Pele76 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ja juz czesto lapalem szczupaki z "wywinieta lezką" czyli tym zawiasem szczeki, ten listek zamiast byc na zewnatrz, byl wewnatrz! Ciekaw jestem czy to wedkarska wina czy pazernosc szczupaka i otwieranie paszczy za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Mnie się trafił min. taki egzemplarz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 A ja trafiłem kilka szczupaków z niewykształconą płetwą brzuszną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robokopek7 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Mam gdzieś jeszcze parę takich zdjęć, pod ręką natomiast tylko pstrągi. wydra:czapla:oraz prawdopodobnie ofiary tych co umieją łowić pstrągi tylko na duże woblery, święcie wierząc że to najlepsza, najskuteczniejsza i najbardziej selektywna przynęta, przez co zacinać też oczywiście należy z całej pary, bo przecież biorą same pięćdziesiątki:a co jest przyczyną okaleczenia tego, nie podejmuję się spekulować: Tym niemniej należy zwrócić uwagę, że wszystkie te ryby, mimo że okleczone, są zdolne kontynuować swoje rybie życie. Trzeba tylko dawać im szansę.no rybka trochę po przejściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Szczupak uderzył w holowanego okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) A to dwa mutki mojego kolegi z łódki. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Wesol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Takie podwonde pojazdy ,Terenówka i Coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Ten pierwszy chyba próbował być tuńczykiem i nie wyrobił z hamowaniem No chyba że ten szczupak to taki luzak i ma wszystko w dupie Złap taką metrówkę, to będzie ważyła jak 1,5m Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Pele76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Rybka z mojej rzeki o ciekawym kształcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Faktycznie ladny "garbus" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja myślę, że ryba chciała sobie poprawić "akwadynamikę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) dzisiaj zlowilem frankenstaina po niewatpliwym spotkaniu z "mama" ryba byla w bardzo dobrej formie jak na swoje rozmiary ps plecy mial podobnie zmasakrowane.. Edytowane 9 Marca 2014 przez gooral 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Taka ciekawostka http://www.24sata.hr/zanimljivosti/bodljikava-riba-ulovili-pravo-cudoviste-iz-dubina-save-356876 I tłumaczenie według translatora Nie mam pojęcia, co to ryby , ale ma ostre kolce na całym ciele . Łowię z siedmiu lat i nigdy nie widziałem czegoś takiego , mówi Joseph Župarić od końca Posavski Podgajaca Županje .To byłow sobotę rano w rzece Sava w pobliżu wioski dziwne ryby złowione z wybitnymi kolce . Wszystkie okoliczne rybacy byli zdumieni , i stwierdził, że musi mieć mutację w ryby .- Ledwo wysiadł hak w miarę pieczenia . Była jeszcze i bardzo niespokojny . Chciałem zachować , ale zmarł . Teraz jestem w zamrażarce , jeśli ktoś chciał go zbadać - mówi Župarić , co jest złowione ryby na zwykłym ciekawej wioski rybackiej wzdłuż rzeki .- To jest Pomfret ryb . Jej mężczyźni podczas kojarzenia otrzymywać kolce łatwiej się bronić niż innych mężczyzn do walki o samice podczas krycia . Jest to wspólne ryby w rzece Sava i się mieć rybaków złowione w okresie godowym , choć wtedy porusza się głównie w głębi. Kolce są bardzo ostre, ale nie twarde i koścista . Rosną jako naturalną obecność w tych gatunków ryb . Tu nie chodzi o mutację - wyjaśnił Mladen Dogan , prezes Stowarzyszenia Sport Fishing Sawy w powiecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 a nie sądzicie, że lepiej takie zdeformowane, przez naturę rzecz jasna, rybki usmiercać? Nie chodzi mi o ryby, które ewidentnie doznały szkody z ręki człowieka - takie rybki mają dobre geny i powinny przeżywać. Ale takie mutanty wynikające z krzyżowania się blisko spokrewionych osobników dodają do populacji słabej jakości geny. Luźne pytanie, tylko nie wyjeżdżajcie mi tu z jakimś antyfaszyzmem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 a nie sądzicie, że lepiej takie zdeformowane, przez naturę rzecz jasna, rybki usmiercać? Nie chodzi mi o ryby, które ewidentnie doznały szkody z ręki człowieka - takie rybki mają dobre geny i powinny przeżywać. Ale takie mutanty wynikające z krzyżowania się blisko spokrewionych osobników dodają do populacji słabej jakości geny. Luźne pytanie, tylko nie wyjeżdżajcie mi tu z jakimś antyfaszyzmem Uważam, że nie Prawdopodobieństwo powtórzenia się deformacji u potomstwa jest bardzo małe, jeśli są to poważne deformacje to i tak wcześniej czy później taki osobnik będzie miał problem z pobieraniem pokarmu lub zostanie zjedzony przez większe drapieżniki. Uważam, że ze względów genetycznych nie ma takiej potrzeby, takie moje zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 30 Marca 2014 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Pike z zajęczą wargą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking-82 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Szczupak podobnie wyglądał z drugiej strony, a co najlepsze złowił go mój kolega a ja na drugi dzień jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 To jest deformacja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Wygląda jakby zapomniał rosnąć do przodu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Może wcześniej mieszkał w akwarium z paletkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jakby mial zatwardzenie od dluzszego czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Skalar tęczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Chyba mamuśka puściła się z leszczem kiedy ojciec jętki zbierał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Pewnie tak i to ślepym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi