ravrus Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam kolegów! Kolega dostał kilka starych kołowrotków i prosił abym zapytał Szanowne Grono o opinie na ich temat i rzetelną ich wartość. Więc z takim pytaniem się do Was zwracam. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Co to jest "rzetelna ich wartość"? Edytowane 29 Listopada 2018 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Zaiste, stan kolekcjonerski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 100 zeta za wszystko jak się trafi dobry klient 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 100 zeta za wszystko jak się trafi dobry klientBiorę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Wartość może mieć ów sprzęt tylko dla jednej osoby. Przynajmniej w takim stanie. Wspomnienia złowionych ryb, chwil spędzonych nad wodą, zamierzchłych czasów. Kwestia sentymentalizmu. Ja tam swojego rexa nie oddam za żadne pieniądze, choć rozsypał się w 1983 pod 60-centymetrowym szczupakiem. Zmienił go Cardinal 754. Enerdowca ukryłem dawno temu tak dokładnie, że teraz zachodzę w głowę gdzie to cudo leży. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Też uważam jak Robert że stowka to Max, wyżej cena zniechęcić może tylko.. Wytrawni kolekcjonerzy zabytków już takie przeważnie posiadają więc trzeba celowac w nowicjuszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Też uważam jak Robert że stowka to Max, wyżej cena zniechęcić może tylko.. Wytrawni kolekcjonerzy zabytków już takie przeważnie posiadają więc trzeba celowac w nowicjuszy.. Otóż nawet wytrawni kolekcjonerzy zabytków (nie piszę, że wszyscy, ale część zapewne tak) nie mają w swoich zbiorach kołowrotków ze zdjęć w stanie niemal fabrycznym ... A takie tylko według mnie nadają się do kolekcji ... Wybacz kolego, ale te na foto ... hmmm mają wartość raczej sentymentalną i nie piszę tego na wyrost ... choć niektórzy mówią, że ponoć każda kolekcja zaczynała się od "rudej" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Dlatego napisałem że celował bym w nowicjuszy.. Co zaczynają zbierać Old Schollowce.. Gdyby te były w stanie nie zajechanym to inna sprawa a tym samym cena konkretnie wyższa.. To jest najbardziej poszukiwanym towarem dla tych wytrawnych.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Ten zestaw nie przedstawia żadnej wartości użytkowej. Umówmy się, że w latach 80-tych był użytkowany dlatego, że łowiło się na to co cudem udało się kupić w sklepie, czy na bazarze. Stąd trudno postronnej osobie zdobyć się na sentymentalizm wobec kołowrotków, które wówczas były złem koniecznym. Dlatego być może rexa w idealnym stanie można dziś kupić za pięć dych (i nikt się o niego nie zabija), a taki Cardinal 44 ma cenę, budzi emocje i przywraca szeroki uśmiech. Choć jego praca i przydatność w konfrontacji z nowymi i tańszymi młynkami jest wątpliwa. Stąd pewnie, wspominając doskonałe i trwałe konstrukcje z moich szczeniackich czasów sprawiłem sobie zielonego ślimaka. Nawet mi nie przyszło do głowy, żeby nawinąć żyłkę. Leży i cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravrus Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Dziękuję bardzo Wszystkim w imieniu kolegi. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Oj Cardinal 44 to przewyższa swoją bezawaryjnoscia i praca nie jeden kołowrotek z klasy średniej... Dzis już takich nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ten zestaw nie przedstawia żadnej wartości użytkowej. Umówmy się, że w latach 80-tych był użytkowany dlatego, że łowiło się na to co cudem udało się kupić w sklepie, czy na bazarze. Stąd trudno postronnej osobie zdobyć się na sentymentalizm wobec kołowrotków, które wówczas były złem koniecznym. Dlatego być może rexa w idealnym stanie można dziś kupić za pięć dych (i nikt się o niego nie zabija), a taki Cardinal 44 ma cenę, budzi emocje i przywraca szeroki uśmiech. Choć jego praca i przydatność w konfrontacji z nowymi i tańszymi młynkami jest wątpliwa. Stąd pewnie, wspominając doskonałe i trwałe konstrukcje z moich szczeniackich czasów sprawiłem sobie zielonego ślimaka. Nawet mi nie przyszło do głowy, żeby nawinąć żyłkę. Leży i cieszy.Ten czarny rex na łożyskach był chyba nie do kupienia w Polsce.Pokaż mi takiego w stanie idealnym za 5dych to kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Rex ze zdjęć nie jest tym "słynnym" cztero łożyskowym Rexem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi