Skocz do zawartości
  • 0

Street Fishing 2019

tr33

Pytanie

Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy...

W tak pięknych okolicznościach przyrody i ten, niepowtarzalnych Państwo pozwolą, że zapytam Kapitana i załogę naszego statku, jak wyglądają plany zawodów a właściwie spotkań przyjacielskich połączonych ze spinningowaniem w nadchodzącym roku. Wiem, że koniec roku to okres podsumowań i refleksji ale także snucia planów i stawiania przed sobą nowych celów i zadań ???? Dlatego też miałbym prośbę o określenie w najbliższej przyszłości, choć przybliżonych ram czasoprzestrzeni Street Fishing Anno Domini 2019.

Ps. Patataj patataj... No właściwie też! Ale nam chodziło o odgłos paszczą! Ihhhhaaaaa! ????

Pozdrawiam wszystkich zaglądających, Kapitana i zapraszam do wspólnego Rejsu???? I pamiętajcie - nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma. Ja na przykład jestem tu z prawdziwą przyjemnością ????

Edytowane przez tr33
  • Like 5

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Odezwą się na tydzień przed zawodami, frustrująca sytuacja tym bardziej, że wiedzą jak ludziom zależy na tych zawodach oraz organizacji sobie urlopów .Prawie każdy błaga w myślach o jakieś info, a tu dalej lipa. W ten sposób, za jakiś czas samo zgaśnie... Brawo SF Polska

• 0

Ludzie ogarnijcie się. Czy wydaje się Wam, że zawody SF (ok. 4-5 imprez rocznie) należy się nam jak psu buda? Wątpię. Ktoś je organizuje w swoim czasie i tak jak mu się podoba, informacje też podaje kiedy mu się podoba i kiedy ma już wszystko ustalone. Bo to rola organizatora. Potencjalny uczestnik grzecznie czeka na informacje a nie piszę "Brawo SF Polska". Jak ktoś musi już urlopy ustalać to niech ustala sobie. SFP ogłosi terminy, Ty nie pojedziesz, Oni stracą twoje wpisowe, może na jedne zawody, może na cały 2019 lub nawet się obrazisz i w 2020 jak będzie to też nie pojedziesz...

Owszem, to zacna impreza jest. Nawet mimo pewnych mankamentów :) ale nie musi być co roku ;)

Edytowane przez ASAPfishing

• 0

Chyba mniej chodzi o wartość wpisowego, a bardziej o słowność.

Gdyby Remek napisał - tydzień po zawodach w Szczecinie - nie zawracajcie tyłka - zawodów więcej nie będzie - lub -  na tydzień przed pierwszymi zawodami ogłosimy zapisy - sprawa byłaby jasna.

A info, że na koniec lutego.. to chyba do czegoś zobowiazywało?

Zawodnicy też mają rodziny, pracę zawodową itp...

Takie podejście jest bardzo kiepskim podejściem...

• Like 1

• 0

Organizatorzy też zapewne mają rodziny i pracę zawodową... Widziałem co pisali zarówno na FB jak i w tym wątku o planowaniu SF w ich wolnym czasie. Uczestnik musi zaplanować jeden wolny weekend by wziąć udział w zawodach, weźmy jeszcze piątek i poniedziałek wolny. Organizator potrzebuje więcej czasu na samo przygotowanie zawodów.

Żeby nie było. Również czekam na SFE, głównie Bydgoszcz, ale jak się nie doczekam w 2019 to mój świat wędkarski się nie zawali :)

• Like 1

• 0

Chodziło dokładnie o slownosc... Wszyscy mamy rodziny i czy organizatorów obchodzi nasze prywatne życie? Wątpię... Dlatego, zbednie pouczający komentarz Pan wpisał na poziomie wychowawcy klasy III. Skoro jest takie poruszenie w mediach o SF, to znaczy że wszystkim mocno zależy,logiczne? Dlatego uważam że powinni nas uszanować trochę, i to ze czekamy. Nie chcą niech nie robią zawodów, wystarczy wiadomość z takim info.

• 0

Ale przecież SF to nie jedyne zawody tego typu w kraju,  wiele miast organizuje "otwarte" zawody spinningowe. Wystarczy pogrzebać w necie. Bardzo mi się podobały "miejskie łowy" w Gdańsku, za miesiąc klenie i jazie z Prosny. Przecież idzie sobie ułożyć "wędkarskie życie" praktycznie przez cały rok. Lubie bardzo SF szczególnie edycje w 2018r ale czasem warto odetchnąć od tych wszystkich "celebrytów" wędkarskich z turbo sprzętem za tysiące złotych, w koszulkach prawie zawodowych a w karcie 2 okonki 15cm... Może zróbcie faktycznie street za sajdera i paczkę kajtechów i wtedy wyjdzie ilu tak na prawdę kocha zabawę a ilu liczy na darmowe fanty za $$... Chociaż nie widzę nic złego w tym co napisałem w ostatnim zdaniu.

• Like 1

• 0

A powiem Ci że pierwsze na Kanale Żerańskim w 2015 r. właśnie takie były te zawody. W kolejnych latach już było inaczej.

Byłem na nich. Brak nagród akurat mi nie przeszkadza. Szkoda tylko żeby od tak zakończyła się ta zacna seria. Wracając do przepychu i rewii mody to Krzysztof trafnie to ujął. Pisze to ja Radek ze sprzętem za gruby hajs regularnie zerujacy ale uśmiechnięty.

• Like 2

• 0

Byłem na nich. Brak nagród akurat mi nie przeszkadza. Szkoda tylko żeby od tak zakończyła się ta zacna seria. Wracając do przepychu i rewii mody to Krzysztof trafnie to ujął. Pisze to ja Radek ze sprzętem za gruby hajs regularnie zerujacy ale uśmiechnięty.

Radek nie chciałem nikogo urazić :) każdy łowi sprzętem na jaki go stać, ale "rewia mody" istnieje i nie tylko ja z tego mam przysłowiową bekę :)

• 0

A może by tak wzorem Piotrka(od GS) zrobić alternatywne SFP skoro Remek milczy?

Sądzę, że w każdym mieście w którym odbywały się dotychczasowe zawody znalazło by sie kilku chęnych którzy by to ogarnęli?

Sponsorzy, nagrody, banery , koszulki sprzęt - wszystko to w sumie jest dodatkiem do samego wędkowania i rywalizacji.

Dzis chyba każdy ma tego sprzętu dość...

Uważam, że wielka szkoda byłaby gdyby to się tak zakończyło....

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

• 0

era kopania piłki w romariach i trampkach też minęła, ale to nie znaczy, że mój syn musi ubierać mercuriale żeby pokopać z kolegami:) ... P.S. gumofilce i drelich? to chyba jeszcze z czasów kiedy wg legendy, w rzekach było tyle ryb, że przebranżawiały się w jaszczurki i na ląd uciekały bo miejsca w wodzie nie było?  :)

• Like 1

• 0

jakbym nie tolerował to bym nie uczestniczył... jeden ma bekę z "modnego" wędkarza, drugi z kulawego dziecka... wolę należeć do tych pierwszych

P.S.

nie ma co się sprzeczać bo i tak "pokoju na świecie" nie zawojujemy, lepiej skupić się na wieściach o SF 2019

Edytowane przez PLnK
  • Like 1

• 0

Cześć,

Wcześniej niż o 18:00. Co w tym roku? 

DWIE imprezy.

1. Wrocław 8.06.2019 - lokalizacja dokładnie taka jak w zeszłym roku - Bulwary Politechniki Wrocławskiej.

2. Poznań 22.09.2019 - lokalizacja? 

Tutaj mamy dla Was prawdziwy HIT. JEDYNA taka możliwość ... i historyczny moment. Impreza będzie odbywała się na dwóch akwenach jezioro MALTA oraz Warta. Jezioro Malta będzie prawdopodobnie po raz drugi w historii udostępnione wędkarzom (pierwszy raz zawody spławikowe). Udało nam się pozyskać wszelkie zgody by otworzyć dla nas wody, na których NIKT nie łowi ... więc ryby nie wiedzą co to przynęta spinningowa.

Tylko i aż dwie imprezy:

1. Chcemy skoncentrować się na wzorowej organizacji.

2. Na tyle pozwala nam życie  (pamiętajcie, że to nasze hobby i dodatkowe zajęcie).

Zapraszamy!

Przy okazji potwierdzam, że mamy TOPowych Partnerów w tym roku. Lista Partnerów oraz zapisy od 15.04.2019. 

• Like 9