Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

W tym roku zbiornik pokazuje swoje trudniejsze oblicze. Przez to, że zbiornik Dobromierz można zaliczyć do zbiorników podgórskich , jest to woda ciężka.

Trudna woda zwłaszcza w takim roku jak ten gdy mamy zimną wiosnę. Woda aktualnie jest bardzo zimna, dużo zimniejsza niż na innych zbiornikach zaporowych w okolicy. Brak drobnicy w strefie przybrzeżnej powoduje, że o sukces spinningowy jest bardzo trudno. Mi aktualnie udało się wyhaczyć z tej wody tylko 2 lekko ponad wymiarowe szczupaki. A trących się ryb w ogóle nie widać, jakby woda była za zimna na tarło białorybu, a ryby chyba schowały się w głębszych dołach i korycie. Jak tam u Was Panowie sytuacja jeżeli chodzi o wieści spinningowe w tym roku na tej wodzie, ktoś ma sukcesy i znalazł do nich klucz otwierający tę wodę w tych zimnych warunkach??? Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Macie jakies info zwiazane z wynikami z tej wody? Ja sobie przez brak konkretniejszych wynikow w tym roku troche odpusciłem ten zbiornik. Z news widziałem foto suma z tej wody niestety jeszcze z maja zawieszonego w garażu 180-190cm. O sukces bardzo trudno. Dlatego zrobilismy ewakuacje z tej wody.

Macie jakies info zwiazane z wynikami z tej wody? Ja sobie przez brak konkretniejszych wynikow w tym roku troche odpusciłem ten zbiornik. Z news widziałem foto suma z tej wody niestety jeszcze z maja zawieszonego w garażu 180-190cm. O sukces bardzo trudno. Dlatego zrobilismy ewakuacje z tej wody.

W zeszłym roku rozmawiałem z chłopakami, którzy robią odłowy kontrolne. Nie opłaca się tam jeździć. O wiele, wiele więcej ryb jest na Zagórzu, gdzie też robili odłowy. Czas Dobromierza się skończył. Oczywiście, ktoś tam złapie drapieżnika raz na jakiś czas, ale to błąd statystyczny...

Te tołpygi, poza sandaczami, były perełką zbiornika kilkanaście lat temu. Można je było spotka koło kościoła, jak się grzały pod powierzchnią wody. Wtedy je tłuki na szarpaka dziesiątkowali. W każdym razie mam tam fajny tydzień w roku, ale zbiornika szkoda, bo ma potencjał...

• 6 miesięcy temu...

To czyżby na Dobromierzu w jakiś cudowny sposób odrodził się sandacz ? ;) Czy może panowie z wodociągów chcą znowu sami połapać bez świadków i konkurencji :huh:

Wydaje mi się, że to następstwo tego, że jest porozumienie i odejdzie kupa opłat, dlatego nikomu 100 zł nie będzie szkoda, chociaż 100% podwyżki? Grubo ich pogięło jak na taki stan ryby. Mam dane po odłowach sprzed dwóch lat. Lepiej jechać gdziekolwiek indziej.