Mruva16 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam wszystkich!Planuję zakup niedrogiego kija na sandacze. Czy ktoś z forumowiczów jest posiadaczem jakiegoś modelu z serii RayCor-X? Na pierwszy rzut oka prezentują się całkiem przyzwoicie, a niestety w żadnym pobliskim sklepie nie mają żeby pomachać, a i w necie pustka jeśli chodzi o opinie użytkowników.Kij będzie wykorzystywany do łowienia z brzegu na zbiorniku zaporowym, przynęty gumy 10-15cm na główkach 8-12g dlatego interesują mnie raczej modele 270cm, CW 7-28 lub 10-35. Będę wdzięczny jeśli ktoś podzieli się opinią nt. tych kijków. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrZak Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 2,40m/35g nada się doskonale, do wczoraj byłem jego posiadaczem. Bardzo szybki i czuły, sztywny, aczkolwiek przyjemnie holuje się okołowymiarki, pod porządną rybą wygnie się trochę głębiej. Fajny kij, ładnie wykonany, wygodny uchwyt... Ja polecam☺Pozdro☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) Cormoran raycor x 7-28 lub 10-35gWitam,czy wspomniana wędka nada się typowo na sandacza(będzie odpowiednio szybka i czuła?) lub istnieje inną ciekawa alternatywa za około 200zł. Edytowane 18 Października 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Bardzo spoko są te kijki (oczywiście w swojej klasie cenowej). Spokojnie obskoczą sandacza, bo są szybkie, a dolnik sztywny i ma moc. Cw dobierz do gramatury, którą chcesz łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 a jak z tym CW ? relanie podane czy na wyrost ? Z czego ten kij jest wykonany nigdzie nie ma podanego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Opisane są poprawnie. To kij wyceniony poniżej 200 zł, więc fajerwerków się nie spodziewaj. Tu link do katalogu: http://www.cormoran.de/ov3/templates/6000/pdfdownload/epaper/CORMORAN_2019_PL/#28 Fajny, szybki patyk z progresywnym ugięciem, co raczej rzadko idzie w parze w tej półce cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 myślę nad tym 2.40 7-28 do pobijania. A jak z dolnikiem nie za długi ? nie przeszkadza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 To są kwestie indywidualne. Ja lubię długie dolniki i mi takie nie przeszkadzają. Poza tym "długi" to dla każdego może oznaczać inną długość. Zadzwoń do sklepu to Ci zmierzą od stopki kołowrotka do końca dolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Witam, myśle nad wersją 2.40 od 40-100g, ktoś ma? Ma służyć jako typowy uniwersał pod szczupaki oraz sumki.Przede wszystkim gumy, woblery i duże wirówki. Ewentualnie co możecie polecić do 300 zł w tym cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi