erqgth Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Naprawde sa osoby, ktorym terkotka hamulca podczas oddawania linki przeszkadza ? Mi w Scorpionie terkotka przeszkadzała ????.Chociaż w Ryodze brzmi już całkiem przyjemnie. Kolega Roger mi już naopowiadał jaka to ta Z-tka cudowną jest ???? i tak się zastanawiam do jakiej gramatury można ją męczyć ? Chodzi mi konkretnie czy 200g nie będzie dla tego multiplikatory zbyt dużo. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Mi w Scorpionie terkotka przeszkadzała ????.Chociaż w Ryodze brzmi już całkiem przyjemnie. Kolega Roger mi już naopowiadał jaka to ta Z-tka cudowną jest ???? i tak się zastanawiam do jakiej gramatury można ją męczyć ? Chodzi mi konkretnie czy 200g nie będzie dla tego multiplikatory zbyt dużo.Nie znam się na tyle by coś doradzić, ale do 200 gramów wziąłbym co innego.Okrągłego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Shimano Tranx 301 ? Revo Beast 41 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 toro beast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Mi w Scorpionie terkotka przeszkadzała .Chociaż w Ryodze brzmi już całkiem przyjemnie. Kolega Roger mi już naopowiadał jaka to ta Z-tka cudowną jest i tak się zastanawiam do jakiej gramatury można ją męczyć ? Chodzi mi konkretnie czy 200g nie będzie dla tego multiplikatory zbyt dużo.Jak dla mnie 200 to ciut za dużo i mimo tego iż nie sądzę żeby coś się stało to są inne multiki do tego. NaCL/Lexa 300 / Tranx 301 ważące około 300 gramów i masz obsługę do 250-300 gramów. Wyżej to już raczej Lexa 400/Tranx 400 i Toro Beast czyli kloce o masie około 400 gramów Edytowane 14 Grudnia 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Myślałem, że to taki mocarz w trochę mniejszej budzie ????.W sumie dobrze, że dopytalem bo plan był taki żeby go w przyszłym roku do M1 35lb dopasować ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Jakże ja Wam panowie jestem wdzięczny za tak szybki i tak merytoryczny odzew na pytanie. Lubię kupować racjonalnie, choć nie zawsze tanio. Nie znoszę gdy chybiam, co szczęśliwie zdarzało się rzadko. Gabartytu „Z” się nie obawiam. Los obdarzył mnie 190 cm wzrostu i łapą adekawtną, choć może do bochna chleba nieporównywalną. Recenzje widzę niemal entuzjastyczne. U mnie z założenia ma to być multik najcięższy. Do wagi średniej plus mam Daiwę Morethana - świetna, choć przełożenie 8,1 może budzić niepokój. Karol (@Karol Krause) - podobnie jak Ty nie lubię gumowych knobów Daiwy. W Daiwie Steez już wymieniłem na drewniane - gorąco polecam. Zupełnie inny komfort łowienia. Pawełek Bugajski poszedł też tym śladem - ma już komplet wymieniony. Wrzucę poniżej link do sklepu gdzie kupiłem. Uwaga - cena za sztukę !!! Drogo, ale warto.No to już wiem Drogi Robercie, że lord Vader (dobre-prawda?) zagości w Twoim pudle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) To nie lord Vader, to (zawsze mi się kojarzyła z) Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Koincydencja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 https://www.google.com/search?q=lord+vader&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWpcr-nKDfAhW7AhAIHfK7ATcQ_AUIDigB&biw=1536&bih=752#imgrc=ZMjb6Vn7g3xkpM:A jednak może tak? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zdecydowanie taki/taka Vader/ka.Pawełku - jasne, źe kupię ten multik. Po takich recenzjach to musi być oczywiste. Nie spodziewałem się takiego odzewu. Pamiętasz nasze długie dyskusje o Z - ce, liczne wątpliwości, wahania. A tu proszę - dzięki „Jerkbaitowi” i bardzo merytorycznej dyskusji w temacie (za co raz jescze wielkie dzięki Szanownym Kolegom) wszystko staje się łatwiejsze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Taki portal... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Najlepszy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Gdyby ktoś chciał zerknąć jak wygląda Z od środka http://jerkbait.pl/topic/82220-daiwa-z2020hl/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym multikiem, miałby być sparowany z m1 25lb. Z jakiego sklepu go najlepiej ściągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym multikiem, miałby być sparowany z m1 25lb. Z jakiego sklepu go najlepiej ściągnąć ?Tu masz w miarę normalnych pieniądzach (jeżeli wejdzie bez cła). https://www.ebay.pl/sch/i.html?_odkw=daiwa+z&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Daiwa+Z+2020&_sacat=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Serwisowanie Z-ki : https://gaspinggurami.wordpress.com/2013/07/22/servicing-daiwa-z2020-sh/Niestety w morzu rdzewieje w środku , mimo że daiwa informuje że saltwater-OK.Facet wszystko smaruje od wewnątrz.W naszym morzu rdzewieje łożysko oporowe , trzeba mieć zapasowe.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Do poczytania dla niezdecydowanych. http://www.tackletour.com/reviewdaiwaz200z2020.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Z-etkę mam od lata tego roku, spasowana jest z M1 35lb, mi jakoś nie leży w dłoni.W drugim z zestawie z M1 25lb mam tatulę 150 HD i ta zdecydowanie lepiej mi pasuje. Oczywiście inna pojemność szpuli i moc maszyny, jednak gdybym teraz kupował wybrałbym dwie 150-tki za cenę jednej zetki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Z-etkę mam od lata tego roku, spasowana jest z M1 35lb, mi jakoś nie leży w dłoni.W drugim z zestawie z M1 25lb mam tatulę 150 HD i ta zdecydowanie lepiej mi pasuje. Oczywiście inna pojemność szpuli i moc maszyny, jednak gdybym teraz kupował wybrałbym dwie 150-tki za cenę jednej zetki.Może dlatego że zestaw M1 35Lb plus Z-ka jest dużo cięższy od zestawu M1 25 Lb plus Tatula HD150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Jaka jest ergonomia użytkowania zestawu z niskoprofilowym buldogiem ca. 400 gramów ? Pytam w kontekście zastosowania do takich przynęt np Conquesta 301/401 czy Saltigi BJ200 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Jaka jest ergonomia użytkowania zestawu z niskoprofilowym buldogiem ca. 400 gramów ? Pytam w kontekście zastosowania do takich przynęt np Conquesta 301/401 czy Saltigi BJ200 ... Kwestia gustu i pewnie warunków fizycznych operatora. Toro NaCl 51 można używać do najcięższych słodkowodnych zastosowań a waży 300 gram z groszami i leży w mojej dłoni pewnie a do wielkoludów nie należę. Nie stawiam, natomiast low profile ponad round użytkowo, bo okrąglaków też mam sporo a w najcięższych zastosowaniach właśnie toro u mnie stanowi wyjątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Kwestia gustu i pewnie warunków fizycznych operatora. Toro NaCl 51 można używać do najcięższych słodkowodnych zastosowań a waży 300 gram z groszami i leży w mojej dłoni pewnie a do wielkoludów nie należę. Nie stawiam, natomiast low profile ponad round użytkowo, bo okrąglaków też mam sporo a w najcięższych zastosowaniach właśnie toro u mnie stanowi wyjątek.NaCl 51 to miałem okazję widzieć.Ale jak widzę że Toro beast to niemal 400 gramów i niski profil. To się właśnie pytam użytkowników, jak to hula Pojawiają się opinie, że Z2020 już spory i masywny...a to przecież 2 klasy lżej niż taki beast . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 NaCl 51 to miałem okazję widzieć.Ale jak widzę że Toro beast to niemal 400 gramów i niski profil. To się właśnie pytam użytkowników, jak to hula Pojawiają się opinie, że Z2020 już spory i masywny...a to przecież 2 klasy lżej niż taki beast .Toro Beast'a nie użytkowałem prywatnie, ale jest oczko większy od Toro NaCl i nadal znośny, nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że leży gorzej w dłoni od topowych dużych round'ów. Czy Z źle leży to też nadinterpretacja, porównując do steeza na pewno gorzej, ale to sprzęt do "większych" zadań i trzeba to przyjąć. Nie leży gorzej niż inne multiki w tej mocy, chociaż zmieniłem go na nową ryoge 1520hl, to nie twierdzę że w wersji Black ltd u mnie nie zagości ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Może ktoś podejmie trud i weźmie beasta 61 na spotkanie w korsarzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) . Edytowane 15 Grudnia 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi