Skocz do zawartości

Kłusownik nagrany... dronem

JuniorFishing

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć i czołem :)

Przeglądając „internety” natrafiłem na to. Pozostawiam Wam do dyskusji ...

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-11-27/operator-drona-przypadkiem-nagral-klusownika-ten-agresywnie-zazadal-usuniecia-nagrania/

Ps. Na jakie ryby liczył owy kłusol? Trocie, łososie- tak jak mówią w nagraniu, czy może coś innego jest bardziej prawdopodobne?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez JuniorFishing
  • Like 1

Niestety nie można obejrzeć, gdyż "Wystąpił problem z nagraniem video" .... :wacko:

Musi być u Ciebie jakiś lokalny problem np. z przeglądarką lub wtyczkami. 

A cała akcja spoko, dobrze żeby odpowiednie służby miały dostęp i korzystały z takiego sprzętu w walce z kłusownictwem.

Zobaczymy tylko czy takie nagranie wystarczy by postawić zarzuty...

Edytowane przez coma
  • Like 1

widziałem to wczoraj w wiadomościach na polsacie chyba. Szczerze jestem za żeby drony latały nad łódkami i filmowały nas wszystkich. Kto nie ma nic do ukrycia nie miał by się czego obawiać. Jak widać gość kłusował i od razu atakował kolesia filmującego. 

Jesteś pewien że nie masz nic do ukrycia?

Myślę że się mylisz i wcale nie chciałbyś być  ciągle filmowany bo wyszły by jakieś Twoje  tajemnice.

Każdy ma coś za skórą. Każdy.

I nie pisze ty tylko o rybach. :rolleyes:

• Like 1

Znajomy się kiedyś obściskiwał z dziewczyną, w tłumie ludzi na pokazach w stadninie koni w Ochabach. Z tych pokazów ukazał się reportaż w jakiś Wiadomościach i okazało się, że kamerzysta bardziej niż pokazem zainteresowany był właśnie tą mocno zajętą sobą parką. W efekcie nie tylko zona, ale i wszyscy znajomi dowiedzieli się o "skoku w bok", a małżeństwo zaliczyło burzliwy koniec.

Tak że ten tego - trzeba być czujnym jak Batman. Nigdy nie wiadomo, kto filmuje i gdzie to pokaże ;)  :lol:

• Like 9

Zobaczymy tylko czy takie nagranie wystarczy by postawić zarzuty...

Patryk, jeśli postępowanie zostanie wszczęte w ciągu 30 dni od ujawnienia wykroczenia, to wystarczy.

Niestety, ale nie ma podstaw do postawienia żadnego zarzutu za owo stawianie sieci, gdyż w tym konkretnym przypadku nie było to ani przestępstwo, ani wykroczenie.

Natomiast po obejrzeniu całego filmiku (m.radiogdansk.pl/wiadomosci/item/86221-l...w6UfR4ugBHnOCcqosccw) widzę tu możliwość postawienia osobnikowi od siatki zarzutu popełnienia przestępstwa z art. 191 § 1 k.k. (zmuszanie groźbą operatora drona do zaprzestania nagrywania), a przynajmniej z art. 190 § 1 k.k. (groźba karalna zniszczenia mienia). W pierwszym przypadku czyn jest ścigany z urzędu, w drugim przypadku na wniosek pokrzywdzonego. Pytanie tylko, czy ktoś z policji lub prokuratury na to wpadnie.

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 1