Spider1987 Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Wreszcie mamy na zbiorniku ładny stan wody 8,2 mln m3 , także trzeba ruszyć z rekonesansem za okoniem .Ktoś już był i próbował za drapieżnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 W tym roku zbiornik pokazuje swoje trudniejsze oblicze. Przez to, że zbiornik Dobromierz można zaliczyć do zbiorników podgórskich , jest to woda ciężka.Trudna woda zwłaszcza w takim roku jak ten gdy mamy zimną wiosnę. Woda aktualnie jest bardzo zimna, dużo zimniejsza niż na innych zbiornikach zaporowych w okolicy. Brak drobnicy w strefie przybrzeżnej powoduje, że o sukces spinningowy jest bardzo trudno. Mi aktualnie udało się wyhaczyć z tej wody tylko 2 lekko ponad wymiarowe szczupaki. A trących się ryb w ogóle nie widać, jakby woda była za zimna na tarło białorybu, a ryby chyba schowały się w głębszych dołach i korycie. Jak tam u Was Panowie sytuacja jeżeli chodzi o wieści spinningowe w tym roku na tej wodzie, ktoś ma sukcesy i znalazł do nich klucz otwierający tę wodę w tych zimnych warunkach??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 W którym miejscu byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 18 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Na największej zatoce tego zbiornika na wschodnim brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Macie jakies info zwiazane z wynikami z tej wody? Ja sobie przez brak konkretniejszych wynikow w tym roku troche odpusciłem ten zbiornik. Z news widziałem foto suma z tej wody niestety jeszcze z maja zawieszonego w garażu 180-190cm. O sukces bardzo trudno. Dlatego zrobilismy ewakuacje z tej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Woda duża, za duża. Dziadki spławikowcy i grunciarze marudzą, że kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Macie jakies info zwiazane z wynikami z tej wody? Ja sobie przez brak konkretniejszych wynikow w tym roku troche odpusciłem ten zbiornik. Z news widziałem foto suma z tej wody niestety jeszcze z maja zawieszonego w garażu 180-190cm. O sukces bardzo trudno. Dlatego zrobilismy ewakuacje z tej wody.W zeszłym roku rozmawiałem z chłopakami, którzy robią odłowy kontrolne. Nie opłaca się tam jeździć. O wiele, wiele więcej ryb jest na Zagórzu, gdzie też robili odłowy. Czas Dobromierza się skończył. Oczywiście, ktoś tam złapie drapieżnika raz na jakiś czas, ale to błąd statystyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Można trafić błąd statystyczny, choć o wymiarowy trudno. Jedyne co się tam statystycznie zgadza to ilość siat i odłowy z próżni przed świętami. Zwik-owa rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 W zeszłym roku jak byłem za okoniem, złapałem szczupaka ponad 80 cm.Jeżdżę tam tylko koniec sierpnia, początek września, bo mam jedno miejsce, gdzie przez tydzień jedzą okonie. Potem idą sobie i znów martwica mózgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Najwiekszego szczupaka jakiego widziałem na brzegu 86cm i dwie tołpygi za kapote 95cm i 100cm. Błąd statystyczny zdarza się raz do roku na tej wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Te tołpygi, poza sandaczami, były perełką zbiornika kilkanaście lat temu. Można je było spotka koło kościoła, jak się grzały pod powierzchnią wody. Wtedy je tłuki na szarpaka dziesiątkowali. W każdym razie mam tam fajny tydzień w roku, ale zbiornika szkoda, bo ma potencjał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Siaty niestety robią spustoszenie. Ktoś wie, gdzie wodociągi trzepią tę wodę stawiając te siaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 To czyżby na Dobromierzu w jakiś cudowny sposób odrodził się sandacz ? Czy może panowie z wodociągów chcą znowu sami połapać bez świadków i konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 To czyżby na Dobromierzu w jakiś cudowny sposób odrodził się sandacz ? Czy może panowie z wodociągów chcą znowu sami połapać bez świadków i konkurencji Wydaje mi się, że to następstwo tego, że jest porozumienie i odejdzie kupa opłat, dlatego nikomu 100 zł nie będzie szkoda, chociaż 100% podwyżki? Grubo ich pogięło jak na taki stan ryby. Mam dane po odłowach sprzed dwóch lat. Lepiej jechać gdziekolwiek indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 100zł ale więcej wejść.Sandacz się raczej nie odrodzi, bo z wody zabierają wszystko, dosłownie. A przed świętami panowie z wodociągów siatki stawiali, bo trzeba było rodziny i znajomych obdarować świeża rybką. A trochę ryb weszło w siaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Ile wejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Jeszcze nie ma dokładnych informacji na 100%, jak będą to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smyku Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) ja slyszalem ze nie chcieli wogole udostepnic w tym roku i dlatego 100 zl ciekawe ale nie slyszalem ze wiecej wejsc tylko tyle i lie bylo a co do ryb to siaty ostatnio stawiali wiec wiedza co i jak Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Smyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 a propos Dobromierza - takie jaja...w tym roku dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Hahaha! Przecież po lewej stronie całą zatoka to metr wody. Jedynie od baraków można coś złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 a propos Dobromierza - takie jaja...w tym roku dziękujęA skąd to Pan ma można całość ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) A skąd to Pan ma można całość ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu TapatalkaStrona pzw Wałbrzych Edytowane 3 Stycznia 2020 przez mo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Strona pzw WałbrzychA mozna link bo jestem i nic takiego nie widzę Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/198752/64/pierwsze_porozumienia_miedzyokregowe_zawarte_na_rok_2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 No to niezłe jaja koszt zezwolenia z 50 zł na 100 zł i jeszcze wydzielili marne kilkaset metrów do łowienia - brawo Znalazł ktoś może treść tego porozumienia z wodociągami , jeśli tak to proszę o linka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi