Artech Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Moja rybka nie ma deformacji ale ciekawe ubarwienie. Ostatnio przeglądałem stare fotki i od razu skojarzył mi się z artykułem Szwecja na dziko http://www.jerkbait.pl/?p=819Mój szczupaczek złowiony był w małym jeziorku w zachodniopomorskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Kurde odnośnie ubarwienia to załuję ze nie sfociłem malego 35 cm potoka z 2 kropkami po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 wlasnie znalazlem tego bezzebnego 80taka fotke - chyba najchudszy pajk jakiego w zyciu widzialem...na fotce - lowca kumpel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 To ja może coś od siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ten kleń miał dziwnie zdeformowany kręgosłup tuż przed płetwą grzbietową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter4127 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Może ktoś go za młodu za grzbiet na żywca podał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
multimati Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Myślę że i tu jest przyczynasorki ze wklejam w dwóch wątkach ale pasuje i tu i tam... http://3obieg.pl/chemiczny-holokaust-polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Może i jest jak piszą w artykule, nie mniej wcześniej pewnie też takie ryby łowiono, tylko obrót zdjęć i wymiana doświadczeń kiedyś nie były równie łatwe co teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 WitamPodpowiecie panowie co mu sie stało ?Ja go nie gryzłem Finlandia około 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Może śruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ten kleń miał dziwnie zdeformowany kręgosłup tuż przed płetwą grzbietową... nie wiem co kolega miał z biologii ale podejrzewam że kręgosłup raczej nie ucierpiał w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Albo jakaś inna ryba? @rybak - nie wiem, czy na biologii w takie szczegóły się zagłębiali Przy okazji, to jakiś inborn deffect, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Albo jakaś inna ryba? @rybak - nie wiem, czy na biologii w takie szczegóły się zagłębiali Przy okazji, to jakiś inborn deffect, tak? niewykluczone, widziałem różne wady wrodzone u ryb ale szybciej obstawiłbym zabliźnienie jakiegoś zranienia np. śrubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 WitamPodpowiecie panowie co mu sie stało ?Ja go nie gryzłem Finlandia około 70 cm Ale chęć do życia wielka!Z takimi obrażeniami jeszcze za przynętą poleciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ale chęć do życia wielka!Z takimi obrażeniami jeszcze za przynętą poleciał...I niech żyje może wydobrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Czyżby jakiś zerwany w przeszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Myślę, że pilnie powinien zgłosić się do chirurga plastycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 A ten do ortodonty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A co Wy na to? Dosłownie pół ryby było białe-żółte-jasne a drugie pół ciemne-jasne i tak na całej długości... Uploaded with ImageShack.us Też coś takiego trafiłem ciekawe jak to się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Niestety nie posiadam zdjęcia, ale w poprzednim sezonie wyciągnąłem z pewnej rzeczki w zachodnio-pomorskim niebieskiego okonia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Mam gdzieś jeszcze parę takich zdjęć, pod ręką natomiast tylko pstrągi. wydra:czapla:oraz prawdopodobnie ofiary tych co umieją łowić pstrągi tylko na duże woblery, święcie wierząc że to najlepsza, najskuteczniejsza i najbardziej selektywna przynęta, przez co zacinać też oczywiście należy z całej pary, bo przecież biorą same pięćdziesiątki:a co jest przyczyną okaleczenia tego, nie podejmuję się spekulować: Tym niemniej należy zwrócić uwagę, że wszystkie te ryby, mimo że okleczone, są zdolne kontynuować swoje rybie życie. Trzeba tylko dawać im szansę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 To ostatnie wyglada jakby ktos wyhaczal kotwice wkladajac cos pod pokrywe skrzelowa... Hak raczej nie byl bezzadziorowy. C&R master level! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kurcze na tym zdjeciu widac ze rybka po przejsciach , wydawało bysie ze ryba z wyciagnietymi skrzelami nie przezyje a tu masz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Też coś takiego trafiłem ciekawe jak to się stało 90plus.jpgZasnął na słońcu , na jednym boku. Niestety nie posiadam zdjęcia, ale w poprzednim sezonie wyciągnąłem z pewnej rzeczki w zachodnio-pomorskim niebieskiego okonia !!Albo był po denaturacie albo z zamrażarki. Tu jest kilka fotek:https://www.google.pl/search?q=blue+perch&safe=off&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tk_hUu6UL4mihgfq54GQDA&ved=0CCkQsAQ&biw=2133&bih=1221&dpr=0.9#facrc=_&imgdii=_&imgrc=KPjKDNAwPvYNMM%253A%3BhAFEWt6xXalCQM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.merlandpark.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F01%252Fblue_perch_sm.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.merlandpark.com%252Freports%252Fblue-perch-caught-on-the-bay-of-quinte%252F%3B900%3B600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kurcze na tym zdjeciu widac ze rybka po przejsciach , wydawało bysie ze ryba z wyciagnietymi skrzelami nie przezyje a tu masz . W jednym z filmów z serii WMH chłopaki złowili szczupaka z urwanym już zagojonym skrzelem, jak widać rybki są wytrzymalsze niż myślimy i mogą przetrwać więcej niż nam się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi