Skocz do zawartości
  • 0

łódka do wywożenia zanęty

Waci

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie dawno łowiąc szczupaki z Pike zahaczyliśmy za jakąś linkę przy brzegu. Okazało się, że jest to zestaw karpiomy gostka, który parkował na drugim brzegu sporego jeziora. Zaczął się nawet denerwować.. Rozłączyliśmy delikatnie zestawy. On też miał łódkę zdalnie sterowaną do wywożenia zestawów. Gestykulował rękami (sterował) innym gostkiem, który wiosłował w upatrzone przez niego miejsce. O wiele łatwiej byłoby z drugiej strony.

To autentyk. Waci, ja rozumię, że szukasz czegoś sterowanego radiowo. Gdzieś widziałem. Jak uda mi się dokopać to ci podeślę.

pozdrawiam

• 0

Moja propozycja jest taka, abyś wszedł na http://www.lakefishing.com.pl/ i zapytał się Bolka (Wędkoholika). Ja widziałem raz w zyciu takie cudeńko sterowane z pilota. Z tego co mówił właściciel to z jednej strony bardzo wygodna rzecz, ale...wymagająca grubego portfela, coś ok. 500 USD to kosztowało.

Biorąc pod uwagę cenę, jak również to, że sprzęcik jest mocno specjalistyczny, wątpię abyś mógł gdzieś w sklepie sobie pooglądać to cudeńko. W ofertach sklepów internetowych też nie zarejestrowałem bytności takich łódek. Raczej trzeba to wcześniej zamawiać.

A zastanawiałeś się nad procą na statywie, jest to jakaś alternatywa dla łódki i nie walnie Cię tak mocno po kieszeni.

• 0

Waci z tego co wiem to ostatnio pojawiaja sie ogloszenia sprzedazy takowych zabawek w WW oraz WŚ w gieldzie... Ceny rzędu 500-1000 pln... Niestety o jakości i trwałości wypowiedzieć się nie mogę...

Sporadycznie trafiały się też na allegro ale w tej chwili chyba nic nie ma...

• 0

tez juz nie raz o tym slyszalem, jak pisze andrzej, czesto uzywane przez karpiarzy i szczupakomaniakow, tak wlasnie

w ten sposob chlopaki wyworza w sina dal rybki (trupa), bo nawet jak rzucaja karpiowkami po 70-80 metrow to istnieje potrzeba zeby rzucic jeszcze dalej, to przy takim odleglosiowym miotaniu czasami rybki sie rozwalaja

i waci, zabawka wcale nie musi byc az taka droga B)