wiking10 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Dzięki. Cieszę się, można tu zawsze liczyć na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ja też polecam fatso. Poza tym, powinieneś mieć jakiegoś sweepera 14 w kolorze "pike" lub "hot perch". Jest skuteczny na szczupaki. Sweeper głęboko nie schodzi, jednak gdybyś chcial łowić w bardzo płytkiej wodzie 0,5-0,7m, to lepszy będzie sweeper 12 (płycej pracuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki. Sweepery właśnie mam namierzone. Celuję w 12 - pike, perch, taki błekitny (Torquoise Shad ) i Real Roach Edytowane 17 Lutego 2017 przez wiking10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Fatso tonące zdecydowanie szybciej schodzi do dna niż slider! Możesz być zdziwiony różnicą szybkości opadania. Oczywiście, nie jest to żadną wadą tego wabika, jeśli dostosujemy go do warunków łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Fatso tonące zdecydowanie szybciej schodzi do dna niż slider! Możesz być zdziwiony różnicą szybkości opadania. Oczywiście, nie jest to żadną wadą tego wabika, jeśli dostosujemy go do warunków łowiska.Fakt. Fatso tonące można z powodzeniem stosować na wodzie 4-5 metrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Jeżeli chodzi o Sweepery to powiem ze swojego doświadczenia, że im większe tym skuteczniejsze (przynajmniej w kolorze Szczupaka) 14-17 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 a czy mógłbyś powiedzieć, jakim kijem zamierzasz miotać tym zestawem startowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 witam.Team Dragon 10-30 - już kupionydrugi kij - ciągle się zastanawiam, ale myślę o DRAGON Magnum Ti Jerk Cast 1.98 m 30-80. multik - daiwa tatula ct, na drugi nie mam jeszcze pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) czyli kij (sądząc tylko po cw 30-80) powininen ogarniać więcej niż tylko slidery 7 i 10. jeśli dziś zaczynałbym przygodę z jerkami i robił "zestaw startowy Salmo", przyjąłbym pewnie: - po sztuce slidera 10 F naturalnego i oczojeba,- po sztuce slidera 10 S naturalnego i oczojeba,- sztukę tonącego fatso,- sztukę fatso crank (jeden fatso oczojebka, drugi naturalny) - sweepera 14 w dowolnym kolorze,- jacka 18 S (tutaj kolor jest raczej jasny :-) ). Ostatnie dwa - jeśli w łowisku pływają ryby powyżej 60 cm :-) Co do kolorów "naturalnych" - wziąłbym coś okonio, karasio lub płociopodobnego, w zależności od tego, jaki białoryb dominuje w łowisku. nie musisz mieć na początek odrębnego koloru na każdy gatunek pokarmu. Co do "oczojebów" - nie skupiałbym się na tym, czy to GT, czy inna papuga, byle był widoczny. Taki zestaw da Ci na początek szansę oceny, które jerki jak pracują (a każdy z nich jest inny) i jak reagują na nie Twoje szczupłe. Następny krok to rozbudowa kolekcji pod Twoje preferencje. Edytowane 19 Lutego 2017 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki za podpowiedź Dodam, że 10 S będę brał - okoń i płoć, myślę, że uniwersalne. No i będę brał jeszcze 6 z myślą o okoniach. jack S czy F? Edytowane 20 Lutego 2017 przez wiking10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Operowanie Jackiem jest dość trudne. To kołek. Moim zdaniem zacznij od S-ki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 na początek zdecydowanie s. pływająca wersja to zupełnie inny jerk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Dzięki Panowie. Szkoda że nie ma salmo na aliexpresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jest lepiej, są u nasz w prawie każdym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 no tak, ale zobacz, jaki koszt tatuli u nas a jaki tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Tatula jest od Salmo? Po drugie tylko tatula ct jest zdecydowanie tańsza w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiking10 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 napisałem - szkoda, że nie ma salmo na aliexpres z wiadomych względów. przykład tatuli miał potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Śledzę Ali od jakiegoś czasu. Nie wszystko jest tam tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku95 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Zakupiłem sobie zestaw castingowy. Planuje zainwestować w jerki od salmo,ponieważ chcę inwestować w POLSKA firme. Proszę o podzielenie się własnymi doświadczeniami. Co z jerków od salmo najlepiej wam się sprawdziło: rozmiar,wzór oraz wersja- tonący(S) /pływający(F). Ps. Mam nadzieje,że ten post pomoże jeszcze komuś,kto tak jak ja zaczyna. I woli inwestować w polski kapitał. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez byku95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 kolego musze Cie zmartwic, ale w ubieglym roku salmo zostalo kupione przez foxa, zatem jak chcesz wspierac POLSKA mysl techniczna, to kupuj jerki od forumowych strugaczy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku95 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) No to mnie zmartwiłeś... Zakupiłem jerka od kolegi z forum "Mariusz B." wyglad rewelacja,musze jeszcze rzucic go do wody i sprawdzic jak chodzi,ale z tego co wiem łowne i znane na jerkbait-cie. Ale może niech wątek zostanie. Odnośnie najskuteczniejszej przynęty salmo typu jerk, bo taki jest temat.Jednak uświadamiając tych którzy nie są doimformowani tak jak ja,iż nie jest to juz polski kapitał. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi