phelela Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Takie info bo dzwoniłem do PZW Wałbrzych , miły pan odebrał chwilę z nim pogadałem w tym tygodniu wodociągi mają wysłać umowę i będzie wszytsko wiadomo ale nie nastawiał bym się bo ich nastawienie do wędkarzy jest takie że uwaga cytuje " wędkarze to śmieciarze " także tylko czekać co nowego wymyśla na tym pięknym zbiorniku . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Cytuje " wędkarze to śmieciarze ". To zależy jacy wędkarze, na jaką metodę łowiący. Chociaż nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora z napisem "śmieciarze“. Jednak problem śmiecenia nad tym jak i innymi zbiornikami czy każdą inną wodą w tym kraju, to kwestia wypoczywających plażowiczów, jeśli już podpiąć pod problem śmiecenia nad wodą jakąś grupę wędkarzy to wystarczy przejrzeć śmieci i okaże się, że za śmiecenie odpowiadają wędkarze stacjonarni, łowiący na grunt, spławik itp. bo jakie wędkarskie śmieci leżą na brzegach, opakowania po robakach, zanętach, puszki po kukurydzy, butelki i puszki po trunkach i grille jednorazowe z całym konsumpcyjnym zapleczem. Kary za śmiecenie są po prostu za małe. Dostałby taki śmieciarz mandat 5000pln to by już więcej nawet papierka nie rzucił na ziemię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Takie info bo dzwoniłem do PZW Wałbrzych , miły pan odebrał chwilę z nim pogadałem w tym tygodniu wodociągi mają wysłać umowę i będzie wszytsko wiadomo ale nie nastawiał bym się bo ich nastawienie do wędkarzy jest takie że uwaga cytuje " wędkarze to śmieciarze " także tylko czekać co nowego wymyśla na tym pięknym zbiorniku . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu TapatalkaCiekawe czy wogóle udostępnią tę wodę do wędkowania w tym roku, a jeżeli tak to w jakim zakresie linii brzegowej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Takie info bo dzwoniłem do PZW Wałbrzych , miły pan odebrał chwilę z nim pogadałem w tym tygodniu wodociągi mają wysłać umowę i będzie wszytsko wiadomo ale nie nastawiał bym się bo ich nastawienie do wędkarzy jest takie że uwaga cytuje " wędkarze to śmieciarze " także tylko czekać co nowego wymyśla na tym pięknym zbiorniku . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu TapatalkaDzięki za info. Czekam z zaciekawieniem co to się tam odjebie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Panowie wiecie już coś w temacie zezwoleń na zbiornik Dobromierz na 2021 rok, czy w ogóle będą i na jakich zasadach i cenach. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Będą zgodziły się wodociągi dzwonie co tydzień regularnie do PZW nie ma jeszcze umowy jutro przedzwonie znowu. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Będą zgodziły się wodociągi dzwonie co tydzień regularnie do PZW nie ma jeszcze umowy jutro przedzwonie znowu. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Podziwiam wytrwałość , tym bardziej że mogą znów zawęzić udostępniony odcinek linii brzegowej . A tak BTW to jakoś zniechęciłem się do łowienia na tym zbiorniku , gdy chyba w pierwszym lub drugim roku po udostępnieniu dla wędkarzy dostałem mandat za posiadanie resztki zanęty w wiadrze a łowiłem na feedera . Złowiłem kilka ładnych płoci , które i tak zaraz wróciły do wody , ale jak mam się szarpać ze strażą podczas gdy i tak wszystkie ryby wypuszczam to wolę jechać na Zagórze , gdzie też można ładne płocie połowić .No chyba że chodzi o te ostatnie dobromierskie sandacze ... jeśli wodociągi jeszcze jakieś zostawiły Edytowane 10 Lutego 2021 przez rush111 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 No więc tak po 10 telefonie do PZW a następnie do wodociągów okazuje się że PZW nie dogadało się finalnie z prezesem wodociągów w sprawie łowienia na tej wodzie ale wodociągi same ustala sobie regulamin cenę i będą sprzedawac zezwolenia , więcej informacji ma być na stronie Świebodzickich wodociągów tak mi powiedziano , no nic pozostaje jeść popcorn i czekać co tam się wydarzy na pewno całego zbiornika nie udostępnia tylko tak jak rok temu parę odcinków . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 No więc tak po 10 telefonie do PZW a następnie do wodociągów okazuje się że PZW nie dogadało się finalnie z prezesem wodociągów w sprawie łowienia na tej wodzie ale wodociągi same ustala sobie regulamin cenę i będą sprzedawac zezwolenia , więcej informacji ma być na stronie Świebodzickich wodociągów tak mi powiedziano , no nic pozostaje jeść popcorn i czekać co tam się wydarzy na pewno całego zbiornika nie udostępnia tylko tak jak rok temu parę odcinków . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu TapatalkaAle tak naprawdę, to po co tam PZW? Niech mi ktoś napisze, co oni tam zrobili w ciągu swojej dzierżawy... Bo ja nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 dla zainteresowanychhttps://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/216269/60/zezwolenia_na_dobromierz_na_rok_2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Dalej tam taki ładny, złoty okoń jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Tak jest go w Brud , sandacze na brzeg z przerybienia wyskakują , wodociągi dorybiają 5 x w roku , Jest Eldorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 [emoji106] [emoji1787][emoji1787][emoji1787] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 100 zł za tydzień łowienia czuli 400 zł za miesiąc , bandyckie ceny . Wodociągi myślą że jak biorą mnóstwo kasy za przyłącza i odbiory to i za wędkowanie też trzeba zedrzeć z wędkarzy to jest dopiero państwo w państwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Panowie , a może zarybili i ryb jest 2x więcej i stąd cena x2 Żartowałem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 100 zł za tydzień łowienia czuli 400 zł za miesiąc , bandyckie ceny . Wodociągi myślą że jak biorą mnóstwo kasy za przyłącza i odbiory to i za wędkowanie też trzeba zedrzeć z wędkarzy to jest dopiero państwo w państwie A może ktoś doliczył koszty śmieci i środowiskowe? I doszedł do wniosku że jak zrobią zaporową cenę to mniej swołoczy najedzie? Może te pieniądze są realnie policzone a nie tak, żeby jak wodach PZW było tanio i powrzechnie? Abstrahuję oczywiście od aktualnych tam warunków i rybostanu. Natomiast zwracam uwagę na roszczeniowy sposób myślenia, który tutaj został pięknie zaprezentowany. Ku przemyśleniu we własnym sumieniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Wodociągi to nie jest firma prywatna tylko zrobili z Siebie monopol i jak ich ludzie roboty nie zrobią to Ci nikt prac nie odbierz i z wodą to samo robią zapewne pracownicy mają zniszki a obcy wypad , albo płać 100 zł za tydzień . Roszczeniowy nie jestem bo ręki po prywatne nie wyciągam , a wodociągi jak i woda jest państwowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Wodom Cześć! Może ktoś ma jakąś informacje jak w tym roku z pozwoleniami na Dobromierz? W zeszłym roku przy zakupie licencji Pani zaklinała, żeby nie wyrzucać starego pozwolenia, tylko oddać przy zakupie nowego w tym roku. Czyli chyba nie chcą wędkarzy przegonić, bo i takie plotki chodziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 (edytowane) Cześć ! 29-7-2023 po południu po 20 znalazłem dwa otwarte pudełka przynęt spiningowych Żeby nagle nie znalazło się 10 chętnych to zapraszam na priv - szukamy właściciela ! Lub tel - 796356854 Edytowane 30 Lipca 2023 przez PILOT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Od Pietrzykowa, cały wąwóz po same Siodłkowice i bobry… Większość Dobromierza dziś zostawili sieci W piz…u jeba..e szma..y pazerne!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Z tym zbiornikiem to taka durnota że szkoda gadać, nie byłem od lat nawet nie wiem co i jak opłacić, by móc tam łowić.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Tylko rekreacja , pochodzić , porzucać… jak trafi się jakieś branie to już zaszczyt i dobre wspomnienia z dawnych lat 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 20 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca Ptaki ćwierkają, że Dobromierz ma być "rządzony" bezpośrednio przez wody polskie. Wie ktoś coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi