Dsf Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Witam,zastanawiam się nad zakupem silnika epropulsion. Czy są wśród forumowiczów użytkownicy tego silnika. Szukam informacji o żywotności akumulatora, doświadczeniach z serwisem w PL, ewentualnych minusach tego silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Pojawiły się nowe wersje epropulsion - EVO, z rekuperacją. https://www.youtube.com/watch?v=fkXSjuQ02J4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 ... ale ponoć ponad 300 euro drożej od plusa. Wędkarsko raczej bajer chyba, że ktoś ma jako główny spalinę - widziałem takie rozwiązanie na akweny mieszane ze strefą ciszy i bez. Świetne są za to opaski bezpieczeństwa, to bym chciał mieć, niestety nie są kompatybilne z plusem, tylko z evo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Można dwa kupić i jednym pływasz- ładujesz drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 perpetum mobile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 ... ale ponoć ponad 300 euro drożej od plusa. Wędkarsko raczej bajer chyba, że ktoś ma jako główny spalinę - widziałem takie rozwiązanie na akweny mieszane ze strefą ciszy i bez. Świetne są za to opaski bezpieczeństwa, to bym chciał mieć, niestety nie są kompatybilne z plusem, tylko z evo. Niekoniecznie, fajny patent na rzekę, stoisz na kotwicy a nurt doładowuje Ci baterię, którą zużywasz szybciej jak płyniesz pod prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Jest gdzies opis po polsku jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) dziala jak pradnica, widac ze firma wciaz sie stara i udoskonala swoje silniki. Wlacz sobie film na yt z napisamai po Polsku. Edytowane 11 Lutego 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Niekoniecznie, fajny patent na rzekę, stoisz na kotwicy a nurt doładowuje Ci baterię, którą zużywasz szybciej jak płyniesz pod prądPrzy prędkości ~7,5 km/h generuje ledwie 40W. Zastanawiam się jak często w takim nurcie się kotwiczy, a moc takiego generatora w tym przypadku i tak jest praktycznie marginalna. Z kolei przy niecałych 19 km/h jest ograniczenie mocy i podejrzewam, że powyżej 25km/h może to się źle skończyć dla tego "generatora" prądu (w przypadku próby odzyskiwania energii przy płynięciu w ślizgu). Prądnica ze spaliny chyba da lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmon63 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Do Spirita plusa bez baterii można dokupić też dedykowany aku LiFePo4, która zwiększa zasięg prawie dwukrotnie w porównaniu do tej nakładanej na silnik: https://www.echolotzentrum.de/shop/epropulsion-e40-lifepo4-batterie-akku-2048-wh/U nas też można kupić. https://sklepwedkarski.pl/product-pol-109103-Akumulator-ePropulsion-Navy-Battery-E40.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Marketing czyni cuda , ale żeglarstwo może na tym skorzystać choc trochę. Inni nie maja , ci zrobili i kulą się kręci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Panowie sprawa jest. Bo już się zdecydowałem i w tym tyg kupuję silnik epropulsion spirit plus. Czy ktoś się orientuje czy jest gdzies jakaś fajna promocja? Bo z tego co patrzę to w Polsce i za granicą ceny są podobne. Czyli około 8,5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 a moze wyslij kika zapytan i wybierz najkorzystniejsza oferte. na stronach masz ceny katalogowe , na zapytania odpowiadaj roznie... napisz ze dajesz 8000 i zobaczysz ktory sie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Jedno pytanie do znawców tematu.Wysokość pawęży w mojej łodzi wynosi 46 cm. Stopa S w tym silniki ma 62,5 cm. Bedzie to pasowało czy lepiej stopa L która ma 75cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 S w zupelnosci wystarczy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) A jak wygląda sprawa wersji xs, przy pontonie lub takiej standardowej łódce 3.7m? W tej wersji długość kolumny to 52.5cmSent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Edytowane 27 Lutego 2021 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Niemam pojęcia, wiem jedno, że to napewno za dużo nie wniesie do prędkości- zbyt mała moc aby cos ugrać. To nie spalina o mocy 6 czy 10kw , gdzie stopa ma bardzo duże znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Tu nie chodzi o prędkości. Poprostu mam dwie łódki na dwóch jeziorach i ponton, którym raczej na jakiś wypadach łowię dalszych. Pytałem o długość stopy bo jest możliwość kupienia silnika prawie nowego na gwarancji za jakieś 4500zl wersja 1.0... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 S w zupelnosci wystarczy ,Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Stop s u spiryta jest dosc długa, ja miałem S przy lodce L . I pchało ... jeśli masz paweze na lodkach S to bierz S i będzie ok. Na pontonie też zagra ( też miałem S na detce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmon63 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Przechowywanie baterii w okresie zimowym:co ile doładowujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 A jak.producent zaleca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Przechowywanie baterii w okresie zimowym:co ile doładowujecie?Ja co 2 miesiące max ale jak masz prostownik automatyczny np schumacher https://sts-sklep.pl/product-pol-2261-Ladowarka-Schumacher-SPI612-6A-12V-AGM-Zel.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral To możesz po sezonie połączyć i odłączyć na wiosnę - ma tryb auto maintaining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Ja co 2 miesiące max ale jak masz prostownik automatyczny np schumacher https://sts-sklep.pl/product-pol-2261-Ladowarka-Schumacher-SPI612-6A-12V-AGM-Zel.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral To możesz po sezonie połączyć i odłączyć na wiosnę - ma tryb auto maintaining.... producent napisał odnosnie magazynowania . Pozatym jaki tryb maintaing?? Tu są akumulatory lipo , które się laduje cc/cv bez żadnych trybów konserwacji,regeneracji itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Stop s u spiryta jest dosc długa, ja miałem S przy lodce L . I pchało ... jeśli masz paweze na lodkach S to bierz S i będzie ok. Na pontonie też zagra ( też miałem S na detce)jest ale też śruba ma 28cm średnicy, Miara kolumny w Spirit jest podawana do osi śruby, w spalinach do płyty kawitacyjnej, to daje różnicę o jakieś 17-20 cm. Do najczęściej spotykanych pontonów brałbym tak jak podaje producent dla spaliny S lub L, w XS bym nie szedł, najnowsze Evo ma już tylko S lub L, jak pierwsza wersja Spirit. Wycofali XShttps://0220afca-6e42-4f45-a99f-0362b314126d.filesusr.com/ugd/77b59c_e6437b877909452fbdb132227fae0cc5.pdf Edytowane 28 Lutego 2021 przez espe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Dsf
Witam,zastanawiam się nad zakupem silnika epropulsion. Czy są wśród forumowiczów użytkownicy tego silnika. Szukam informacji o żywotności akumulatora, doświadczeniach z serwisem w PL, ewentualnych minusach tego silnika.
Top użytkownicy dla tego pytania
89
24
23
19
Popularne dni
10 Gru
19
8 Gru
18
26 Sty
17
22 Sty
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 89 odpowiedzi
Kokot 24 odpowiedzi
Salmon63 23 odpowiedzi
Koza11 19 odpowiedzi
Popularne dni
10 Gru 2022
19 odpowiedzi
8 Gru 2022
18 odpowiedzi
26 Sty 2021
17 odpowiedzi
22 Sty 2020
16 odpowiedzi
Popularne posty
maras5
10km? Chyba z górki ????
lukson
https://www.technik-fuer-angler.de/epages/63452625.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63452625/Categories/Elektromotor/Epropulsion/Spirit_10_PLUS
bartekmaj
Dzięki za odpowiedź ale ja wolę wspierać krajowych przedsiębiorców i kupować sprzęt u nas.
Opublikowane grafiki
307 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi