rush111 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 No to niezłe jaja koszt zezwolenia z 50 zł na 100 zł i jeszcze wydzielili marne kilkaset metrów do łowienia - brawo Znalazł ktoś może treść tego porozumienia z wodociągami , jeśli tak to proszę o linka .http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/198752/64/pierwsze_porozumienia_miedzyokregowe_zawarte_na_rok_2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Brak słów kawałek głębiny i kawałek płycizny gdzie już na jesień nie ma wody praktycznie hahaha śmiech na sali , chyba ktoś musial mieć niezły ubaw robiąc ta mapkę w paincie .. Niewiarygodny kraj co tu dużo mówić człowiek sobie planuje połowić obczaja miejscówki itd a tu zonk . Ciekawe kto zapłaci im w tym roku bo ja na pewno nie , zna ktoś jakieś alternatywy w okolicach Świdnicy i okolicy ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Nie widać drugiej części zbiornika, to jakieś nieporozumienie. Z pewnością to jakiś błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Na Zagórzu jest biomasa 27 razy większa od Dobro. Dane od odławiacza, ale zbiornik bardziej skomplikowany od Dobro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 No chyba ich pogielo?! Tylko tyle linii brzegowej udostępnione do łowienia, a co z resztą zbiornika. Zakaz łowienia? Przecież to jeszcze dużo mniej niż było udostępnione 2 - 3 lata temu. Może nie mogą pomieścić siat na tej wodzie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Może za bardzo dosłownie to bierzemy...może chodzi o ukazanie miejsca w którym nie wolno łowić??(nie zaznaczony obszar -tama+brzeg przy barakach). Jakaś Pani Krysia z sekretariatu w wodociągach miała za zadanie zrobić załącznik do PZW tak aby było wiadomo, że przy tamie nie łowimy i zrobiła to w ten sposób, a reszty linii brzegowej nie zaznaczyła gdyż było to dla niej oczywiste że jest dostępna?? Poczekajmy. Z pozwolenia najszybciej prawdy się dowiemy. Gdyby ktoś był szczęśliwym posiadaczem niech się odezwie. Pozdrawiam Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Pajan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 7 wejść za 100 zł plus obszar ten co na mapce , kolega był mówi że 30 osób pytalo o Dobromierz i nikt nie opłacił co mnie nie dziwi . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Ci co jeżdżą i tak będą bez zezwolenia jeździć. Jedyne co, to może ryb trochę przybędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Bez zezwolenia to chyba tylko ci z wodociągów . Przynajmniej ja 2 lata temu jak wykupiłem zezwolenie i byłem z 4 razy to 2 razy miałem kontrolę . Także raczej zbiornik jest kontrolowany , albo ja miałem takie szczęście A tak btw to połowiłem trochę leszczyków w okolicy 30 cm , czyli wyniki porównywalne do tych z Zagórza gdzie w 2019 zaczęły wchodzić leszcze takie ok. 60 cm i to bez dodatkowych zezwoleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 A macie jakieś miejscówki na Zagórzu gdzie za sandaczem można pobiegać ? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 I tak płynnie przechodzimy do tematu Wieści z Zagórza Ponoć dobrym miejscem jest rejon ujścia Bystrzycy , ale to tylko info z tzw. drugiej ręki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 I tak płynnie przechodzimy do tematu Wieści z Zagórza Ponoć dobrym miejscem jest rejon ujścia Bystrzycy , ale to tylko info z tzw. drugiej ręki .Akurat w tym miejscu tam nie łowiłem ,głównie tam gdzie parking ten nowy zrobili . I szczupaki się trafiały dość fajne ale często też wracałem o kiju Dzięki za info. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Ciekawy jestem czemu ma służyć tak drastyczne wycięcie i rzucenie tak małego skrawka linii brzegowej udostępnionej do łowienia? Ktoś ma jakieś pomysły z tym związane albo jakieś info od władz wodociągów ZWIK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Myślę, że chcą się pozbyć wędkarzy żeby mieć święty spokój, stawiać siatki częściej, przy mniejszej konkurencji, co miało miejsce w grudniu ubiegłego roku chociażby, jak wiadomo przed świętami, bo przecież mięso było potrzebne dla znajomych w branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Ale zastanawia mnie jedno... Kto to wymyślił? Zostawiają najgorsze miejsca. Od zapory w lecie ryby się tam nie uświadczy, bo głębina, a zatoka od, baraków, to przy tych stanach wody bezrybie w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Bialoryb tam pływa, ale dostęp praktycznie nie możliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Białoryb w zatoce to wiosną chyba, kiedy się trze.Jesienią, nie wiem czy metr wody tam było.Daleko mi do teorii spiskowych dziejów, ale ktoś to zrobił umyślnie. Jeśli już chcą dbać o wodę, to niech zrobią zakaz całkowity i poproszą ładnie straż o zdecydowanie częstsze kontrole, bo w zeszłym roku byłem z 39 razy i Ani jednej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Miejsca które zostały do wędkowania są najłatwiejsze do kontrolowania, dojazd autem prawie pod samą wodę. Może o to chodzi. Parówczaki z PSR się poskarżyli że trzeba chodzić dużo żeby cały zbiornik kontrolować a ich nogi bolą...holera wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Grubasa za ogonasa. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Pajan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Stracilłeś głowę na tym rybnym łowisku kolego ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Stracilłeś głowę na tym rybnym łowisku kolego ?!Boję się żeby mnie straż nie zidentyfikowała, bo mandacior za kłusowanie tołpyg za ogon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Ma ktoś info czy zmieni się coś w kwestii udostępnienia większej ilości brzegu w 2021 roku z którego można będzie łowić??? Czy wszystko pozostaje po staremu jak w tym roku, czyli ochłap i 100 PLN za 7 wypadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Również jestem ciekaw co te oszołomy wymyśla , wolałbym zapłacić z 3 stówki i mieć tam pozwolenie na cały rok i jeździć tylko tam i nie opłacać pzw ale pomarzyć to ja sobie mogę Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Yhy, w tym roku już chyba 6 raz siaty stawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Ktoś coś słyszał o opłatach na następny rok i jak to ma wyglądać? Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi