mifek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Być może mój egzemplarz niedomagał. nie tylko Twój. To ogólnie znana przypadłość tej serii. Lakier z górnego panelu schodzi pod paznokciem. To samo z np STEEZ LTD - choc tu juz mam wrazenie ze mniej. Jest mnostwo info na ten temat w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 nie tylko Twój. To ogólnie znana przypadłość tej serii. Lakier z górnego panelu schodzi pod paznokciem. To samo z np STEEZ LTD - choc tu juz mam wrazenie ze mniej. Jest mnostwo info na ten temat w sieci. Ciekawe czy w nowym wypuście Limited to poprawili. Ja mam starszą wersję z niższym przełożeniem a np. Sebo dwie nowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ciekawe czy w nowym wypuście Limited to poprawili. Ja mam starszą wersję z niższym przełożeniem a np. Sebo dwie nowsze.mówię o tzw czarnuchu. Czyli black Limited. zresztą stara też miewała problemy... https://www.ebay.com/itm/Daiwa-Daiwa-Z-2020SHL-from-japan-10127/113239092545?hash=item1a5d936d41:g:QBkAAOSwo7ZbrTTR:rk:11:pf:0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 mówię o tzw czarnuchu. Czyli black Limited. zresztą stara też miewała problemy... https://www.ebay.com/itm/Daiwa-Daiwa-Z-2020SHL-from-japan-10127/113239092545?hash=item1a5d936d41:g:QBkAAOSwo7ZbrTTR:rk:11:pf:0 Ciekawe kto kupuje kolowrotki w takim stanie z ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Ciekawe kto kupuje kolowrotki w takim stanie z ebay ...może Ci którzy i tak chcą je przemalować... Edytowane 14 Grudnia 2018 przez mifek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 To, że ta Z2020 jest w takim stanie wizualnym nic nie mówi o jej stanie technicznym. Tak nie wyglądają ubytki lakieru wynikające z intensywnego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 ...może Ci którzy i tak chcą je przemalować... Niezla customizacja.Dzieki za fotki. Widocznie jestem za bardzo bojazliwy, ale po prostu balbym sie kupic kolowrotek w takim stanie. Odnosnie zas samej Z2020, to kiedys mialem , ale przed premiera na lowisku trafila do Kolegi.On ja intensywnie uzytkuje z jerkami do 100 g i wiem, ze jest bardzo zadowolony...a ja od kilku lat nie bylem na jerkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 mówię o tzw czarnuchu. Czyli black Limited. zresztą stara też miewała problemy... https://www.ebay.com/itm/Daiwa-Daiwa-Z-2020SHL-from-japan-10127/113239092545?hash=item1a5d936d41:g:QBkAAOSwo7ZbrTTR:rk:11:pf:0Stara wersja też była zwana czarnuchem. Kilka latek (pewnie z 7) ma ten egzemplarz kupiony jako używka na EBay bo o nowych nie było wtedy mowy. Nie było jeszcze wersji limited.Staruszek ze zdjęcia to zwykła wersja HL z mniejszym przełozeniem. Tylko na szkiery ich nie zabierajcie bo szkoda . Tak łożyska załatwiłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 U mnie narazie bez zastrzeżeń choć lekko nie ma i czasami kijki lecą w stojaku na łódce kilkanaście kilometrów rzeki ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 U mnie narazie bez zastrzeżeń choć lekko nie ma i czasami kijki lecą w stojaku na łódce kilkanaście kilometrów rzeki ... Karol co to za przynęta ? Taka nie za ładna nie za brzydka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Karol co to za przynęta ? Taka nie za ładna nie za brzydka. RAPALA Wobler Super Shadow Rap 16cm 77g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 RAPALA Wobler Super Shadow Rap 16cm 77gDokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Dokładnie Da się tym łowić 5-10 cm pod powierzchnią? Tonący czy pływający ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Da się tym łowić 5-10 cm pod powierzchnią? Tonący czy pływający ?Z oryginalnym kotwicami ''pływający'' , jak uzbroi się go w ciut większe kotwy to bardzo ale to bardzo wolno tonie..... ja nim łowię do około 50 cm pod lustrem wody z tym aby wyżej szedł trzeba prowadzić go na uniesionej szczytówce ...ma grzechotkę ... Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Z oryginalnym kotwicami ''pływający'' , jak uzbroi się go w ciut większe kotwy to bardzo ale to bardzo wolno tonie..... ja nim łowię do około 50 cm pod lustrem wody z tym aby wyżej szedł trzeba prowadzić go na uniesionej szczytówce ...ma grzechotkę ...Karol to to samo co pozycja nr 7 tutaj? https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fjerkbait%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F119286-BIG-Gumy-SWARTZONKER-%2C-jerki-rapala%2Cvert-%2Ccalais-201-itd&share_tid=119286&share_fid=51638&share_type=t Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Karol to to samo co pozycja nr 7 tutaj? https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fjerkbait%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F119286-BIG-Gumy-SWARTZONKER-%2C-jerki-rapala%2Cvert-%2Ccalais-201-itd&share_tid=119286&share_fid=51638&share_type=t Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaWoblery Rapali które sprzedaje Andrzej - tak to to samo ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 No to super... Myślę że się u mnie sprawdza... Woblery Rapali które sprzedaje Andrzej - tak to to samo ...Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Jesli chodzi o wypowiedz odnośnie Daiwy Z to napiszę tylko w ujęciu techniczny gdyz estetycznym nikt Ci nie doradzi i decyzja spadnie na Twoje barki. Zetka jest konstrukcją hi-endowa Daiwy plasujacą sie w typ low profil z gory przewidzianą do ciężkich zadań takze uważam, że wybrałeś słusznie. Nie ma w Daiwie multika z tzw wyższej połki gdyz Zetka już nią jest. Nie ma dla niej lepszej alternatywny w tym segmencie. Mocniej mozna tylko szukać w segmencie round lecz to bedzie mylne porownanie i tez nie o to tu chodzi... To już inna bajka. Zet wsrod wszystkich low profili cechu sie tym iz:- posiada duża, grubą mosieżną przekładnie - jest wyposazona w system antyrewersu wspomagajacy tą przekladnie. Lexa tez go ma ale zillion seryjny juz nie.- mega daleko odsuniety wodzik od szpuli. - body zaprojektowane w formie sweep touch, czykl tak aby był chwytny w dwoch raczkach i swietnie przenosil moc na wedzisko- inowacyjny system magnetyczny magForce 3d Daiwy.- stosunkowo większe łożyska w porownaniu do innych konstrukcji w miejsach newralgicznych konstrukcji- posiada mozliwosc zastosowaniu szpul tunningowych. Konstrukcja jest warta swojej ceny i uważam ze plasuje się do multikow tzw ponad czasowych w swojej klasie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Jesli chodzi o wypowiedz odnośnie Daiwy Z to napiszę tylko w ujęciu techniczny gdyz estetycznym nikt Ci nie doradzi i decyzja spadnie na Twoje barki. Zetka jest konstrukcją hi-endowa Daiwy plasujacą sie w typ low profil z gory przewidzianą do ciężkich zadań takze uważam, że wybrałeś słusznie. Nie ma w Daiwie multika z tzw wyższej połki gdyz Zetka już nią jest. Nie ma dla niej lepszej alternatywny w tym segmencie.Mocniej mozna tylko szukać w segmencie round lecz to bedzie mylne porownanie i tez nie o to tu chodzi... To już inna bajka. Zet wsrod wszystkich low profili cechu sie tym iz:- posiada duża, grubą mosieżną przekładnie- jest wyposazona w system antyrewersu wspomagajacy tą przekladnie. Lexa tez go ma ale zillion seryjny juz nie.- mega daleko odsuniety wodzik od szpuli.- body zaprojektowane w formie sweep touch, czykl tak aby był chwytny w dwoch raczkach i swietnie przenosil moc na wedzisko- inowacyjny system magnetyczny magForce 3d Daiwy.- stosunkowo większe łożyska w porownaniu do innych konstrukcji w miejsach newralgicznych konstrukcji- posiada mozliwosc zastosowaniu szpul tunningowych. Konstrukcja jest warta swojej ceny i uważam ze plasuje się do multikow tzw ponad czasowych w swojej klasie.Z zalet może jeszcze terkotka (cicha ale jest).Sposób osadzenia prawego łożyska szpulki na stelażu a nie w pokrywce to też na plus dla całej konstrukcji pewnie. Tak nawiasem mówiąc to po tym temacie sprzedaż Daiw Z w Kraju Kwitnącej Wiśni znacząco wzrośnie a nad wodą cięzko będzie przejść bez dostrzeżenia choćby jednej sztuki. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez godski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Z zalet może jeszcze terkotka (cicha ale jest).Sposób osadzenia prawego łożyska szpulki na stelażu a nie w pokrywce to też na plus dla całej konstrukcji pewnie. Tak nawiasem mówiąc to po tym temacie sprzedaż Daiw Z w Kraju Kwitnącej Wiśni znacząco wzrośnie a nad wodą cięzko będzie przejść bez dostrzeżenia choćby jednej sztuki. O terkotce nie wspomninałem gdyż jedni ją kochają a inni nie - stad zaliczyłem ja do estetyki.Prawe łożysko jest w pokrywce tylko drugiej. Jest to takie samo rozwiazanie jak w innych konstrukcjach Daiwy. W zetce jest zamaskowane pokrywką nawiazujacą do stylu body l. Jest ona oddzielna odseparowana od modulu magnetyka ktory tez sie sciaga. Duzo osob sie myli przez ten sposob jak Daiwa zrobila w Zet. Faktycznie, ładnie wylansowalismy Zetke w tym wątku hihi Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Andan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Prawe łożysko jest w pokrywce tylko drugiej. Jest to takie samo rozwiazanie jak w innych konstrukcjach Daiwy. W zetce jest zamaskowane pokrywką nawiazujacą do stylu body l. Jest ona oddzielna odseparowana od modulu magnetyka ktory tez sie sciaga. Duzo osob sie myli przez ten sposob jak Daiwa zrobila w Zet. Faktycznie, ładnie wylansowalismy Zetke w tym wątku hihi Co do ukrytych niuansów, to przydałby się taki temat gdzie zamieszczone byłyby takie informacje jak np. lewy gwint pod korbą, gdyż zdarza się na odwrót itp. Nam oszczędziłoby to nerwów, a serwisowi "zbędnej" pracy. Przeprasza za offtopic.Ps. mam Zetkę i ja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 To może klubik szczęśliwych posiadaczy założymy . Snobistyczny trochę z natury. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Naprawde sa osoby, ktorym terkotka hamulca podczas oddawania linki przeszkadza ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Naprawde sa osoby, ktorym terkotka hamulca podczas oddawania linki przeszkadza ? Nie wierzę w to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Mnie to przeszkadza, że tak mała ilość modeli ją posiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi