Skocz do zawartości

Ryby z deformacjami i uszkodzeniami - przyroda się broni...

Rekomendowane odpowiedzi

pisząc o tęczaku miałem na myśli fotkę fiskebo, bo chyba ten mutant to tęczak...

mój to przykład źródlaka bez płetw - na fotce widać brak jednej, ale nie miał z obydwu stron

... według mnie potok ;)

Edytowane przez Flame

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam, może ktoś będzie wiedział po czym takie rany? człowiek,wydra,ptaki?

spływał z nurtem na dość małej rzeczce żył, ryba była bardzo słaba dała się złapać w rękę, czy mogła być to siatka?

oczywiście wróciła do wody ale nie wiem czy coś z tego będzie.

• 2 miesiące temu...

Witajcie, czy spotkaliście się z tym ze widzicie na wodzie zdychające pokaleczone szczupaki prawdopodobnie przez szalejące skutery czy ludki.

Pływałem dziś sobie w okolicy pontonem na elektryku gdzie kilka skuterów itp   szalało po wodzie, płynąc dalej spotkałem ledwo życzącego świeżo okaleczonego szczupaka ok 60cm zabrałem go bo nie było sensu go zostawiać.

post-74445-0-06392400-1624798937_thumb.jpg

Co sadzicie powinno się to zgłosić ?

Wczesnej widziałem i wyciągałem takie okaleczone zagojone szczupaki, tłumaczyłem sobie ze podczas tarła one się nawzajem kaleczyły, ale ten jest zbyt mocno okaleczony.

Ci ci pływania nie patrzą czy woda płytka czy przy brzegu, dają na maxa silniki i rura, aby tylko fale zrobić.

• Like 4

Witam, może ktoś będzie wiedział po czym takie rany? człowiek,wydra,ptaki?

To prawdopodobnie było dzieło innego szczupaka. Ptaki zadają dziobem większe rany. Wydra natomiast może pozostawić charakterystyczne ślady zębów, jak na poniższym zdjęciu (brzana 37 cm ze Świdra, 19 czerwca 2021, prawie martwa z wycieńczenia; ślady po zębach były po obu stronach ciała).

post-52468-0-97920500-1624912731_thumb.jpg

• 3 lata później...
  • 9 miesięcy temu...

No właśnie. Ciagle pokazywało mi jakiś błąd i myślałem że w ogóle nic nie poszło. Opis jednak jest a fotki, …. zobaczymy czy wskoczą. W każdym razie pstrąg (pstrążek) potokowy.

________

Na podglądzie widać to co chce wstawić a znowu jakiś błąd pokazuje. Wrzucę tu jak to wyglada. Chyba że też nie wejdzie. :(

________

Nie wchodzi nic. Nawet to info które przychodzi po nieudanym wysłaniu. Zobaczymy czy sam wpis bez fot wejdzie.

A ten błąd na czerwono to: „SQL ERROR mySQL. query error: SELECT CONT(*) as topicviews FROM ip_topic_views WHERE views_tid=-1879”

Takie tam pierdoly. Uj wie o co chodzi.

• Like 1