Skocz do zawartości
  • 0

Silniki ePropulsion Spirit 1.0 - informacje, uwagi, opinie

Dsf

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Znajomy kupił 2 lata temu w Wodomani Spirita 1.0.

Przez 2 lata był zadowolonym użytkownikiem.

Wczoraj zadzwonił, że z silnika mu została tylko bateria i ładowarka - sam silnik spoczywa gdzieś na dnie głębokiego jeziora - nie pytajcie mnie jak to zrobił, bo to długa historia.

Gdyby ktoś szukał to jest do sprzedania bateria i ładowarka - wszystko wypełni sprawne + dokumenty z Wodomanii.

Wystaw to na gieldzie

• 0

Hej.

Kilka dni temu podczas zawodów wędkarskich mój silnik ePropulsion Spirit 1.0 PLUS odmówił posłuszeństwa . Po prostu przestał działać .

Po zgłoszeniu reklamacji silnik został wysłany do dystrybutora. I dziś dostałem odpowiedz:

„Witam,

poniżej informacja z serwisu.

W wyniku wkręcenia żyłki, drutu bądź czegoś podobnego w propeller uszkodzeniu uległa część chroniąca i uszczelniająca silnik. Silnik został rozszczelniony i zalany (zdjęcia w załączniku)

Jest to uszkodzenie mechaniczne, które nie podlega wymianie gwarancyjnej.”

I teraz chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych kolegów czy wkręcenie kawałka żyłki w śrubę może skutkować stratą gwarancji.

Dodam , że koszt naprawy to 1600 zł.

Jeśli ktoś ma doświadczenie w takich sprawach to proszę by coś napisał na ten temat.

• 0

Serwis jest zdany na decyzję producenta... fotografują, wyslaja zdjęcia i tyle. Jeśli Góra nie pozwoli zrobic reklamacji, to oni z własnej kieszenie nie dołożą. Tak to wygląda. Oczywiście, mogli by zrobić zdjęcie nie wyraźne, mniej wyraźne, pomoc klientowi. Bo swoje za robote i tak dostaną a części zapewnia producent... pozostaje rzecznik konsumenta, opinia innego serwisu /biegłego. Ale.jesli nie masz zdjec z przed wysłania , pokazujące brak zewnętrznych uszkodzeń mechanicznych to szanse nikłe... mnie w podobny sposób załatwili, bo przy ściąganiu sruby zrobilem wgniecenia, a awaria była nieskrecona przekładnia... jedno do drugie ni jak się mialo, ale zewnętrzne uszkodzenia mechaniczne...

Edytowane przez siarq

• 0

Dorzucę swoją opinię po roku intensywnego użytkowania na jeziorach mazurskich - zalety są fajnie opisane - pominięta jedna wada i to nie u mnie bo na zagranicznym forum użytkowników występuje powszechnie - tze. Błąd baterii kod 123. Średni w co drugim połączeniu kabla z baterią trzeba to robić 2 raz ze względu na błąd połączenia. Na forum użytkowników jest to powszechny problem zalecają nawet przeróżne specjalistyczne smary do elektroniki które trochę pomagają. Piny wtyczek są niezwykle wrażliwe na uszkodzenia mechaniczne i trzeba je wtykać z nabożnym skupieniem o co nie jest czasami łatwo w warunkach polowych. Słabe są też plastiki obudowy gniazd ja już swoje połamałem mimo wydaje się ostrożności. Po roku w mojej ocenie bateria - 10procent dobrze będzie jak dociagnie do 5 lat pływania, na rybach ok. 60-70 razy. Ale za to że pływając na nim słyszę tylko szum wody i za mną zostaje piana nie zamieniłbym na żaden inny

• 0

Dorzucę swoją opinię po roku intensywnego użytkowania na jeziorach mazurskich - zalety są fajnie opisane - pominięta jedna wada i to nie u mnie bo na zagranicznym forum użytkowników występuje powszechnie - tze. Błąd baterii kod 123. Średni w co drugim połączeniu kabla z baterią trzeba to robić 2 raz ze względu na błąd połączenia. Na forum użytkowników jest to powszechny problem zalecają nawet przeróżne specjalistyczne smary do elektroniki które trochę pomagają. Piny wtyczek są niezwykle wrażliwe na uszkodzenia mechaniczne i trzeba je wtykać z nabożnym skupieniem o co nie jest czasami łatwo w warunkach polowych. Słabe są też plastiki obudowy gniazd ja już swoje połamałem mimo wydaje się ostrożności. Po roku w mojej ocenie bateria - 10procent dobrze będzie jak dociagnie do 5 lat pływania, na rybach ok. 60-70 razy. Ale za to że pływając na nim słyszę tylko szum wody i za mną zostaje piana nie zamieniłbym na żaden inny

Plus ma chyba metalową obudowę wtyczki gniazda?

• 0

Witam forumowiczów, przyszedł czas wymiany silnika elektrycznego w łodzi. Niestety ale już nie da się go naprawić.

Chcę kupić nowy, najlepiej w dobrej cenie w stosunku do jakości. Zależy mi również na tym aby korzystać z niego sporo:

https://elektrykajachtowa.pl/109-silniki-epropulsion

Jakieś opinie na temat epropulsion?