bob74 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) ... co do techniki rzutów... zaczynaj przed zachodem słońca. Chodzi o oswojenie się z zapadającym mrokiem. W kwestii rzutów to staraj się ćwiczyć powtarzalną technikę . Ja staram się ,, załadować" zestaw z przodu, ew. od boku, jeśli warunki pozwalają, na nieco dłuższej lince. Przy wysnuwaniu linki ze szpuli ręce stabilnie z przodu, bez gwałtownych ruchów. Dochodzi tu też , jak napisał @Novis ,,intuicja" , określę to jako własna, wypracowana technika użytkowa. Ja trzymam, już, wypracowane , kciuk obejmując obudowę i jest kontakt z linką. Gdy robi się ciemno trzeba zacząć polegać na słuchu, szpula zwalnia, kontrolowanie krawędzią kciuka... Ważne, by rzuty były płynne, nie rwane, mniejsze zagrożenie awarią. Ja stosuję dłuższe wędzisko, 8,6 Multiplikator na D, więc ustawienie nieco bardziej zachowawcze niż za dnia. Takie tam moje wynurzenia w ćwiczeniu castingu po zmroku, zresztą też dopiero w tym roku... Jakoś nie było czasu ostatnio na wieczorne wyjścia... Może to coś Koledze pomoże. Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez bob74 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Witam,czy posiada ktoś kijek z Ali Kingdom Solo II ?Czy faktycznie jest on taki dobry? Interesuje mnie wersja cast 8-28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Witam,czy posiada ktoś kijek z Ali Kingdom Solo II ?Czy faktycznie jest on taki dobry? Interesuje mnie wersja cast 8-28gMam wersję 198cm 4-12g akcja typowo xfast , jak dla mnie trochę zaniżone cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Mam wersję 198cm 4-12g akcja typowo xfast , jak dla mnie trochę zaniżone cwTwitcha Bassare 90SP - 10.5gr pociągnie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Twitcha Bassare 90SP - 10.5gr pociągnie ?Bez problemu da radę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Jakiej oliwki używacie na łożyska do takiego łowienia, albo ciut lżejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Na bogato: Hedgehog Studio Alchemy Oil Medium Light.Na średnio oliwka do trąbek La TrombaTanio oliwka do maszyn Wszystko, co nie ma w opisie słowa reel, też działa bardzo dobrze. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez HaDe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Mam wersję na bogato oraz La trombe i na oko nie widzę różnicy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Dostępność "na bogato" chyba niewielka, albo na zamówienie.La tromba która? Do zaworów, tłoków, suwaka? Która gęstość?Na ten moment używam czegoś Abu, ale pewnie można lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Przesyłka droższa niż smarowidło https://www.ebay.pl/itm/HEDGEHOG-STUDIO-ALCHEMY-OIL-MEDIUM-LIGHT-FISHING-REEL-BEARING-OIL/271770065662?hash=item3f46c21afe:g:A0sAAOSw7hRWQVZN , ekonomiczniej będzie tu https://www.mefistofishing.pl/hedgehog-studio-alchemy-oil-medium-light-oliwka-p-2248.html La trąbę mam taką https://allegro.pl/oferta/la-tromba-das-original-olejek-do-mechaniki-klap-9266792133 , nawet sobie ją zakropliłem dziś do bardzo lekkiego zestawu. I o dziwo tez się dało łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Kupiłem i używam takiej https://allegro.pl/oferta/la-tromba-t3-olej-do-tlokow-ultra-thin-65-ml-8592167803?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witam, odkopię trochę temat, szukam kija który uzupełni dziurę w ciężarze wyrzutowym która powstała między moimi zestawami, mam Majorcrafta speedstyle który ogarnia lekkie łowienie max główki do 7g, mocniejszego mam st croix lbc68mf gdzie znowu najlepszy komfort rzutowy zaczyna się od 12g główka plus guma. Szukam wędki do łowienia głównie okoni i polskich szczupaków na mniejsze przynęty, raczej interesują mnie jednoskłady, akcja najlepiej coś podobnego do legend bassa, szybki z delikatną szczytówką, pod obciążeniem głębiej uginający się. Zastanawiałem się nad mlxf z st croix legend bass, ale nie wiem czy nie będzie to zbyt mocny kij pod okonie, może coś z megabass ale całkiem się nie orientuje w ich ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witam, odkopię trochę temat, szukam kija który uzupełni dziurę w ciężarze wyrzutowym która powstała między moimi zestawami, mam Majorcrafta speedstyle który ogarnia lekkie łowienie max główki do 7g, mocniejszego mam st croix lbc68mf gdzie znowu najlepszy komfort rzutowy zaczyna się od 12g główka plus guma. Szukam wędki do łowienia głównie okoni i polskich szczupaków na mniejsze przynęty, raczej interesują mnie jednoskłady, akcja najlepiej coś podobnego do legend bassa, szybki z delikatną szczytówką, pod obciążeniem głębiej uginający się. Zastanawiałem się nad mlxf z st croix legend bass, ale nie wiem czy nie będzie to zbyt mocny kij pod okonie, może coś z megabass ale całkiem się nie orientuje w ich ofercie.Pisz do do dużego/Wojtka/Ma zajefajne kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Pisz do do dużego/Wojtka/Ma zajefajne kije Kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Wysłałem Ci wiadomość na priw.Pozdrówka Duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Takie pytanko - może jest jakiś budżetowy cast pod twiching raczej woblery do 8 cm-okoń .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Takie pytanko - może jest jakiś budżetowy cast pod twiching raczej woblery do 8 cm-okoń .PozdrawiamPopatrz na Dragony . Ostatnio jest ich sporo w przedziale 2-3 stówek powinieneś coś dobrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 ... CTX sprawdź, czy podpasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 CXT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Takie pytanko - może jest jakiś budżetowy cast pod twiching raczej woblery do 8 cm-okoń .PozdrawiamWiekszosc Castow o odpowiedniej akcji i mocy sie nada. Ja lubie pod wobki osobiscie kije o Akcji Regular fast. Lepiej sie laduja w nizszym zakresie. Lowisz Mono czy pletka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) (...) Mono czy pletka?Co to jest "pletka"? Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Co to jest "pletka"? Jest to linka wedkarska wytwarzana z napletka w technologii GP i HST. Włókna napletka pozwalaja na uzycie maksymalnej ilosci splotow. Linki z napletka - „pletki” maja bardzo ciasny splot, są niebywale miekkie i ciche na przelotkach a co najwazniejsze nie chloną wody. Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez hose4ras 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 ... potentatem w jej produkcji jest Izrael 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) BOB tu się nie zgodze…USA jest w tej dziedzinie potentatem,tam ciachaja 99% rodzaju meskiego…no i oczywiscie potomka dostajesz do pierwszego wglądu,na klasycznej bialo-niebieskiej „chuscie” w stylu Yddish. Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez Paavo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Witam, odkopię trochę temat, szukam kija który uzupełni dziurę w ciężarze wyrzutowym która powstała między moimi zestawami, mam Majorcrafta speedstyle który ogarnia lekkie łowienie max główki do 7g, mocniejszego mam st croix lbc68mf gdzie znowu najlepszy komfort rzutowy zaczyna się od 12g główka plus guma. Szukam wędki do łowienia głównie okoni i polskich szczupaków na mniejsze przynęty, raczej interesują mnie jednoskłady, akcja najlepiej coś podobnego do legend bassa, szybki z delikatną szczytówką, pod obciążeniem głębiej uginający się. Zastanawiałem się nad mlxf z st croix legend bass, ale nie wiem czy nie będzie to zbyt mocny kij pod okonie, może coś z megabass ale całkiem się nie orientuje w ich ofercie.poszukaj F3-610X,(nie wiem jak te nowe p5)ale HIEN załatwił by sprawę git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi