Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No to niezłe jaja koszt zezwolenia z 50 zł na 100 zł i jeszcze wydzielili marne kilkaset metrów do łowienia - brawo :angry:

Znalazł ktoś może treść tego porozumienia z wodociągami , jeśli tak to proszę o linka .

http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/198752/64/pierwsze_porozumienia_miedzyokregowe_zawarte_na_rok_2020

dobromierz_mapka_sytuacyjna_strefy_wedko

Brak słów kawałek głębiny i kawałek płycizny gdzie już na jesień nie ma wody praktycznie hahaha śmiech na sali , chyba ktoś musial mieć niezły ubaw robiąc ta mapkę w paincie .. Niewiarygodny kraj co tu dużo mówić człowiek sobie planuje połowić obczaja miejscówki itd a tu zonk . Ciekawe kto zapłaci im w tym roku bo ja na pewno nie , zna ktoś jakieś alternatywy w okolicach Świdnicy i okolicy :D ?

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

No chyba ich pogielo?! Tylko tyle linii brzegowej udostępnione do łowienia, a co z resztą zbiornika. Zakaz łowienia? Przecież to jeszcze dużo mniej niż było udostępnione 2 - 3 lata temu. Może nie mogą pomieścić siat na tej wodzie?!

Może za bardzo dosłownie to bierzemy...może chodzi o ukazanie miejsca w którym nie wolno łowić??(nie zaznaczony obszar -tama+brzeg przy barakach). Jakaś Pani Krysia z sekretariatu w wodociągach miała za zadanie zrobić załącznik do PZW tak aby było wiadomo, że przy tamie nie łowimy i zrobiła to w ten sposób, a reszty linii brzegowej nie zaznaczyła gdyż było to dla niej oczywiste że jest dostępna?? Poczekajmy. Z pozwolenia najszybciej prawdy się dowiemy. Gdyby ktoś był szczęśliwym posiadaczem niech się odezwie. Pozdrawiam

Edytowane przez Pajan

• 2 tygodnie później...

Bez zezwolenia to chyba tylko ci z wodociągów . Przynajmniej ja 2 lata temu jak wykupiłem zezwolenie i byłem z 4 razy to 2 razy miałem kontrolę . Także raczej zbiornik jest kontrolowany , albo ja miałem takie szczęście ;) 

A tak btw to połowiłem trochę leszczyków w okolicy 30 cm , czyli wyniki porównywalne do tych z Zagórza gdzie w 2019 zaczęły wchodzić leszcze takie ok. 60 cm i to bez dodatkowych zezwoleń :) 

I tak płynnie przechodzimy do tematu Wieści z Zagórza ;)

Ponoć dobrym miejscem jest rejon ujścia Bystrzycy , ale to tylko info z tzw. drugiej ręki .

Akurat w tym miejscu tam nie łowiłem ,głównie tam gdzie parking ten nowy zrobili . I szczupaki się trafiały dość fajne ale często też wracałem o kiju :D Dzięki za info.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Myślę, że chcą się pozbyć wędkarzy żeby mieć święty spokój, stawiać siatki częściej, przy mniejszej konkurencji, co miało miejsce w grudniu ubiegłego roku chociażby, jak wiadomo przed świętami, bo przecież mięso było potrzebne dla znajomych w branży.

Białoryb w zatoce to wiosną chyba, kiedy się trze.

Jesienią, nie wiem czy metr wody tam było.

Daleko mi do teorii spiskowych dziejów, ale ktoś to zrobił umyślnie. Jeśli już chcą dbać o wodę, to niech zrobią zakaz całkowity i poproszą ładnie straż o zdecydowanie częstsze kontrole, bo w zeszłym roku byłem z 39 razy i Ani jednej kontroli.

Miejsca które zostały do wędkowania są najłatwiejsze do kontrolowania, dojazd autem prawie pod samą wodę. Może o to chodzi. Parówczaki z PSR się poskarżyli że trzeba chodzić dużo żeby cały zbiornik kontrolować a ich nogi bolą...holera wie

• 6 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...