowanie wahadełek.Też jest sporo ofert,bo maszynki leciwe i "gniją" pod chmurką.Ja w pracowni mam też ręczne maszynki po byłych zakładach,nadałem im nowe życie i zarabiają na siebie. A na tej z foto,po przerobieniu noży cięte były stalowe druty 3mm ,do wózków/stojaków na wędki.Tak dzięki gilotyna daje rade. Blacha 2mm miedź bez najmniejszego problemu... Myślę o balansowce ale troszkę przerażają mnie jej rozmiary. Najmniejsza jaka znalazłem ma około metra( koło zamachowe) wysokość jakieś 70 cm. Szerokość 50. Może kiedyś... Narazie robię to dla siebie dla pezyjemnosci. Pochwal się na priv lub tu w wątku jakie masz ciekawe maszynki. Moze będzie to ciekawa inspiracją dla odwiedzających. Pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Hej oststanio wpadło mi kilka zamówień od znajomych. Oto kilka zdjęć. Przed wierceniem i ostatnią polerka. Pozdrawiam podgladajacych Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Kolejny świetny wątek ze złomem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Wesol dzięki za dobre słowo staram się. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Czy wykonujesz "złom" tylko w takiej gramaturze jak na zdjęciach, tj. od 15 g. w górę. czy mniejsze też ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Mniejsze też mogę zrobić. Podaj jaka chcesz wielkość to coś postaram się wyciąć Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 I dzisiejsze popołudniowe zdobienie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 I kilka detali Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Jest progres Norbert, pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 I kilka z wieczora. Waga około 15 g długość 55 mm szerokość 25 mm Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 niedzielne foto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Batson to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Dziś tylko dwie sztuki. Oraz Test nowych wybijaków. Jutro test na wodzie małej błyski. Pozdrawiam zagladajacych. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Ale cudeńka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Ale cudeńka Bez przesady. Dzięki za dobre słowo, cały czas szlifuje swój warsztat. Mam narazie kilka sprawdzonych wzorów. Ale to po malu będzie się zmieniać. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Lipca 2019 przez hublands 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Witajcie jeszcze jedna blaszka . Długość 5 cm szerokość 2.2 blacha 1.5 waga 10.5 g Miedź. Czekam jeszcze na patyne i kolory czerwony i żółty. Zacznę jeszcze ozdabiac delikatnie kolorem oraz pociemniac patyna. Dziś jeszcze chwilę testowałem nad wodą pracę tego malucha 3 cm ładnie pracuje . W wekkend postaram się nagrać kilka filmów z praca blaszek. Może uda się coś złowić Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lipca 2019 przez hublands 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Możesz kolego podać jaki masz model wagi? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hublands Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Możesz kolego podać jaki masz model wagi? Z góry dziękujęPewnie kolego . Wpisz na allegro (mała waga jubilerska elektroniczna 200g ) Koszt jakieś 12 zł plus przesyłka. Dzielnie służy już jakiś 3 rok. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi