Skocz do zawartości

Ryby z deformacjami i uszkodzeniami - przyroda się broni...

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

no ja niestety dolicze sie do tych co takie rybki produkuja ;(

Prowadze sobie lusoxa 3 w kanaliku nagle widze blysk pod woda i czuje lekkie tracenie - zacinam i..... :

https://lh5.googleusercontent.com/-7uMyE8VW0Bs/TqqUKde3cnI/AAAAAAAAANM/-O-kNSFXCqE/s600/DSCF0704.JPG

Ps ten lusox jakis pechowy rzut wczesniej wyjalem na niego okonka moze z 10-12cm - nie wiem jak on zmiescil kotwiczke do pyska bo wyciagalem ja chyba z 2 minuty... nie potrafilem mu otworzyc pyska tak szeroko by ja wyjac...

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mysle ze ktoras cała zime przespal na boku - na piasku.

Albo sie juz zdazyl dobrze opalic...

Ciekawa historyjka. Moze ktorys z kolegow cos podpowie.

Jakis czas temu byłem na pstragach. Woda płytka z 50-70cm.

Po ktoryms rzucie, widze idzie fala za wobkiem. Bach...i siedzi.

Patrze za chwile. Scupok. :wacko: :wacko: :wacko: Woblera nie widac z paszczy. Szybkie podebranie, zaraz moze wobek odplynac z tym jegomosciem. Patrze mu w gebe, a on niema zadnego zeba. Kompletnie zadnego zemba. Została mu tylko mala tarka na gorze. Ryba miała ponad 60cm.

Moze zywił sie tylko owadami. Moze tak sie z pstragami z integrował :lol: :D

Odwapnienia szkieletu dostał Marcelu od picia .

Wobler za długo go w łódce trzymałeś i się opalił . A tak na prawdę z jednej strony operowało na niego słońce na bok a z drugiej cień stawiał. Melanofory u ryb są światłoczułe. obstawiam że na czystej krystalicznej wodzie go złowiłeś z odrobina torfu

• Like 1