Og2 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 poszukaj F3-610X,(nie wiem jak te nowe p5)ale HIEN załatwił by sprawę gitA jak się mają opisy wędek megabass'a do rzeczywistości? Wyrzut ma opisany dokładnie tak jak mój lbc68mf tylko wiadomo jak to jest z tymi opisami w st. croix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) A jak się mają opisy wędek megabass'a do rzeczywistości? Wyrzut ma opisany dokładnie tak jak mój lbc68mf tylko wiadomo jak to jest z tymi opisami w st. croix.jesli chodzi o te kije trzymałbym się opisu,oraz specyfikacji zgodnej z przeznaczeniemten konkretnie model,to ex-fast z bardzo mila czescia szczytowa,w miare obciazenia kij przechodzi w pelne ugiecie,i choc moc 14lb to Dolnik jest sporo cieńszy jak w st.croix medium,nie jest to typowy kij jigowy na glebokie wody,raczej lekkie glowki,smukla guma3cale max do 8gram , plytsza woda,wszelkie twicze do 10cm,kranki,woblery typu shad,obrotowki ,drop shot,neko rig ,finezyjne jigi itp.taki bc finessepisze o modelu carbon head ,nie wiem jak te nowe modele destroyer p5to jest nowy model p5,nie znam, ale wedlug specyfikacji bedzie taki samzapomnialem dodac ze to rowniez swietny kij do gornej wody(topwater),wszelkie poppery,czy walky te srednie Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez didi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Już sprawdzony na sandaczach w zeszłym roku.Dzisiaj do mnie zawitał,na bardzo ale to bardzo długo Razem z Morrumkiem stanowią fajną parę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Panowie, ja myśle czy nie zastąpić swojego zestawu do 10 g ( daiwa ss air + teton) na coś co będzie ogarniał większą gramaturę , myślę 5-18g ?Jaki multiplikator możecie polecić ? Budżet - myślę 1500-2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 ... Zillion 1000, górą oczywiście więcej może... Poczytaj Kolego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Steez sv tw 1016 idealnie wpisuje się w ten temat. Zillion 1000 bardziej uniwersalnie górą będzie ale startuje wyżej niż steez. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez koval75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Steez sv tw 1016 idealnie wpisuje się w ten temat. Zillion 1000 bardziej uniwersalnie górą będzie ale startuje wyżej niż steez. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkOd ilu gramów dołem zillion rzuca komfortowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Od ilu gramów dołem zillion rzuca komfortowo?Dla mnie to było ok 6-7gr całkowitej wagi przynęty. Może nawet trochę więcej. Nie pamietam dokładnie ale to była 4gr czeburaszka + nieduża gumka okoniowa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez koval75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Dla mnie to było ok 6-7gr całkowitej wagi przynęty. Może nawet trochę więcej. Nie pamietam dokładnie ale to była 4gr czeburaszka + nieduża gumka okoniowa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkm Sprawdziłem 3gr + gumka ok. 4.5grWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez koval75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Chyba ze moja daiwa ss air da radę do 18 g, co myślicie? Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Da radę i 25g, ale trochę szkoda. Do tego pojemność szpulki... zamiast cieniutkiej plecionki musisz dać już ze dwa oczka mocniejszą. To ile jaj wejdzie na tę szpulkę ? może być krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 m Sprawdziłem 3gr + gumka ok. 4.5grWysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo całkiem nisko, widziałem szpula coś koło 13g waży więc myślałem, że dół będzie wyżej. Są jeszcze super lekkie szpule od roro więc zawsze jak trzeba będzie zejść niżej to można się doposażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Panowie, ja myśle czy nie zastąpić swojego zestawu do 10 g ( daiwa ss air + teton) na coś co będzie ogarniał większą gramaturę , myślę 5-18g ?Jaki multiplikator możecie polecić ? Budżet - myślę 1500-2000 złluknij na metanium,fajnie ciska juz tymi 5-6gramami,to dalekosiężna i lekka armata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 luknij na metanium,fajnie ciska juz tymi 5-6gramami,to dalekosiężna i lekka armataMam metanium ale w zestawie do 30 g pod twitche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 2020? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 To całkiem nisko, widziałem szpula coś koło 13g waży więc myślałem, że dół będzie wyżej. Są jeszcze super lekkie szpule od roro więc zawsze jak trzeba będzie zejść niżej to można się doposażyć.Można, będzie śmigać napewno. Ale ja mam tego zilliona podpiętego docelowe do kija 8-17lb. Którego używam do twitcha 10-13cmlub pod opad. Ten zillion to jest wg mnie podobna maszynka do Steeza A TW i doskonale nadaje się pod twiche.Jest mały i bardzo wygodnie leży w ręku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 2020?Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Do takiego lowienia nada sie praktycznie co drugi Alphas, Steez czy jakies shimano w wielkosci 51-71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 tak jak żadna DAIWA nie dorówna rzutowo SHIMANO,tak żadne SHIMANO nie dorówna precyzji wykonania i podparcia napędu ,oraz wzorowej pracy przez długie lata DAIWAi żaden mikromodul tu nie pomoże ,choćbyś i miodem smarowałwybór należy do ciebie,coś za coś i co byś nie wybrał będzie dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 U mnie w taki zastosowaniu Team Dragon Z-Series Cast 7-25g 183cm + ABU Revo STX-HS-L gen. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Panowie, czy przepięcie tego ABU do SG Finezze 202cm 4-18g ma sens, czy lepiej poszukać szukać innego multika pod ten kij? Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Jakiego Abu? Szukasz multiplikatora, który opędzluje Ci pełen zakres wagomiaru? Edit. doczytałem jakiego. Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 i co uważasz? Nie łowiłem jeszcze tym SG wiec nie wiem jaki jest realny dół, Dragon jest trochę źle opisany bo to raczej 9/10-28g, a nie 7-25g i STX sprawdzał się bardzo dobrze, aczkolwiek 7g tez rzucał, tylko nie było już komfortu. Pytanie czy przez multik, czy bardziej przez kij… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) i co uważasz? Nie łowiłem jeszcze tym SG wiec nie wiem jaki jest realny dół, Dragon jest trochę źle opisany bo to raczej 9/10-28g, a nie 7-25g i STX sprawdzał się bardzo dobrze, aczkolwiek 7g tez rzucał, tylko nie było już komfortu.Pytanie czy przez multik, czy bardziej przez kij…Przez jedno i drugie...niestety. Z tymi multikami to tak jest,ze każdy ma inne specyficzne ''okienko'' gramaturowe które to określiamy jako tzw. komfort...tyle,że tylko ten komfort dla chyba każdego bedzie inny.Już pomijam kwestię dobrania kija. Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Paavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie, no chodzi o to, żeby bez jakieś zbytniej mordęgi latało to w okolice powiedzmy 20m. Nie wiem od ilu realnie wystartuje to Finezze 4-18g bo jakoś w te 4g, to średnio wierzę ale jak będą to okolice 7g masy łącznej przynęty, to myślę, ze i STX powinien dać radę.Szukam do niego lekkiej szpuli ale był produkowany 2009-12 wiec nie jest to takie proste. Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi