Rheinangler Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Pisząc swojego posta nie miałem ani przez chwilę nikogo konkretnego ma myśli co chyba łatwo daje się zauważyć,- jak się chce...Kiedy mam ochotę coś personalnego napisać to piszę i nigdy nie przejmuję się tym do kogo piszę bo ważniejsze jest dla mnie to co piszę.Bardzo dziwi mnie Witek, że każdą uwagę odnosisz do siebie. No ale to twoja sprawa - nic mi do tego. Stosowanie prostej logiki nie do wszystkiego pasuje: lepsze jest oponentem dobrego, subiektywne - ogólnego, elitarne - populistycznego itd... Dobrym przykładem, który może zobrazować dążenie do wygodnego, rzekłbym nawet personalnego uchwytu może być opracowanie i wykonanie "Delfina" przez Janusza. Może i nie jest piękny, na pewno nie dla wszystkich jest wygodny ale jest na pewno ważną alternatywą i dla wielu będzie idealny.W podobnym choć nie tak odkrywczym tonie zaproponował Krzysiek ów wątek, chciał się czymś podzielić jak sądzę a nie cokolwiek udowadniać,- tak przynajmniej wynika z treści jego obszernych postów ze zdjęciami. Widać, że zadał sobie trochę trudu...Popatrz jak wielka jest ilość wątków na forum gdzie idzie o znacznie drobniejsze sprawy, ale dla kogoś tam z naszych kolegów w danym momencie wydają się one bardzo ważnymi.Nie oznacza to, przynajmniej dla mnie, że należy urządzać połajanki, dowody lepszości czy jakiekolwiek triumfalne tyrady, wystarczy nic nie brać udziału w wątku. Niech się tam wypowiadają osoby będące na tymże poziomie poszukiwania.Jak ci się Witek wydaje (jak piszesz w pierwszym zdaniu), że wiesz co jest ważne i gdzie watro coś powiedzieć a gdzie nie, bo to poniżej pewnego poziomu to gratuluję ci dobrego samopoczucia. Przedostatniego i ostatniego zdania nie komentuję bo zgodnie z tym co często powtarzam "każdy ma prawo się kompromitować jak chce i gdzie chce" Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Pamiętam słowa ojca, gdy w niektórych sytuacjach starałem się odwrócić kota ogonem, lejac wodę potokiem wyszukanych słów. " Nie rób z siebie durnia synu, albo mnie uważasz za glupca albo sam nim jesteś". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Jak widzisz Witku Ojciec miał rację i powinieneś sobie te słowa często powtarzać... Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Odległości ręki od brzucha ...wbrew pozorom to również ma znaczenie - ja np. ostatnio doszedłem do wniosku ze z uwagi na wydatny brzuch będę potrzebował dolnika o 5 cm dłuższego do komfortowego zwijania - dotyczy wędki castingowej. Całkiem poważny wniosek który wpłynie na zakup takich a nie innych komponentów do budowy wędki Dopasowanie sprzętu do indywidualnych warunków fizycznych to istota rodbuildingu i główna przewaga kijów customowych nad seryjnymi, dowiesz się tego nie tylko na jerkbaicie ale również na innych poważnych forach rodbuildingowych. Osobiście nie widze w tym nic śmiesznego ani żenujacego - każdy aspekt dzięk któremu nasze łowienie staje się bardziej świadome osobiście uważam za ciekawy i godny uwagi. Oczywiście uzwględniając koniecznośc postrzegania tych zagadnień we właściwych proporcjach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Jak widzisz Witku Ojciec miał rację i powinieneś sobie te słowa często powtarzać...Często przebywam na forum, więc muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 ...wbrew pozorom to również ma znaczenie - ja np. ostatnio doszedłem do wniosku ze z uwagi na wydatny brzuch będę potrzebował dolnika o 5 cm dłuższego do komfortowego zwijania - dotyczy wędki castingowej. Całkiem poważny wniosek który wpłynie na zakup takich a nie innych komponentów do budowy wędki Dopasowanie sprzętu do indywidualnych warunków fizycznych to istota rodbuildingu i główna przewaga kijów customowych nad seryjnymi, dowiesz się tego nie tylko na jerkbaicie ale również na innych poważnych forach rodbuildingowych. Osobiście nie widze w tym nic śmiesznego ani żenujacego - każdy aspekt dzięk któremu nasze łowienie staje się bardziej świadome osobiście uważam za ciekawy i godny uwagi. Oczywiście uzwględniając koniecznośc postrzegania tych zagadnień we właściwych proporcjach.Janusz, przecież to są oczywiste rzeczy. Jak to, że zbyt długi dolnik może przeszkadzać bądź pomagać w zależności od łowiska, wędki, sposobu połowu ryb. Kamizelka dla różnych osób może być albo przekleństwem albo błogosławieństwem. Jest nas tylu z różnymi preferencjami i zboczeniami, że ciężko spojrzeć na wędkarstwo przez pryzmat swoich odczuć. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi