Dsf Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Witam,zastanawiam się nad zakupem silnika epropulsion. Czy są wśród forumowiczów użytkownicy tego silnika. Szukam informacji o żywotności akumulatora, doświadczeniach z serwisem w PL, ewentualnych minusach tego silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Posiadam od roku. Mistrzostwo swiata i okolic. Wykonanie, pełna regulacja obrotów, cichy, mocny... kompaktowa.bateria którą w trolu starcza jak producent napisał do 50km... ilość cykli masz nie mniej niż 500. Co starczy na ładnych parę lat pływania. I są to cykle realne a nie statystyczne... ja z żalem będę sprzedawal swojego spirit 1.0. Bo przesiadam się na navy 6.0.Gdzies na jb wstawilem fotki z osiagow spirit 1.0 Edytowane 2 Grudnia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dsf Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dzięki za opinie. Na polskich forach mało opinii na temat epropulsion. Na zagranicznych forach coraz więcej zwoleników tych silników. Teraz targam 2hp z 2x100ah. Dzwiganie tego to jakaś masakra. Aku w tym roku i tak musiałbym wymienić. Zastanawialem sie nad aku 24v litowym ale chyba wole dołożyć i kupić spirita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 sam targalem 2hp haswinga + 2x100ah.... tj nieporozumienie vs spirit. tu bierzesz w jedna reke silnik a w druga aku -9kg moca spirit 1.0 przewyzsza 2hp haswinga. naprawde to jest inna liga silnikow, sa drogie, ale eksploatacja to czysta przyjemnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dsf Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Po roku użytkowania widoczny jest spadek pojemności/żywotności akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Na YT jest materiał z Polski z tym silnikiem, autor odpowiada na kilka pytań widzów. Jeżeli nie widziałeś dotąd- poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Silniki ma 3 wady:-cena-dedykowana bateria - oryginał zapas kosztuje katalogowo chyba 4500zl odpowiednik 1024wh -oryginalna ładowarka jest wolna . Około 8h do Full od zeraTo tyle z wad. Mi osobiście nie udało się rozładować do 0. Oczywiście jest to możliwe . Ale masz wyświetlacz z rzeczywistym wskazaniem ile zostało czasu i pojemnosci , ile.aktualnie zużywa. Najwięcej za dnia trolowalem 23km i zostało trochę mniej niż połowa aku. Początkowo też.mialem obawy 1.aku to mało. Jednak przy technoligi litowej jest inna bajka niż przy kwasach... kolejny atut to aku na silniku a nie w plywadle. Mocy jest pod dostatkiem. Na detce 3.7m w 2 osoby + Full gratow holowalem kuzyna na ceratowej detce pod sporą falę z prędkością 7.5kmh... sam na 3.7m detce około 8.5kmh Kilka razy na sporej zaporowce uciekalem przed burzą. Ludki na brzegu myśleli że na małej spalinie pływam... sam przed zakupem szukałem, czytałem . I pomimo bardzo niewielu inf. Żadnych negatywow. Sam polecam bo warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilbarber Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Siarqu gdzie kupiłeś swój egzemplarz ja czekam na targi wędkarskie w Poznaniu w lutym może uda się wyrwać taniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Kazdy ci zjedzie znceny katalogowej m tylko zagadaj ja bralem w mc. Ale i wodomania i inni taniej sprzedadza od katalogu. Na waciki bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilbarber Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Kiedy sprzedajesz swojego spirita i za ile są jakieś ślady użytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Tak z innej beczki . Ktoś pływał.moze na epropulsion navy 3.0/6.0 bądź torqeedo 4.0 pontonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Witam Będąc we Włoszech widziałem torqeedo Cruise 4.0 w akcji. Pchał dość spory jacht przez kanał z naprawdę dobra szybkością jak na taką jednostkę. Tu masz link do fajnego filmiku odnośnie wędkarskiego zastosowania torqeedo Cruise 4.0, może się przyda: https://m.youtube.com/watch?v=oj0T3tvlGQk Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 A tu masz coś z pontonami bliżej nas... https://m.youtube.com/watch?v=g1Ondozr0FQ https://m.youtube.com/watch?v=tFTblKZHYvI Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Yt już przejrzałem całego:) chciał bym pogadać z kimś kto.uzytkowal tej mocy silniki.ogladalem te filmiki i torqeedo 4.0 ma niby ciut lepsze osiągi niż epropulsion navy 6.0... Tylko testy na różnych jednostkach itp. Cenowo navy wypada lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Pytanie do użytkowników spirita na pontonach, jaka stopa jest odpowiednia s czy xs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamilbarber Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Pytanie do użytkowników spirita na pontonach, jaka stopa jest odpowiednia s czy xs?Ja mam s ale myślę że lepsza była by XS od maja będę testował że stopa xs Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) S jest stosunkowo dość długa, ja użytkuje navy 6.0 S , na pantografie, mogę regulować co 5cm wysokość. Ogólnie na prędkość się nie przekłada. Za to zyskuje brak przesloniecie przetwornika i cofniety rumpel do tylu- więcej miejsca. Że spiritem S plywalem , myślę że xs to optymalna długość dla detki Edytowane 12 Października 2019 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 W załączeniu wymiary silnika ePropulsjon Spirit 1.0 dla wersji S i LSilnik E-propulsion wymiary.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 trex, to stary rysunek. Obecnie l to 750, s - 625mm, xs - 525mm. Wysokość sugerowana pawęży dla S yamahy i Hondy (5km) to ok 430mm. W spirit przez dość dużą średnicę śruby (28cm, r=14cm) i biorąc jakieś 3cm zapasu ponad śrubę do spodu pawęży wychodzi taka wysokość pawęży: dla s 625-140-30=455mmdla xs 525-140-30=355mm Wygląda na to, że przy przyjęciu standardu pawęzy w okolicach 430mm bliżej ma jednak S, jeśli zaś pawęż jest niższa to trzeba wykalkulować co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 To zapodaj aktualny rysunek. Ten wyżej pochodzi z dokumentacji producenta. Swoją drogą dziwi brak takiego ważnego zwymiarowania silnika na stronach dystrybutorów. Choć ostatnio są już dostępne jakieś "wyliczenia" dostosowania odpowiedniego modelu silnika do konkretnej wys. pawęży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Jest na stronie producenta: https://app.box.com/s/z91ulnu9521yma12yc3fq01qfh0zgldd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Super. To jest konkret. Każdy odczyta wymiar, który akurat będzie potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 I jakie koledzy opinie po sezonie użytkowania przedmiotowego silnika ? Pojawiła się właśnie zmodernizowana wersja ePropulsion Spirit 1,0 PLUS. Poniżej filmik z prezentacją i omówieniem różnic : https://www.youtube.com/watch?v=3rl0xhXP4jA Zwłaszcza zwiększenie pojemności akumulatora o 25% wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek88 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jak dla mnie rewelacja.Pływam nim na semperze 440xt na full pcha łódkę 8km/h i przy tym jest bardzo cichy .Pływam nim po Jeziorze 13000ha i jeszcze nie zdołałem wyładować baterii poniżej 3/4 pojemności.Jak do tej pory widzę same pozytywy z zakupu,fakt nie jest tani ale wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Tak, te silniki są.mega... z defektow to dedykowana bateria i drogi zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Dsf
Witam,zastanawiam się nad zakupem silnika epropulsion. Czy są wśród forumowiczów użytkownicy tego silnika. Szukam informacji o żywotności akumulatora, doświadczeniach z serwisem w PL, ewentualnych minusach tego silnika.
Top użytkownicy dla tego pytania
89
24
23
19
Popularne dni
10 Gru
19
8 Gru
18
26 Sty
17
22 Sty
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 89 odpowiedzi
Kokot 24 odpowiedzi
Salmon63 23 odpowiedzi
Koza11 19 odpowiedzi
Popularne dni
10 Gru 2022
19 odpowiedzi
8 Gru 2022
18 odpowiedzi
26 Sty 2021
17 odpowiedzi
22 Sty 2020
16 odpowiedzi
Popularne posty
maras5
10km? Chyba z górki ????
lukson
https://www.technik-fuer-angler.de/epages/63452625.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63452625/Categories/Elektromotor/Epropulsion/Spirit_10_PLUS
bartekmaj
Dzięki za odpowiedź ale ja wolę wspierać krajowych przedsiębiorców i kupować sprzęt u nas.
Opublikowane grafiki
307 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi