Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Takie info bo dzwoniłem do PZW Wałbrzych , miły pan odebrał chwilę z nim pogadałem w tym tygodniu wodociągi mają wysłać umowę i będzie wszytsko wiadomo ale nie nastawiał bym się bo ich nastawienie do wędkarzy jest takie że uwaga cytuje " wędkarze to śmieciarze " :D także tylko czekać co nowego wymyśla na tym pięknym zbiorniku .

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Cytuje " wędkarze to śmieciarze ". To zależy jacy wędkarze, na jaką metodę łowiący. Chociaż nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora z napisem "śmieciarze“. Jednak problem śmiecenia nad tym jak i innymi zbiornikami czy każdą inną wodą w tym kraju, to kwestia wypoczywających plażowiczów, jeśli już podpiąć pod problem śmiecenia nad wodą jakąś grupę wędkarzy to wystarczy przejrzeć śmieci i okaże się, że za śmiecenie odpowiadają wędkarze stacjonarni, łowiący na grunt, spławik itp. bo jakie wędkarskie śmieci leżą na brzegach, opakowania po robakach, zanętach, puszki po kukurydzy, butelki i puszki po trunkach i grille jednorazowe z całym konsumpcyjnym zapleczem. Kary za śmiecenie są po prostu za małe. Dostałby taki śmieciarz mandat 5000pln to by już więcej nawet papierka nie rzucił na ziemię .

Takie info bo dzwoniłem do PZW Wałbrzych , miły pan odebrał chwilę z nim pogadałem w tym tygodniu wodociągi mają wysłać umowę i będzie wszytsko wiadomo ale nie nastawiał bym się bo ich nastawienie do wędkarzy jest takie że uwaga cytuje " wędkarze to śmieciarze " :D także tylko czekać co nowego wymyśla na tym pięknym zbiorniku .

Ciekawe czy wogóle udostępnią tę wodę do wędkowania w tym roku, a jeżeli tak to w jakim zakresie linii brzegowej?!

Dzięki za info. Czekam z zaciekawieniem co to się tam odjebie w tym roku.

• 2 tygodnie później...

Będą zgodziły się wodociągi dzwonie co tydzień regularnie do PZW nie ma jeszcze umowy jutro przedzwonie znowu.

Podziwiam wytrwałość , tym bardziej że mogą znów zawęzić udostępniony odcinek linii brzegowej . 

A tak BTW to jakoś zniechęciłem się do łowienia na tym zbiorniku , gdy chyba w pierwszym lub drugim roku po udostępnieniu dla wędkarzy dostałem mandat za posiadanie resztki zanęty w wiadrze a łowiłem na feedera . Złowiłem kilka ładnych płoci , które i tak zaraz wróciły do wody , ale jak mam się szarpać ze strażą podczas gdy i tak wszystkie ryby wypuszczam to wolę jechać na Zagórze , gdzie też można ładne płocie połowić .

No chyba że chodzi o te ostatnie dobromierskie sandacze ;) ... jeśli wodociągi jeszcze jakieś  zostawiły ;)

Edytowane przez rush111
  • Like 2

• 4 tygodnie później...

No więc tak po 10 telefonie do PZW a następnie do wodociągów :D okazuje się że PZW nie dogadało się finalnie z prezesem wodociągów w sprawie łowienia na tej wodzie ale wodociągi same ustala sobie regulamin cenę i będą sprzedawac zezwolenia , więcej informacji ma być na stronie Świebodzickich wodociągów tak mi powiedziano , no nic pozostaje jeść popcorn i czekać co tam się wydarzy na pewno całego zbiornika nie udostępnia tylko tak jak rok temu parę odcinków .

• Like 2

No więc tak po 10 telefonie do PZW a następnie do wodociągów :D okazuje się że PZW nie dogadało się finalnie z prezesem wodociągów w sprawie łowienia na tej wodzie ale wodociągi same ustala sobie regulamin cenę i będą sprzedawac zezwolenia , więcej informacji ma być na stronie Świebodzickich wodociągów tak mi powiedziano , no nic pozostaje jeść popcorn i czekać co tam się wydarzy na pewno całego zbiornika nie udostępnia tylko tak jak rok temu parę odcinków .

Ale tak naprawdę, to po co tam PZW? Niech mi ktoś napisze, co oni tam zrobili w ciągu swojej dzierżawy... Bo ja nie wiem.
  • Like 1

100 zł za tydzień łowienia  czuli 400 zł za miesiąc  , bandyckie ceny  . Wodociągi myślą że jak biorą   mnóstwo   kasy za przyłącza i odbiory to   i   za wędkowanie  też  trzeba zedrzeć z wędkarzy  to jest dopiero państwo w państwie 

100 zł za tydzień łowienia  czuli 400 zł za miesiąc  , bandyckie ceny  . Wodociągi myślą że jak biorą   mnóstwo   kasy za przyłącza i odbiory to   i   za wędkowanie  też  trzeba zedrzeć z wędkarzy  to jest dopiero państwo w państwie 

A może ktoś doliczył koszty śmieci i środowiskowe? I doszedł do wniosku że jak zrobią zaporową cenę to mniej swołoczy najedzie? Może te pieniądze są realnie policzone a nie tak, żeby jak wodach PZW było tanio i powrzechnie? Abstrahuję oczywiście od aktualnych tam warunków i rybostanu. Natomiast zwracam uwagę na roszczeniowy sposób myślenia, który tutaj został pięknie zaprezentowany. Ku przemyśleniu we własnym sumieniu.

• Like 2

Wodociągi to nie jest firma prywatna tylko zrobili z Siebie monopol i jak ich ludzie roboty nie zrobią to Ci nikt prac nie odbierz i z wodą to samo robią zapewne pracownicy mają zniszki a obcy wypad , albo płać 100 zł za tydzień . Roszczeniowy nie jestem bo ręki po prywatne nie wyciągam , a wodociągi jak i woda jest państwowa

• Like 1

• 10 miesięcy temu...

Wodom Cześć!

Może ktoś ma jakąś informacje jak w tym roku z pozwoleniami na Dobromierz? W zeszłym roku przy zakupie licencji Pani zaklinała, żeby nie wyrzucać starego pozwolenia, tylko oddać przy zakupie nowego w tym roku. Czyli chyba nie chcą  wędkarzy przegonić, bo i takie plotki chodziły?

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...