kezmo Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Jak w temacie, wszystko o kijach i multikach pod sandacza na lekko lub okonia na ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 ...zaczynaj 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 7’ 4-10 lb, 1/8-3/8 oz. scV st croix. Ni pies ni wydra, ale wpisuje się w tytułową propozycję. Multik? Steez sv 6,3 np. Pozdrawiam Paweł 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dla mnie sandacz na lekko/okoń na ciężko to min. 14lb i od 10 do 20g + guma 4" lub smukłe 5"... i korba ze względów zasadniczych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Temat dla mnie łatwy i trudny zarazem. Łatwy bo sporo pływam a trudny bo równie często łowię z brzegu... Tak mi jakoś zostało po latach uganiania się za pstrągami i kleniami... A może łowienie z brzegu rzeki ma w sobie coś co mnie pociąga... Sam nie wiem. Fakt, że często rezygnuję z łajby, pakuję graty w kamizelkę i ruszam brzegiem rzeki. No właśnie... O ile na łódeczkę jakiegoś kruciaka można dość łatwo zmontować to już z brzegu coś dłuższego w tym CW wcale nie tak łatwo. Nie wiem czy w naszych sklepach oferta jest po prostu uboga w takie kije, czy producenci o nich zapomnieli... Niedawno stałem się posiadaczem Dragona CXT w jednym kawałku z wyrzutem do 21g. Taki prezent od żony, która sprawiła mi go po konsultacji z moim kolegą po kiju. Przyznam, że nawet jej się ten prezent udał... Do niego Tatulka i jest ok. Do łowienia z brzegu rozważam już nawet przezbrojenie jakiegoś spina 2,4 - 2,7m na casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Jakie zalozenie ma temat? To chyba najwazniejsze. To ma byc temat z cyklu „nasze zestawy” czy szukasz porady? Ciezko sie domyslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Zestawy na granicy okoń/sandacz. Porady to wiesz, woda weryfikuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Mój ulubiony zestaw pod takie łowienie to Daiwa Steez Werewolf+Daiwa Steez 100SHL+szpulka SV. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Dla mnie,w moich warunkach to jest zestaw Corzza 692M(10-16lb:cw 7-21)+ Tatula CT Type R.Zadowolony jestem i lubie ten zestaw,uważam tez że parametrami odpowiada tytułowemu wyzwaniu .Gumy,kogutki,jigi,twitchowe woblery ladnie poszarpie.W sam raz. Edytowane 27 Listopada 2018 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 st.croix MJC71MHF2 ( 11-28 g ) <-- cast tatula type r 100 xsl gumy, koguty, czeburki jigi zestaw który idzie i co będzie obrabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Tomaszu proszę opisz jak łowi Ci się na ten zestaw. xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Zestaw który wyróżniłem został przeze mnie złożony dopiero, idzie do mnie wędzisko i multiplikator który musiałem ściągnąć niestety ze Stanów iż nie znalazłem nowego w Europie. Croix również targany ze Stanów.Ja myślę, że będzie się łowiło fantastycznie.Zobaczymy, czas pokażę, jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nie będę musiał niczego odsyłać ! T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 st.croix MJC71MHF2 ( 11-28 g ) <-- cast tatula type r 100 xsl gumy, koguty, czeburki jigi zestaw który idzie i co będzie obrabiał.Sprzęt fajny, ale czy to jest zestaw tytułowy? Mam innego St. Croix'a do 21 g i 20 lb i nie bardzo wyobrażam sobie łowić nim okonie. No chyba, że nilowe 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Mi chyba będzie lekko uniwersalnie działał. Pod sandacze chce się nim ustawić, okoń i szczupak jako przyłów. Zobaczymy co z tego będzie. Pewnie tytułowy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Suzuki rxf 8lb plus morrum sx 1601 ae74 plecionka 0,8 # ale to duże okonie muszą być. Sandałki typowo polski wymiar nie stanowią problemu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Suzuki rxf 8lb plus morrum sx 1601 ae74 plecionka 0,8 # ale to duże okonie muszą być. Sandałki typowo polski wymiar nie stanowią problemu.Tak mnie ostatnio co chwilę ktoś tym Morrumem szczuje i atakuje podswiadomosc i coraz bardziej się rozglądam na boki.Najgorsze(a może najlepsze)jest to że wiem jak prędzej czy póżniej to się skończy.Jak się pojawiła CC Bfs to tak samo było.Powiedziałem sobie że nigdy w zyciu takich pieniędzy za multik a jest jak jest...Chciejstwo to straszna rzecz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Tak mnie ostatnio co chwilę ktoś tym Morrumem szczuje i atakuje podswiadomosc i coraz bardziej się rozglądam na boki.Najgorsze(a może najlepsze)jest to że wiem jak prędzej czy póżniej to się skończy.Jak się pojawiła CC Bfs to tak samo było.Powiedziałem sobie że nigdy w zyciu takich pieniędzy za multik a jest jak jest...Chciejstwo to straszna rzecz Proszę https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/g306614149 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 O patrz.Kolega zawsze pomoże . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 U mnie zestaw wydaje mi sie pasujacy idealnie w temat: phenix m1 mxs72l a kreci 15aldebaran 51hg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 U mnie najczęściej Steez Skyray 6'3 -1\16-3\8 OZ,razem z Steez SV TW 1016 HL. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 O patrz.Kolega zawsze pomoże . Raczej poszczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 U mnie zestaw wydaje mi sie pasujacy idealnie w temat: phenix m1 mxs72l a kreci 15aldebaran 51hg Cześć, ile realnie ogarniasz tym Phenixem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Aby nie uchodzić w tak szacownym gronie za blagiera zamieszczam fotkę proponowanego zestawu (Elitka i steez 6,3 sv) A poniżej trochę grubszy kaliber-moje ulubione wędzisko (Elitka do 5/8 i Morethan) Wędziska uzbrojone castowo na spinnigowych dwuczęściowych blankach. pozdrawiam Paweł 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Cześć, ile realnie ogarniasz tym Phenixem ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkHej,To jest juz moj drugi kij na tym blanku ukrecony przez Dąbka ktory go wielokrotnie opisywal i mozna poczytac o tym na forum w jego watku autorskim.W mojej dloni to kijek do max 18gr i mowa tutaj o silowym wyrzucie, podbicie to max 12gr plus guma. Dól zaczyna sie od 4gr..... Jest to Blank spinningowy ktory bardzo mi podpasowal w polaczeniu z multiplikatorem Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dla mnie,w moich warunkach to jest zestaw Corzza 692M(10-16lb:cw 7-21)+ Tatula CT Type R.Zadowolony jestem i lubie ten zestaw,uważam tez że parametrami odpowiada tytułowemu wyzwaniu .Gumy,kogutki,jigi,twitchowe woblery ladnie poszarpie.W sam raz.Gdybym jeszcze miał, to w ciemno podałbym Twojego-mojego Graphitelidera Veloce. Dziś bym go nie sprzedał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi