Skocz do zawartości

Identyfikacja starej muchówki tonkinowej

mestre16

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Stary tonkin "Czapli" z pracowni przy ul.Mokotowskiej w Warszawie.

Korek zrobiony z drążonych korków do balonów z winem.

Często będąc latoroślą tam bywałem podobał mi się zapach przy konstruowaniu sklejek.

Podobnie w 'Sumie' u p.Waldka Radwańskiego.

Jeśli będzie do odstąpienia to byłbym zainteresowany.

• 2 miesiące temu...

Tak lakierowałem całe dwie części z założonymi już przelotkami ( wcześniej omotki dwukrotnie nasączyłem lakierem ) Lakier nie trzyma się na drutach przelotek - można go łatwo usunąć. Wejściową można spokojnie obkleić/zabezpieczyć taśmą.

Komponenty kupisz w sklepach rodbuildingowych ( BRC, FishingRod  itp ) albo na Aliexpres jak Ci się nie spieszy i trochę taniej. 

Można linkować długo - jest tego masę. 

Ja swój projekt skończyłem - uchwyt kołowrotka i rękojeść z Ali , przelotki z odzysku jakiś starych muchówek, nić na omotki to ta którą kręcę muchy  ;)  ( Hends oliwkowa )  klej epoxy Pattex 5 min. Tak to obecnie wygląda :

Szymanek. Ten twój kijek jest okrągły czy fotki oszukują i normalnie sześciokant?

Jaka jest "średnica" (czy wymiar) blanku przy przelotce szczytowej? Przy skuwkach na szczycie i na dolniku też możesz podać jak ci się chce. Porównam ze swoją.

Ile wsadziłeś jej przelotek?

Szymanek. Ten twój kijek jest okrągły czy fotki oszukują i normalnie sześciokant?

Jaka jest "średnica" (czy wymiar) blanku przy przelotce szczytowej? Przy skuwkach na szczycie i na dolniku też możesz podać jak ci się chce. Porównam ze swoją.

Ile wsadziłeś jej przelotek?

Profil to klasyczny sześciokąt . Na kijku zamontowałem 7 snake'ów i startową. Co do wymiarów może być problem bo kijek znajduję się w rękach kolegi ( prezent na 40 lecie  ;) ) i nie jestem w stanie zmierzyć

Ps. Jeżeli mnie pamięć nie myli to szukałem przelotki szczytowej o średnicy wew rurki 2 mm a zamontowałem 2,2 bo nigdzie nie było.

Edytowane przez szymanek69