Hansolo Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Pomogę ogarnąć. Możliwość zakupu na stacji beznynowej dotyczy zezwoleń na wody ogólnodostępne, a nie na OS, który "pęka w szwach".Przecież nic się nie zmieniło. Nikt nie drukuje zezwoleń sobie w domu. Pękanie w szwach to pitolenie. Zrobili limit licencji i w tym limicie sprzedają. Skoro pęka w szwach to niech zmniejszą limit. Choć podejrzewam, że z czasem wykiełkuje i urośnie kiedyś rzucone ziarno, aby OS był do mostu w Huzelach. Puki co jest impas. Padło określenie " pęka w szwach " wiec limit zwiększyć będzie głupio. Kasa do ogarnięcia spora więc czekajmy na dłuższy OS.Skoro padło o zezwoleniach na OS. We wrześniu jak byłem nad Sanem, na kwaterze było dwóch spoko wędkarzy. Mogę napisać kolegów, bo kilka szklanych pękło. Chcieli kupić zezwolenia na OS na jeden dzień, tak bez umawiania , a może się uda. Chyba przez trzy dni dzwonili co chwilę i pytali czy się da. W rezultacie wyrwali jadąc do strażnika grubo po 23:00. Zastanawiam się czy to ktoś zrezygnował, czy strażnik obiecał kolegom którzy nie dojechali. Przez trzy dni było odsyłanie do innego / bo może on ma/ ten do innego i tak dalej. Dziwne to.Osobiście jeżdżę zawsze na tydzień ale na ogólnodostępne, kupuję roczną i nie trzeba kombinować. Na 7 dni i tak wychodzi drożej niż na rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orvis123 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 No właśnie dziwnie brzmi to pękanie w szwach - skoro sprzedano tyle licencji co w regulaminie to OK a jak nie to właśnie problem - rozwiązanie tego to zmniejszyć limit i będzie Ok a nie robić z nas durni i ograniczać metody w danym okresie (mniejszy problem i akceptowalny) czy inne wynalazki jak styczność linki z wodą to już bzdura. I nie rozumie odsyłania po zezwolenie od strażnika do strażnika - dlaczego nie ma jednego ogólnego sytemu sprzedaży XXI wiek ?? Ale sorry nie wolno krytykować Krosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 No właśnie dziwnie brzmi to pękanie w szwach - skoro sprzedano tyle licencji co w regulaminie to OK a jak nie to właśnie problem - rozwiązanie tego to zmniejszyć limit i będzie Ok a nie robić z nas durni i ograniczać metody w danym okresie (mniejszy problem i akceptowalny) czy inne wynalazki jak styczność linki z wodą to już bzdura. Jest regulamin łowiska, trzeba go przestrzegać. A jak nie odpowiada, po prostu tam nie jeździć. Proste, bez żadnej złośliwości. Gospodarz decyduje o tym, co jest w "jego domu" najlepsze. Raczej nie chciałbyś, aby w Twoim domu o o warunkach mieszkania w nim decydował chwilowy gość. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 No właśnie dziwnie brzmi to pękanie w szwach - skoro sprzedano tyle licencji co w regulaminie to OK a jak nie to właśnie problem - rozwiązanie tego to zmniejszyć limit i będzie Ok a nie robić z nas durni i ograniczać metody w danym okresie (mniejszy problem i akceptowalny) czy inne wynalazki jak styczność linki z wodą to już bzdura. I nie rozumie odsyłania po zezwolenie od strażnika do strażnika - dlaczego nie ma jednego ogólnego sytemu sprzedaży XXI wiek ?? Ale sorry nie wolno krytykować Krosna.Mamy wolność słowa, zatem krytykować nikt nie zabrania. Dla mnie regulamin jasny, intencja gospodarza oczywista. Nie dostrzegam niczego bzdurnego w zapisie o kontakcie linki z wodą. Nie przypuszczam, by strażnicy kwestionowali prawidłowość złowienia ryby w końcowej fazie ściągania streamera czy mokrej, gdy linka ów kontakt straci. Nie każdy jednak musi podzielać ten pogląd, nie każdy musi lubić OS San, nie każdy musi tam bywać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Panowie, studźcie emocje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orvis123 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Jakie tam emocje - ja chce zrozumieć intencje Gospodarza Wody - chce zmniejszyć presję a wprowadza zasady które są śmieszne że to osiągną i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Panowie, studźcie emocje... Ostudzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się czy to ktoś zrezygnował, czy strażnik obiecał kolegom którzy nie dojechali. Przez trzy dni było odsyłanie do innego / bo może on ma/ ten do innego i tak dalej. Dziwne to. Dystrybucja zezwoleń na OS San jest tragiczna.Przypomina kolesiowską spółkę.Najpierw dostają koledzy,przewodnicy i ich klienci,potem jak zostaną jakieś ochłapy to reszta towarzystwa. Spróbujcie kupić licencje na czerwiec.Jaki gospodarz?To jest ktoś komu tylko powierza się zarząd nad wodą.To nie jest prywatny folwark.Czy Pan Piotr Konieczny odpowiedział kiedyś,gdzieś na pytanie o rozprowadzanie zezwoleń na OS?Na jakiej zasadzie się to odbywa?Dlaczego nie ma zaliczek i elektronicznej rezerwacji?Dlatego nie jeżdżę do tego(tu słowo oznaczające znane łowiska złów i weź).Wolę bardziej kameralne wody. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Radek79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Niepotwierdzone oszczerstwa, zarzuty, pewnie wyssane z palca opowieści zasłyszane nad Sanem twierdzą, że dewizowcy w pakiecie mają : zakwaterowanie, zezwolenia, przewodnika, picie, wycie do księżyca i dupczenie . Taki lokalny przemysł turystyczno-wędkarsko-towarzyski. Jednak to wszystko wyssane z palca zapewne, lub głupoty wymyślone w amoku zazdrości. Może komuś się jednak też o uszy obiło. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Hansolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zastanawiam się czy to ktoś zrezygnował, czy strażnik obiecał kolegom którzy nie dojechali. Przez trzy dni było odsyłanie do innego / bo może on ma/ ten do innego i tak dalej. Dziwne to. Dystrybucja zezwoleń na OS San jest tragiczna.Przypomina kolesiowską spółkę.Najpierw dostają koledzy,przewodnicy i ich klienci,potem jak zostaną jakieś ochłapy to reszta towarzystwa. Spróbujcie kupić licencje na czerwiec.Jaki gospodarz?To jest ktoś komu tylko powierza się zarząd nad wodą.To nie jest prywatny folwark.Czy Pan Piotr Konieczny odpowiedział kiedyś,gdzieś na pytanie o rozprowadzanie zezwoleń na OS?Na jakiej zasadzie się to odbywa?Dlaczego nie ma zaliczek i elektronicznej rezerwacji?Dlatego nie jeżdżę do tego(tu słowo oznaczające znane łowiska złów i weź).Wolę bardziej kameralne wody.Żeby uzyskać odpowiedź na pytanie myślę, że wystarczy napisać maila do ZO PZW KROSNO. Wymaganie oficjalnej odpowiedzi na publicznym forum na pytanie zadane przez anonimowego pytającego jest marzeniem ściętej głowy. Robert, odnośnie studzenia emocji to nie było skierowane do Ciebie, a do kolegów, których posty usunąłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Kacperku ja tej odpowiedzi nie wymagam na forum.Dla mnie sprawa jest jasna.Kto ma rozum do myślenia niech myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Radziu - skoro już używamy zdrobnień, choć nieco to zniewieściałe moim zdaniem - jeśli nie dysponujesz wiedzą, to zawsze warto zapytać u źródła, zanim zacznie się fantazjować i domniemywać na forum. Tego tutaj nie lubimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Mi tam się ogólnie i nowy zapis podoba i os San mi się podoba. I przywoływany Konieczny jest jak dla mnie spoko i Robert od którego zazwyczaj odbieram licencje też spoko. I system rezerwacji choć przyznam że kuleje to jakoś boleśnie mnie nie dotknął choć nie zawsze kiedy chciałem łowiłem. Ogólnie myślę że sytuacja na OS jest w cipke i nie ma co dramatyzować. Na szczęście nie wszędzie rządzi Konieczny, nie wszędzie trzeba rezerwować licencje i jest w pyte wody gdzie można orać żyłeczką od stycznia do grudnia. Wszystkiego dobrego na Święta! Dla Koniecznego, dla Radzia, dla Kacperka, dla Ziemka, Roberta i innych. Dla wszystkich zadowolonych, niezadowolonych i dla tych co im lotto ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Też się napiję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Żeby nie było mi zapis też się podoba.Ciekawe jak by na OS Łupawa taki wprowadzić?Dla mnie to można wszędzie taki zapis zrobić.A i spina ograniczyć do jednej i to odpowiedniej wielkościowo kotwicy tam gdzie można go stosować. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi