Krisu23 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Jest 5 rano i właśnie wstałem odśnieżać. Po mrozach śniegu było tak ok 50cm. Wczoraj przez dzień napadało 30cm- to jeszcze dałem radę ale w nocy ok 70cm-tego już nie . Na razie śię śmieję z tego, że nie mam bułek na śniadanie i cukru, ale jakby w małopolsce ogłosili klęskę żywiołową to się nie zdziwię. Jak mi się uda dziś odkopać to zrobię jakieś zdjęcia i tu wstawię. Może być ciekawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Wstawiaj. W Poznaniu śniegu po kostki i świeże bułki mam. Niestety dużo śniegu, to dużo wody. Jak tak będzie dosypywać, to ciekawe jak będą wiosenne roztopy wyglądały... PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 A ja na przymusowym urlopie w domu, bo zawiało mi drogę.Pomiary i jest 50cm śniegu!!!!Siedzę sobie i na warsztacie leży TP 2500, suwmiarka elektroniczna, dywagacje gdzie by tu jakie łożysko włożyć .Pomiary dokonane, rysunek zrobiony i jest!!!!Znalazłem miejsce na 3 łożyska .Wałek posuwu już ma zamówione 2 sztuki, jeszcze do listka zostało ale nie widzę na allegro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ktoś musi odśnieżać, żeby dołożyć sobie łożyska mógł ktoś Może też wrzucisz jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać http://www.youtube.com/watch?v=_c3mDyz1XZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Najważniejsze jest to, że klimat się ociepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Uploaded with ImageShack.us Jakoś ja tego ocieplenia nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Wstawiaj. W Poznaniu śniegu po kostki i świeże bułki mam. Niestety dużo śniegu, to dużo wody. Jak tak będzie dosypywać, to ciekawe jak będą wiosenne roztopy wyglądały... PozdrawiamGrzesiek Grzesiek - trzeba było podjudzać pogodynkę? Pada bez przerwy od ładnych paru godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Krisu marudzisz z tymi bułeczkami, ale za to jak pięknie i bajkowo masz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Piękna okolica Krisu,muszę kiedy wpaść na ognisko i kiełbaski a dowaliło białym na maxa, dobrze że dach podwyższony masz bo auta byś nie znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Byłem matkę do roboty zawieźć i 10km niżej już jest inna bajka. Śniegu dwa razy mniej niż u mnie. K....a jak ja daleko mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Aż tak Dobrze, że mieszkam na zachodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Wstawiaj. W Poznaniu śniegu po kostki i świeże bułki mam. Niestety dużo śniegu, to dużo wody. Jak tak będzie dosypywać, to ciekawe jak będą wiosenne roztopy wyglądały... PozdrawiamGrzesiek Grzesiek - trzeba było podjudzać pogodynkę? Pada bez przerwy od ładnych paru godzin... A co? Wybierałeś się na ryby? Już nie pada. Byłem nawet przejechać się na Strzeszynek, bo mam blisko, zobaczyć czy ktoś łowi, co łowi itd. Jeden twardziel wiercił, lód 30cm i same okonki wielkości dłoni mówił. Krisu. Faktycznie, że ładnie tam u Ciebie! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapala Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 2 sierpniaprzeprowadziliśmy się do naszego nowego domu w Beskidach. Boże jak tu pięknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem. 4 październikaBeskidy są najpiękniejszym miejscem na ziemi !!! Wszystkie liście zmieniły kolory na tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniałe i okazałe, jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na świecie. Tutaj jest jak w raju. Boże !!! Jak mi się tu podoba. 11 listopadaostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się, a za oknem wszystko było przykryte białą, cudowną kołderką. Wspaniały widok. Jak z pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy całą rodziną na zewnątrz. Odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową do naszego pięknego domku. Później zrobiliśmy sobie świetną zabawę - bitwę śnieżną (oczywiście ja wygrałem). Wtedy nadjechał pług śnieżny i zasypał to co wcześniej odśnieżyliśmy, więc znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdową. Super sport. Kocham Beskidy. 12 grudniazeszłej nocy znowu spadł śnieg. Odśnieżyłem drogę, a pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z zasypaniem drogi dojazdowej. Po porostu kocham to miejsce. 19 grudniakolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie mogłem pojechać do pracy. Jestem kompletnie wykończony ciągłym ośnieżaniem. Na dodatek bez przerwy jeździ ten pier....ny pług. 22 grudniazeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Całe łapy mam w pęcherzach od łopaty. Jestem pewien, że pług śnieżny czeka już za rogiem żeby wyjechać jak tylko skończę odśnieżać drogę dojazdowa - skur.... 25 grudniawesołych, pier...... świąt !!! Jeszcze więcej napadało tego białego, gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten skur.... Od pługu śnieżnego przysięgam - zabiję ćwoka. Nie rozumiem, dlaczego nie posypują drogi solą jak w mieście, żeby rozpuściła to zmarznięte, śliskie gówno. 27 grudniaznowu to białe kur.... Spadło w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa z domu, oczywiście z wyjątkiem odśnieżania tej jeba... Drogi dojazdowej za każdym razem kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod wielką górą białego gówna. Na dodatek meteorolog w telewizji zapowiedział dwadzieścia pięć centymetrów dalszych opadów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić ile to jest łopat pełnych śniegu. 28 grudniajeb... Meteorolog się pomylił !!! Napadało osiemdziesiąt pięć centymetrów tego białego kur..... Ja pier... - teraz to nie stopnieje nawet do lipca. Pług śnieżny na szczęście ugrzązł w zaspie, a ten ch... Przylazł do mnie pożyczyć łopaty. Myślałem że go od razu zabiję, ale najpierw mu powiedziałem, że już sześć łopat połamałem przy odśnieżaniu, a siódmą i ostatnią rozpier..... O jego zakuty, góralski łeb. 4 styczniawreszcie jakoś wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia i picia. Kiedy wracałem, pod samochód wskoczył mi jeleń. Ten poje.... Zwierz z rogami - narobił mi szkód na trzy tysiące. Przez chwilę przebiegło mi przez myśl, że jest on chyba w zmowie z tym chu... Od pługu śnieżnego. Powinni powystrzelać te skur..... Jelenie. że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie. 3 majadopiero dzisiaj mogłem zawieźć samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie jak zardzewiał od tej jeb... Soli, którą jednak sypali drogę. Na podjeździe stał zaparkowany, umyty i błyszczący pług śnieżny z nowym kierowcą. Tamten podobno jeszcze leczy rozje.... łeb. Na szczęście od uderzenia łopatą stracił pamięć, bo jeszcze poszedłbym za ch... Siedzieć. 18 majasprzedałem tą zgniłą ruderę w Beskidach jakiemuś wypacykowanemu inteligentowi z miasta. Powiedział, że całe życie o tym marzył i zbierał kasę, aby na emeryturze odpocząć. A to się głupi ch... Zdziwi jak przyjdzie zima i ten drugi ch.. Wyjdzie ze szpitala. Ja przeprowadziłem się z powrotem do mojego ukochanego i urokliwego miasta. Nie mogę sobie wyobrazić jak ktoś mający chociaż troszeczkę rozumu i zdrowego rozsądku może mieszkać na jakimś zasypanym i zmarzniętym zadupiu w beskidzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 rapala po prostu rozje... mnie tym tekstem,popłakałem się razem z siostrą czytając go,przy końcu już nie mogłem czytać bo łzy zalewały mi oczy.Rewelacja ,dla mnie to tekst roku 2012,powinniśmy my forumowicze zebrać się na jakąś nagrodę dla Ciebie ,może łopatę do odśnieżania,albo poroże jelonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 hahaha, co za historia, ubaw po pachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobry jajcarski tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapala Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie,nie to nie mój tekst ,kiedyś,gdzieś to znalazłem.No to tak na dokładkę (nie wiem czy już było?).Może nie w temacie ale... http://www.joemonster.org/article.php?sid=12891 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Pierwszy dobry, ale znałem, tym drugim mnie rozwaliłeś na glebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Jak lubicie takie teksty, to proszę, następny; http://kominek.blox.pl/2006/01/Dr-OETKER-TY-PIZDO.html I więcej takich tekstów; http://www.kominek.in/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 No i wreszcie ktoś stanął na wysokości zadania, żadne baju baju o wyższości łożysk nad tulejkami i PP nad PF.Znałem, ale i tak się popłakałem Ale już mnie ta zima wymęczyła mimo, że w mieście mieszkam i odśnieża się samo.Już zaczyna mi ten teges bo zacząłem poważnie myśleć o pójściu na lód, czego w życiu nie zrobiłem. Jeszcze struganie deseczek utrzymuje mnie na powierzchni ale już coraz więcej wody w płucach, byle do Zlotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi