Skocz do zawartości

Sandacz na lekko i okoń na ciężko, czyli kije i multiki...

kezmo

Rekomendowane odpowiedzi

Temat dla mnie łatwy i trudny zarazem. Łatwy bo sporo pływam a trudny bo równie często łowię z brzegu... ;) Tak mi jakoś zostało po latach uganiania się za pstrągami i kleniami... A może łowienie z brzegu rzeki ma w sobie coś co mnie pociąga... Sam nie wiem. Fakt, że często rezygnuję z łajby, pakuję graty w kamizelkę i ruszam brzegiem rzeki. No właśnie... O ile na łódeczkę jakiegoś kruciaka można dość łatwo zmontować to już z brzegu coś dłuższego w tym CW wcale nie tak łatwo. Nie wiem czy w naszych sklepach oferta jest po prostu uboga w takie kije, czy producenci o nich zapomnieli... 

Niedawno stałem się posiadaczem Dragona CXT w jednym kawałku z wyrzutem do 21g.  Taki prezent od żony, która sprawiła mi go po konsultacji z moim kolegą po kiju. Przyznam, że nawet jej się ten prezent udał... Do niego Tatulka i jest ok. Do łowienia z brzegu rozważam już nawet przezbrojenie jakiegoś spina 2,4 - 2,7m na casta. 

Dla mnie,w moich warunkach to jest zestaw Corzza 692M(10-16lb:cw 7-21)+ Tatula CT Type R.Zadowolony jestem i lubie ten zestaw,uważam tez że parametrami odpowiada tytułowemu wyzwaniu ;) .Gumy,kogutki,jigi,twitchowe woblery ladnie poszarpie.W sam raz.

Edytowane przez drag
  • Like 1

Zestaw który wyróżniłem został przeze mnie złożony dopiero, idzie do mnie wędzisko i multiplikator który musiałem ściągnąć niestety ze Stanów iż nie znalazłem nowego w Europie. Croix również targany ze Stanów.

Ja myślę, że będzie się łowiło fantastycznie.

Zobaczymy, czas pokażę, jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nie będę musiał niczego odsyłać ! 

T.

st.croix MJC71MHF2 ( 11-28 g ) <-- cast

tatula type r 100 xsl

gumy, koguty, czeburki jigi

zestaw który idzie i co będzie obrabiał.

Sprzęt fajny, ale czy to jest zestaw tytułowy?  Mam innego St. Croix'a do 21 g i 20 lb i nie bardzo wyobrażam sobie łowić nim okonie. No chyba, że nilowe :)

• Like 8

Suzuki rxf 8lb plus morrum sx 1601 ae74 plecionka 0,8 # ale to duże okonie muszą być. Sandałki typowo polski wymiar nie stanowią problemu.

Tak mnie ostatnio co chwilę ktoś tym Morrumem szczuje i atakuje podswiadomosc :lol:  i coraz bardziej się rozglądam na boki.Najgorsze(a może najlepsze)jest to że wiem jak prędzej czy póżniej to się skończy.Jak się pojawiła CC Bfs to tak samo było.Powiedziałem sobie że nigdy w zyciu takich pieniędzy za multik a jest jak jest...Chciejstwo to straszna rzecz :ph34r:

• Like 3

Tak mnie ostatnio co chwilę ktoś tym Morrumem szczuje i atakuje podswiadomosc :lol:  i coraz bardziej się rozglądam na boki.Najgorsze(a może najlepsze)jest to że wiem jak prędzej czy póżniej to się skończy.Jak się pojawiła CC Bfs to tak samo było.Powiedziałem sobie że nigdy w zyciu takich pieniędzy za multik a jest jak jest...Chciejstwo to straszna rzecz :ph34r:

Proszę https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/g306614149

• Like 1

Aby nie uchodzić w tak szacownym gronie za blagiera :) zamieszczam fotkę proponowanego zestawu (Elitka i steez 6,3 sv)

post-46397-0-34114700-1543341532_thumb.jpg    post-46397-0-82757600-1543341490_thumb.jpg

A poniżej trochę grubszy kaliber-moje ulubione wędzisko (Elitka do 5/8  i Morethan)

post-46397-0-65422900-1543341512_thumb.jpg  post-46397-0-70253600-1543341548_thumb.jpg

Wędziska uzbrojone castowo na spinnigowych dwuczęściowych blankach.

pozdrawiam Paweł

post-46397-0-82056200-1543342059_thumb.jpg

• Like 14

Cześć, ile realnie ogarniasz tym Phenixem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hej,

To jest juz moj drugi kij na tym blanku ukrecony przez Dąbka ktory go wielokrotnie opisywal i mozna poczytac o tym na forum w jego watku autorskim.

W mojej dloni to kijek do max 18gr i mowa tutaj o silowym wyrzucie, podbicie to max 12gr plus guma.

Dól zaczyna sie od 4gr.....

Jest to Blank spinningowy ktory bardzo mi podpasowal w polaczeniu z multiplikatorem :)

Pozdrawiam

• Like 3

Dla mnie,w moich warunkach to jest zestaw Corzza 692M(10-16lb:cw 7-21)+ Tatula CT Type R.Zadowolony jestem i lubie ten zestaw,uważam tez że parametrami odpowiada tytułowemu wyzwaniu ;) .Gumy,kogutki,jigi,twitchowe woblery ladnie poszarpie.W sam raz.

Gdybym jeszcze miał, to  w ciemno podałbym Twojego-mojego Graphitelidera Veloce. Dziś bym go nie sprzedał :(

• Like 2