Skocz do zawartości
  • 0

Silniki ePropulsion Spirit 1.0 - informacje, uwagi, opinie

Dsf

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wczoraj testowałem epropulsion navy evo 6.0,

Producent wkoncu stanął na wysokości zadania i poprawili znacząco konstrukcje vs navy 6.0 gen 1.

Mianowicie, silnik jest wkoncu cichy , jak na elektryka przystalo. Rumpel jest łamany do góry o jakieś 45 stopni, jest połączenie kablem silnika z rumplem ( w gen 1 trzabylo dokupic kabel). Z silnika też jest wyprowadzony kabel do komunikacji z dedykowanymi akumulatorami. W zestawie dwie sruby, szybkościowa i uciagowa, hebel, pogrzebacz pod sterociag. Silnik ogolnie duży, pędnik sporo wiekszy niż w gen 1. Prędkość maksymalana jaka wykręciłem na brema 390+ majdan cały- dzibowka,wedki,pakiet 45ah/48v , 12v/230ah, torba + ja - 500kg na bide= 12.5kmh. W linku krótki film z plywania

https://youtube.com/shorts/6sc5tvqUVGQ?feature=share

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 0

Wczoraj testowałem epropulsion navy evo 6.0,

Producent wkoncu stanął na wysokości zadania i poprawili znacząco konstrukcje vs navy 6.0 gen 1.

Mianowicie, silnik jest wkoncu cichy , jak na elektryka przystalo. Rumpel jest łamany do góry o jakieś 45 stopni, jest połączenie kablem silnika z rumplem ( w gen 1 trzabylo dokupic kabel). Z silnika też jest wyprowadzony kabel do komunikacji z dedykowanymi akumulatorami. W zestawie dwie sruby, szybkościowa i uciagowa, hebel, pogrzebacz pod sterociag. Silnik ogolnie duży, pędnik sporo wiekszy niż w gen 1. Prędkość maksymalana jaka wykręciłem na brema 390+ majdan cały- dzibowka,wedki,pakiet 45ah/48v , 12v/230ah, torba + ja - 500kg na bide= 12.5kmh. W linku krótki film z plywania

Zobaczysz, SSR-y będą cię ganiać, bo wiara będzie krzyczeć, że na spalinie ktoś pomyka, tylko coś słabo ją słychać ;)

• 0

Ja kiedyś swojego kupiłem w mc sklep.

Dokupiłem później szybką ładowarkę i pokrowce i wszystko w najlepszym porządku. Polecam

PS.

Gdyby ktoś szukał to została mi szybka ładowarka do baterii. Resztę już sprzedałem.

Edytowane przez bartekmaj

• 0

Ja kiedyś swojego kupiłem w mc sklep.

Dokupiłem później szybką ładowarkę i pokrowce i wszystko w najlepszym porządku. Polecam

PS.

Gdyby ktoś szukał to została mi szybka ładowarka do baterii. Resztę już sprzedałem.

Jeśli można wiedzieć  Sprzedałeś, bo ?

P.S. O szybkiej ładowarce będę pamiętał. Odezwę się na priv gdybym się decydował.

Edytowane przez cudak

• 0

Cześć, jestem prawie zdecydowany na EPROPULSION Spirit 1.0 PLUS.

Ma to napędzać ponton Honda TE35 (350 cm długi, 170 cm szeroki).

Chcę Was zapytać, czy na ten moment w tej klasie jest to najlepszy wobór?

Drugie pytanie dotyczy długości stopy. Wysokość pawęży to 40 cm, i tutaj brać 62,5 cm czy 75 cm?

Trzecie pytanie, obecnie cena to ok 10k zl brutto, czy za granicą da się wyrwać taniej?

Pozdrawiam.

• 0

Spotkałem się z użytkownikiem takiego silnika na Zalewie Sulejowskim i z silnika był zadowolony ale musiał już wymienić akumulator a to połowa ceny silnika i 5k na obecne czasy to spory wydatek

No skoro akumulator się zużył, to spada pojemność i wiadomo, że będą koszty. Płacisz za moc, kompaktowość i jakość wykonania.