Iresta Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Chlebek na amura, karpia i klenia. Ponad 40 lat temu coś podobnego wykonałem z gąbki do siedzeń autobusów Jelcz (popularne ogórki) Skuteczne do bólu Czekam na groch i wiśnię Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Iresta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Chlebek na amura, karpia i klenia. Ponad 40 lat temu coś podobnego wykonałem z gąbki do siedzeń autobusów Jelcz (popularne ogórki) Skuteczne do bólu Czekam na groch i wiśnię Ta gąbka z siedzeń miała idealny kolor i strukturę do naśladowania chleba , takiej szukam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 https://www.rabfishing.pl/kulki-zanety-dodatki/sztuczne-ziarna-kulki-robaki/321,mad-kulki-pop-up-plywajace-softies-10mm Wiśnie i inne okragłe owoce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Wiśnie i inne okragłe owoce Ciekawe jako materiał do dalszej obróbki. Jeśli ma być realistic to wiśnia musi tonąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Nie wstawiaj czegoś takiego, bo uczulony jestem i na sam widok puchnę Sławek , już myślę jak ukręcić adrenalinę. Przecież te "dzieła sztuki" to aż żal do wody wrzucać:-) Piotrze wciąż zaskakujesz tą precyzją wykonania. Tylko pozazdrościć:-) Fajnie że się podoba . Tylko woda może zweryfikować moje starania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ciekawe jako materiał do dalszej obróbki. Jeśli ma być realistic to wiśnia musi tonąć . 4,5mm wolframowa pestka ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Trenuję dalej osowate. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Trenuj trenuj jak przyjdzie sezon to ryby będzie można potrenować , a trenowanie wciąga a raczej uzależnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Oooo i to jest osa, a nie mały szerszeń ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Tylko dobrze je w pudełku zamknij bo jeszcze czasami odlecą:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Tylko dobrze je w pudełku zamknij bo jeszcze czasami odlecą:-)Na razie to walczą o dominacje w pudełku. Ustawka. Edytowane 3 Lutego 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Miałem zapytania , jak zrobić osę ? Osę wykonuję tak jak w tym stepie, link poniżej. Jedyna różnica , to że ja wykonuję ją w całości z pianki . Dzięki czemu osa lepiej pływa.https://www.youtube....h?v=nQQDKmjgFrc Na mniej więcej 2/3 długości zamierzonego odwłoka osy mocuję dwa kawałki pianki , jeden od góry drugi od dołu .Mocuję długi i dość cieniki pasek pianki z którego formujemy odwłok . Owijając w kierunku łuku kolankowego naciągam mocno piankę i układam zwój obok zwoju . W drugą stronę , czyli w kierunku oczka , zwoje pianki układam na małą zakładkę i zdecydowanie luźniej. Ostatni zwój mocuję na kropelkę na dole korpusu . Polecam do tej czynności kropelkę w żelu . Ostre nożyczki robią dalszą robotę . Trochę lakieru , koloryzacji na pomarańczowo i odwłok osy prawie gotowy. Życze miłej zabawy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Nie łżyj ...... , wiem jak to robisz: idziesz na strych, wyciągasz osę z gniazda, nadziewasz na haczyk, psikasz lakierem żeby nie wyschła i już...i wmawiasz naiwnym że coś kręcisz !!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Nie łżyj ...... , wiem jak to robisz: idziesz na strych, wyciągasz osę z gniazda, nadziewasz na haczyk, psikasz lakierem żeby nie wyschła i już...i wmawiasz naiwnym że coś kręcisz !!! Sławek. Więcej Ci nic nie powiem !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ciąg dalszy kombinacji. Na sucho i mokro. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ależ mi się to podoba Czekam na boleniowe precjoza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Taką nimfę podpatrzyłem , to i sobie ukręciłem. Ukręcone na haku #12. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Prostota pomysłu, znakomity efekt. Super! Aż szkoda taką fajną nimfę kręcić na tak marnej jakości haku. I jeszcze jedno - zadzior Rozumiem robotę na zamówienie. Ale napisałeś, że sobie ukręciłeś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Prostota pomysłu, znakomity efekt. Super! Aż szkoda taką fajną nimfę kręcić na tak marnej jakości haku. I jeszcze jedno - zadzior Rozumiem robotę na zamówienie. Ale napisałeś, że sobie ukręciłeś...Janusz przecież wiesz , że z usunąć zadzior nie problem , gorzej w drugą stronę. A haki Akita są jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Hak jest tępy i to przed kontaktami z kamienistym dnem rzeki. Szkoda na takim haku cokolwiek kręcić. Zadzior? można go zniwelować, jasne. Tylko że to nie załatwia sprawy. Haki bezzadziorowe mają inną budowę, są bardziej "kąśliwe" i lepiej trzymają rybę. Wyjściem pośrednim jest mikrozadzior, który nie przeszkadza w zacinaniu ryb, nie rozrywa im tak bardzo pyszczków i jest łatwiejszy w wyczepieniu, również z "palucha" Nie odbieraj proszę tego jako pouczenia, jest to szczera porada praktyczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Hak jest tępy i to przed kontaktami z kamienistym dnem rzeki. Szkoda na takim haku cokolwiek kręcić. Zadzior? można go zniwelować, jasne. Tylko że to nie załatwia sprawy. Haki bezzadziorowe mają inną budowę, są bardziej "kąśliwe" i lepiej trzymają rybę. Wyjściem pośrednim jest mikrozadzior, który nie przeszkadza w zacinaniu ryb, nie rozrywa im tak bardzo pyszczków i jest łatwiejszy w wyczepieniu, również z "palucha" Nie odbieraj proszę tego jako pouczenia, jest to szczera porada praktyczna Janusz , za naukę to trzeba tylko dziękować i prosić o więcej . Przyjrzałem się dokładnie i faktycznie na tamtym zdjęciu wygląda jakby hak był tępy , ale to tylko złudzenie . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Pianka eva to wdzięczny materiał . Forumowy kolega podrzucił mi step , jak wykonać poppera z pianki . No to trzeba było spróbować . 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Piotr, trochę Czarnobyl trochę Kandinsky. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Picasso ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi