Skocz do zawartości
  • 0

Bez komentarza...

w.d.wobler

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z tego co ja usłyszałem na miejscu to gościu jednego dnia przywl?łkł na przystań 3 szt. i wszystkie wyjechały. Tym się r?ł?źnimy od Słowak?łw, ?źe ci zadzwonili by po policję a nasi nie mogli się zacmokać. Pocieszające jest to, ?źe sławny Słowak ju?ź dał spok?łj Solinie bo za małe te sumy tam. Chyba ma du?źo dziecek :D A co do wiodącej gazety to chyba pora się wyzbyć ju?ź złudzeń :lol:

• 0

Witajcie.Polska zaraza jest faktem-tak idiotycznie sformulowany wątek poruszył mnie ostatnio i sprowokował do odpowiedzi na forum flyfishing pl.Prośba o interwencję moderatora oczywiście bez odzewu.Z lektury wątku w kt?łrym aktualnie dyskutujemy,ale i z własnych doświadczeń wiem,ze obłęd zabijania wielkiej ilości ryb i przekraczanie przepis?łw dotyczą wędkarzy z r?ł?źnych kraj?łw i zawsze powinny być piętnowane.Polacy nie sa święci,ale jak widać nie tylko im okresowoodbija.Parę lat temu miałem wątpliwą przyjemność wędkowania we wsp?łlnej bazie z Niemcami.Nie pomogly gro?źby i prośby-dziesiątki ryb godzinami dogorywały w plastikowych wiadrach :angry: .Dziękuję za ten wątek i oczywiście poprawę zaczynajmy od siebie nie czyniąc uog?łlnień w zadną ze stron.;)

• 0

panowie to nie jest odosobniony wyczyn pana erica zbyniowskiego mozna by tu pisac i pisac,,,90% zlapanych przez niego ryb laduje na patelni,,,

najgorsze jest to ze ten czlowiek zrobli taka reklame solinie ze teraz cala resza czeskich i slowackich wedkarzy czeka na rozpoczcie sezonu wpl,,,,wiekszosc znich przyjezdza do pl po tanie :mieso:

nie ma co ukrwac slowacy i czesi sa znakomitymi sumiarzami,,,tam sztuka lapania jest przekazywana z pokolenia na pokolenie,,,az ciezko sobie wyobrazic jakie spustoszenie zrobia na naszych wodach,,,,ktore sa zarybiane z naszych skladek,,,,,

• 0

Ale sie wzawa podniosla :lol: :lol: . Zmienic regulamin, kontrolowac. Panowie juz zapomnieliscie o najezdzie na ich lowiska, jak watachy uzbrojaone po zeby jezdzily na Orawe i inne ICH łowiska. Wywoziłe na lodkach nadkomplety, a smiechem bylo jak Polaczki filetowali na szybko na łodkach sandacze...no tak Polaczkowi wolno !!!! :huh: :huh:

• 0

Tu masz akurat rację. Ja do Orawy mam w prostej linii przez g?łrkę jakieś 15km. Jak byłem mały to poamiętam, ?źe jeździły całe procesje z mojej wioski i przywozili pełne baga?źniki karpi kt?łrymi handlowali p?łźniej po domach. Słowacy wpuszczali a nasi wyławiali po polskiej stronie.

No ale tak czy owak buractwo obojętne w wydaniu jakiego narodu jest bardzo smutne.

• 0

Tak przy okazji to ktoś wie mo?źe, czy na Orawie sandacz się odradza? Był taki moment, ?źe wcięło go zupełnie (r?ł?źne plotki głosiły, ?źe na zarazę wychorował, ?źe go zjedli zupełnie, itp...).

To tam ostatni raz widziałem płynące stado sandaczyk?łw (takich do 50-60cm, ale było ich w grupie jakieś 200 sztuk).

• 0

Nie odradza się bo bym wiedział. Z mojego koła je?źd?źą tam non stop. Narzekają, ?źe w og?łle ryby nie ma i ?źe to nie to co kiedyś. Ciekawe czemu tak jest :lol: Ja tam nie bywam ale informacja jest raczej miarodajna. Jakby był to by łapali. To są co prawda trupiarze ale ta metoda jest skuteczna. Więc jak oni nie łowią to nie ma.

• 0

nie ukrywajmy ryb w naszych wodach jest coraz mniej i to tylko od nas zale?źy czy coś z tym zrobimy czy nie....A tacy ludzie jak pan Słowak przyczyniają sie do tego ze za rekordowa sztuka trzeba jechać poza granice naszego kraju....dzięki takim jak on nasze polskie wody stają sie bezrybne..

Co będzie jak sie sumy na solinie skończą...proste dobiora sie do sandaczy...p?łzniej karpi i tak dalej....

• 0

Tak przy okazji to ktoś wie mo?źe, czy na Orawie sandacz się odradza? Był taki moment, ?źe wcięło go zupełnie (r?ł?źne plotki głosiły, ?źe na zarazę wychorował, ?źe go zjedli zupełnie, itp...).

To tam ostatni raz widziałem płynące stado sandaczyk?łw (takich do 50-60cm, ale było ich w grupie jakieś 200 sztuk).

..stadko 200 sztuk? To i tak więcej ni?ź w całym Mietkowie :lol:

• 0

Serio.... mam świadka. Nigdy wcześniej i nigdy p?łźniej czegoś takiego nie widziałem. łowiliśmy w czerwcu koło mostu. Płytko tam, 2 metry a w korycie do 4 metr?łw. Zwyczajnie przepłynęły nam pod łodzią. Patrzyliśmy jak wryci, a?ź ktoś wyrwał mnie z letargu rzucając woblerem. Powiem tylko, ?źe tego dnia tonący sliderek miał sw?łj dzień...