welpa1809 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Wieszaki kotwowe ,ruszt podwójny krzyżowy i jeszcze co najmniej 10 cm wełny wejdzie. Pilnuj tylko żeby druga warstwa wełny szła na mijankę z pierwszą warstą ,eliminacja mostków termicznych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Łącznie będzie 25cm wełny , dali pierwszą warstwę 15 i na to pójdzie 10 w przeciwnym kierunku ,standardowa robota rock&wool dali ? ???? Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez DAN666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Właśnie dla tego byłem pewien, że poproszenie was o radę to najlepsza decyzja jaką w obecnej sytuacji i z moją wiedzą mogę podjąć Wełna, którą stosują to climwool df1 http://www.climowool.pl/produkty/mineralna-welna-szklana-climowool-df-39/Myślicie, że takie dwie warstwy jakie zakładacie (15+10) wystarczą do solidnej izolacji, czy pogadać z deweloperem i dopłacić do drugiej warstwy o lepszych parametrach? Chciałbym nie pluć sobie później w brodę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) A ja mam pytanie z innej beczki. Jak wykończyć posadzkę? Cokoliki, czy listwy panelowe? Płytki są... hmmm takie szare, w kolorze betonu. I to, i to mi nie pasuje. A mówię dlaczego. Cokoły na ścianie na tej krótkiej płaszczyźnie zbierają brud. Listwy strasznie liche. Są też z mdv, ale tylko białe. Malować? Pomożecie? ???? Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 jak pomieszczenie ma ograniczony kontakt z wilgocią to szukał bym ciekawej listwy przypodłogowej, wachlarz ofert jest potężny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Wpuść cokół w ścianę ,problem brudu masz wyeliminowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Wpuść cokół w ścianę ,problem brudu masz wyeliminowany.To trzeba byłoby podkuwać. Kiepska sprawa, bo sporo ścian nośnych. Dodam, że to blok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Kujesz tynk robię takie rzeczy w blokach i nie widzę specjalnej trudności. Problemem jest wyrównanie płaszczyzny tynku i cokołu szczególnie w starszym budownictwie, trzeba się naćwiczyć ze skuwaniem i nadkładaniem żeby uzyskać zadowalający efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Właśnie dla tego byłem pewien, że poproszenie was o radę to najlepsza decyzja jaką w obecnej sytuacji i z moją wiedzą mogę podjąć Wełna, którą stosują to climwool df1 http://www.climowool.pl/produkty/mineralna-welna-szklana-climowool-df-39/Myślicie, że takie dwie warstwy jakie zakładacie (15+10) wystarczą do solidnej izolacji, czy pogadać z deweloperem i dopłacić do drugiej warstwy o lepszych parametrach? Chciałbym nie pluć sobie później w brodę ... Zostaw w spokoju. Zwróć tylko uwagę, żeby druga warstwa była położona w kierunku prostopadłym do pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Powracam z kolejnym pytaniem. Oczywiście (bo jakby mogło być inaczej) termin oddania prac się przesuwa w nieskończoność. W mieszkaniu jest dość wilgotno, na ścianie w łazience pojawiły się w paru miejscach wykwity i prace malarskie muszą poczekać aż wszystko solidnie doschnie. Jesienna aura jednak nie sprzyja. Kilka słonecznych dni i pozostawianie uchylonych okien spektakularnych efektów nie przyniosło a podejrzewam, że poczekanie do zimy zbyt wiele nie pomoże. W związku z tym przymierzam się do jakiejś nagrzewnicy/osuszacza. Nie wiem jednak, które z urządzeń będzie skuteczniejsze i łatwiejsze w obsłudze. Chciałbym przyspieszyć schnięcie całego mieszkania, do osuszenia jest 60 metrów na dole i 40 na górze (powierzchni nie da się od siebie odizolować). Macie w temacie jakieś doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Jedź do ramirenta i wypożycz dwa ,trzy osuszacze o przepływie około 600 m szęściennych na godzinę. Uruchom i pilnuj wylewania wody ze zbiornika,rachunek za prąd będzie wyższy ale coś za coś. Po trzech czterech dniach powinieneś wiedzieć efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Chyba raczej pochłaniacze wilgoci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 https://www.machinemart.co.uk/p/clarke-little-devil-2-propane-fired-space-heat/?da=1&TC=GS-010416020&&gclid=CjwKCAjwxaXtBRBbEiwAPqPxcHk9SXkbNEtb28Qf94cyfOKzNfUUJgyy5VDzYFjLadhg8ZHjT6QAYRoClwUQAvD_BwE VB Nie wiem czy takie urządzenia są w Polsce dostępne ale grzejemy tym otwarte klatki schodowe i bez problemu dają radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Wstaw osuszacz powietrza , do tego dobry wentylator który będzie mieszał powietrze a po kilku dniach efekty będą napewno ! Sprawdzona metoda ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Jestem na etapie notarialnej umowy deweloperskiej, tu nic takiego jak audyt energetyczny nie ma. Deweloper też nie deklarował nigdzie jakie ocieplenie dachu zastosuje i czy będzie spełniało jakiekolwiek normy. Niemniej jednak po pracy byłem na budowie. Robotników już nie zastałem, ale potwierdziło się to co pisałem - jest gołe 15cm wełny. W dniu dzisiejszym kończyli ją właśnie obsadzać więc wymiana na grubszą odpada. Jednak jestem dość mocno zdeterminowany żeby coś z tym zrobić. Czy na tym etapie, skoro jeszcze nie przykręcili profili i płyt, stanowiło by problem docieplenie dodatkową warstwą wełny, np. gdybym chciał do tych 15cm dodać 5-10cm wełny wyższej jakości? wygląda to tak: Zakładając że masz 100m2 tego ocieplenia to różnica w stracie energii między 15 cm a 30 cm to ok 5kw na dobę przy różnicy temperatur w środku domu, a na zewnątrz = 20 stopni CPrzeliczając na koszt gazu to ok 1,1 zł na dobę czyli ok 33 zł mc, a na sezon grzewczy 150 zł.Ja bym się zbytnio nie martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Stresy związane z ocieplaniem już poszły w niepamięć, ale dzięki. Teraz wyskakują inne cuda wianki, czym bliżej końca tym więcej, kto by się spodziewał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Pany, jaki klej do płytek na zewnątrz (balkon) polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Ja używam Sopro elastyczny i nic się nie dzieje Na zewnątrz z tego co wiem najważniejsze żeby dobrze zafugować ,no i są impregnaty do płytek i fug ,tyle wiem jeżeli się mylę to proszę poprawić Edytowane 24 Października 2019 przez MarcinMal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Fuga Sopro DF10 flex czy saphir do płytek gresowych na taras będzie lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Sopro DF10 flexJest zalecana do tarasów,balkonów a nawet basenów ,dla pewności poczytaj opisy ,więc myślę że wybór pozostanie po twojej stronie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 No własnie czytam sobie na stronie Sopro i wstepnie wytypowałem:Sopro DF10 Flex - fugaSopro N1 400 extra - klejSopro FFS719 - impregnat Majster ma przyjść w sobotę, robił nową wylewkę, uszczelnienie balkonu, okapy i zostały płytki do zrobienia.Płytki będą gresowe 60x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 I myślę że będziesz zadowolony ale jeszcze tak jak pisałem inni niech się wypowiedzą I mam jedną zasadę takich materiałów nie kupuję w marketach towary są różne pod tą samą nazwą a to nie tylko moje słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 No i porobione (prawie). Naprawa balkonu. Najpierw mapelastic. Po kilku dniach poszły na to płytki gresowe na mapei keraflex maxi s1. Jeszcze tylko fugowanie sopro df10 i silikon w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi