bezi Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Na muchówkach się nie znam, ale napis to chyba "Lipień" Na napisach też się nie znasz. Za cholerę tam nie widzę "e". Jak byk jest napisane "Lipini". Edytowane 19 Listopada 2019 przez bezi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 jak na lipienia, to niezly kaliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Jaki tam kaliber?!,nieśpieszne bujadełko o ciekawym aromacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Stary tonkin "Czapli" z pracowni przy ul.Mokotowskiej w Warszawie.Korek zrobiony z drążonych korków do balonów z winem.Często będąc latoroślą tam bywałem podobał mi się zapach przy konstruowaniu sklejek.Podobnie w 'Sumie' u p.Waldka Radwańskiego.Jeśli będzie do odstąpienia to byłbym zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Takiej nie chcesz? Jakby coś to pisz na priv. http://www.flyfishing.pl/galeria/galeria.php?gal_id=1225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Tak lakierowałem całe dwie części z założonymi już przelotkami ( wcześniej omotki dwukrotnie nasączyłem lakierem ) Lakier nie trzyma się na drutach przelotek - można go łatwo usunąć. Wejściową można spokojnie obkleić/zabezpieczyć taśmą.Komponenty kupisz w sklepach rodbuildingowych ( BRC, FishingRod itp ) albo na Aliexpres jak Ci się nie spieszy i trochę taniej. Można linkować długo - jest tego masę. Ja swój projekt skończyłem - uchwyt kołowrotka i rękojeść z Ali , przelotki z odzysku jakiś starych muchówek, nić na omotki to ta którą kręcę muchy ( Hends oliwkowa ) klej epoxy Pattex 5 min. Tak to obecnie wygląda : Szymanek. Ten twój kijek jest okrągły czy fotki oszukują i normalnie sześciokant?Jaka jest "średnica" (czy wymiar) blanku przy przelotce szczytowej? Przy skuwkach na szczycie i na dolniku też możesz podać jak ci się chce. Porównam ze swoją.Ile wsadziłeś jej przelotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Szymanek. Ten twój kijek jest okrągły czy fotki oszukują i normalnie sześciokant?Jaka jest "średnica" (czy wymiar) blanku przy przelotce szczytowej? Przy skuwkach na szczycie i na dolniku też możesz podać jak ci się chce. Porównam ze swoją.Ile wsadziłeś jej przelotek?Profil to klasyczny sześciokąt . Na kijku zamontowałem 7 snake'ów i startową. Co do wymiarów może być problem bo kijek znajduję się w rękach kolegi ( prezent na 40 lecie ) i nie jestem w stanie zmierzyćPs. Jeżeli mnie pamięć nie myli to szukałem przelotki szczytowej o średnicy wew rurki 2 mm a zamontowałem 2,2 bo nigdzie nie było. Edytowane 8 Marca 2020 przez szymanek69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Ok. Dzięki. Przypominam sobie że rzeczywiście chyba szukałeś 2mm na szczyt. Czyli wsadziłeś 8 przelotek do kija ok 2m (6'6"). Mój w dwóch składach wychodzi ok 1.86m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi