robert.bednarczyk Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Mam i ja !!!! Pierwsze wrażenie więcej niż entuzjastyczne.Póki nie przetestuję w robocie nic więcej napisać nie sposób. Dziękuję Szanownym Kolegom za pomoc w podjęciu decyzji. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Mam i ja !!!!Pierwsze wrażenie więcej niż entuzjastyczne.Póki nie przetestuję w robocie nic więcej napisać nie sposób.Dziękuję Szanownym Kolegom za pomoc w podjęciu decyzji. Szybko poszlo...i wjechal Pontiac Milego krecenia Robercie ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 https://www.google.com/search?q=lord+vader&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWpcr-nKDfAhW7AhAIHfK7ATcQ_AUIDigB&biw=1536&bih=752#imgrc=ZMjb6Vn7g3xkpM:A jednak może tak? W zasadzie jak tak to może być Nawet ze wskazaniem na "vaderkę" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dzięki Danielu. Serdecznksci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Ryoga 2020 w przebraniu. Powodzenia Robert, jak widzę ten wirus groźniejszy od "mucholozy"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Da się tym łowić 5-10 cm pod powierzchnią? Tonący czy pływający ?Andzej kup sobie z jednego chociaż bo warto . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Andzej kup sobie z jednego chociaż bo warto . PolecamPewnie tak, szkoda tylko że ma ster i zawsze więcej zielska zbierze niż np. Melek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dla zainteresowanych porównanie gabarytów.Od lewej Daiwa Z, Daiwa Steez SVTW 1016 i Shimano Aldebaran BFS. Oczywiście waga to inna sprawa Z-ka dwa razy cięższa od Aldebarana. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Witam,gratuluję zakupu.Daiwa Z 200/2020 może być troszkę niewygodna z uwagi na szpulkę średnicy 39 mm i w efekcie masywną obudowę. Na zdjęciach http://www.tackletour.com/reviewdaiwaz200z2020pg3.html jest porównanie kół zębatych USDM i JDM. Nawet nos podpowiada, że USDM można silniej skręcać. Grubszy przekrój wskazuje na większą wytrzymałość Z 200. Zębatka USDM ma także grubsze zęby. Z 200 może mieć większy hamulec walki. Angole są bardziej wymagający. W multik na USDM można też ewentualnie włożyć lżejszą szpulę. Przełożenie 1:6,4 i nawój 78 cm są chyba wystarczające. Gdyby nie wysokość obudowy utrudniająca palming, chwyt palcami, to byłby dobry wybór. Mnie w ten sposób najlepiej zarzuca się rigi 3/8- 1 1/2 oz trzymając zestaw z zabudowaną szpulką średnicy 33 mm ale szerszą i głębszą no i w końcu szybszą.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Interesujące, pojęcia nie miałem o tych różnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Nie mam pojęcia czy Z 200 jest z korbką na lewa rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Nie mam pojęcia czy Z 200 jest z korbką na lewa rękę Z200HL. Jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Witam,gratuluję zakupu.Daiwa Z 200/2020 może być troszkę niewygodna z uwagi na szpulkę średnicy 39 mm i w efekcie masywną obudowę. Na zdjęciach http://www.tackletour.com/reviewdaiwaz200z2020pg3.html jest porównanie kół zębatych USDM i JDM. Nawet nos podpowiada, że USDM można silniej skręcać. Grubszy przekrój wskazuje na większą wytrzymałość Z 200. Zębatka USDM ma także grubsze zęby. Z 200 może mieć większy hamulec walki. Angole są bardziej wymagający. W multik na USDM można też ewentualnie włożyć lżejszą szpulę. Przełożenie 1:6,4 i nawój 78 cm są chyba wystarczające. Gdyby nie wysokość obudowy utrudniająca palming, chwyt palcami, to byłby dobry wybór. Mnie w ten sposób najlepiej zarzuca się rigi 3/8- 1 1/2 oz trzymając zestaw z zabudowaną szpulką średnicy 33 mm ale szerszą i głębszą no i w końcu szybszą.Pozdrawiam To porównanie kół zębatych niczego nie dowodzi bo koła są od wersji z różnym przełożeniem.Gdyby porównali wersje US Z200 i JDM starszy model Z2020HL a nie HSL koła by były identyczne pewnie a tak są drobniejsze w wersji SHL. Poza tym waga i ilość łożysk po stronie JDM. Edytowane 18 Grudnia 2018 przez godski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Też zawsze dotychczas słyszałem o, legendarnej już niemal, przewadze JDM, ale w castingu jestem raczej nadal w fazie debiutu (od kwietnia tego roku) więc z uwagą wsłuchuję się w dyskusję mądrzejszych. Jedno już widzę i jestem pewien - dla mnie, wysoce subiektywnie, gabaryt Z- tki nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Też zawsze dotychczas słyszałem o, legendarnej już niemal, przewadze JDM, ale w castingu jestem raczej nadal w fazie debiutu (od kwietnia tego roku) więc z uwagą wsłuchuję się w dyskusję mądrzejszych. Jedno już widzę i jestem pewien - dla mnie, wysoce subiektywnie, gabaryt Z- tki nie stanowi problemu.Nie zawsze jest ta przewaga. Dwa przykłady :1. Poprzedni Biomaster w wersji JDM uboższy o duże łożysko pod szpulką w stosunku do wersji EU.2. Daiwa BG w wersji EU ma wkręcaną korbę a w wersji JDM już nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Panowie, jak widzę mnóstwo tu bardzo cennych, popartych ogromną wiedzą, wpisów. Czy nie byłoby warto w dziale castingowym stworzyć wątek typu - „Najlepszy multiplikator - subiektywny ranking użytkowników”. Możnaby go podzielić na kategorie „wagowe”, może także słodko i slonowodną, choć tu można już nieco pobłądzić. Takie wątki rankingowe są w dziale muchowym w odniesieniu kołowrotków, wędzisk i linek i mają się dobrze, stanowiąc dla wielu kompendium wiedzy. Wiem, że jest w tym dziale baza sprzętu, ale odnoszę wrażenie, że aktywność forumowiczów nie jest w nim najwyższa. Takie wątki rankingowe nie mają na celu tworzenia targowiska próżności, lecz przewodnika dla początkujących (brakowało mi tego bardzo przy okazji mojego casto-debiutu), a także miejsca na wyminę poglądów dla zaawansowanych. Takie coś mi po głowie zaczęło się błąkać gdy czytam Wasze wpisy dotyczące Z-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 "W multik na USDM można też ewentualnie włożyć lżejszą szpulę."W Z-tce JDM też można:https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/2913 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 W jakim celu zakładacie lżejszą szpulę do Z-etki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 W jakim celu zakładacie lżejszą szpulę do Z-etki?Też jestem ciekaw zastosowania takiego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Jeden multiplikator obskoczy dwa kije 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 To tak jak do sumowego kija założyć multik UL i łowić okonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Znam tylko jeden przypadek. Zestaw z Zetką i lekką szpulą przeznaczony do boleniowaniam zaprojektowany z pełną premedytacją. To tak jak do sumowego kija założyć multik UL i łowić okonie Ile może ważyć kołowrotek przeznaczony do polowania na bolenie? Dużo mniej od Zetki? Edytowane 18 Grudnia 2018 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Na bolenie podpinałem Tatulę CT type R z tego co pamiętam ok 200 gram wagi.Startuje z pewnością z mniejszą gramaturą niż Zetka z tuningową szpulą.Nie ma sprzętu uniwersalnego, takie jest przynajmniej moje zdanie. Edytowane 18 Grudnia 2018 przez SkiDivPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 To tak jak do sumowego kija założyć multik UL i łowić okonie Zdecydowanie przesadna nadinterpretacja ... Trochę rozsądku i wtedy będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Miałem i Tatulę i Zetkę. Tą drugą osiągałem odległości, które z tą pierwszą były nieosiągalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi