Skocz do zawartości
  • 0

Cenzura na Forum

janusz.walaszewski

Pytanie

Miałem nic nie pisać, ale ...

Chyba dwa dni temu założyłem temat o tytule  "Ciekawe temat społeczne" i wkleiłem tam filmik z YT. Temat wyparował bez jednego słowa uzasadnienia. Wysłałem mailowo zapytanie do Remka w tej sprawie, odpowiedzi jeszcze nie ma. Jeśli będzie dam znać.

Wracając do tematu wątku, takie działanie to CENZURA i tyle, nie spodziewałem się czegoś takiego, szkoda gadać/pisać ,,,

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z tego co pamiętam, to jakiś czas temu "odszedłeś" z forum przez jakieś kwestie ideowe. Zmiana perspektywy?

Dobrze pamiętasz, choć nie do końca precyzyjnie, miałem odejść ale nie odszedłem. W prywatnych wiadomościach z "moderacją" doszliśmy do wniosku, że zostanę. To tak gwoli wyjaśnienia ;)

• Like 3

• 0

No i cyk, niewygodny wątek o Wodach Polskich zamknięty. Szkoda, bo jesteśmy beneficjantami działalności tej organizacji. Plotki z TOR-a na temat forum chyba są jednak prawdą ...

Jeśli jeszcze nie zauważyłeś to w regulaminie forum jest zakaz zamieszczania treści związanych z polityką, w cytowanym wątku niestety zaczęło się politykowanie. W tym zresztą już też, proponuję zaniechać tego.

Po raz kolejny napiszę, tak na forum jest cenzura i będzie, mamy konkretne zasady "Nie dla polityki" wystarczy że wokół jest jej aż nadto.

• Like 8

• 0

Jeśli jeszcze nie zauważyłeś to w regulaminie forum jest zakaz zamieszczania treści związanych z polityką, w cytowanym wątku niestety zaczęło się politykowanie. W tym zresztą już też, proponuję zaniechać tego.

Po raz kolejny napiszę, tak na forum jest cenzura i będzie, mamy konkretne zasady "Nie dla polityki" wystarczy że wokół jest jej aż nadto.

Oczywiście zauważyłem i bardzo się cieszę, że o to dbacie. Nie mniej jednak sugeruję Wam więcej konsekwencji ponieważ można odnieść wrażenie pewnej stronniczości i regularnego przymykania oka na pewne treści i wpisy, które ewidentnie stoją w sprzeczności z Regulaminem. 

Pozdrawiam. 

• 0

Oczywiście zauważyłem i bardzo się cieszę, że o to dbacie. Nie mniej jednak sugeruję Wam więcej konsekwencji ponieważ można odnieść wrażenie pewnej stronniczości i regularnego przymykania oka na pewne treści i wpisy, które ewidentnie stoją w sprzeczności z Regulaminem. 

Pozdrawiam.

Od tego jest przycisk zgłoś, widzisz łamanie regulaminu użyj go proszę.
  • Like 3

• 0

Wpis chciałem popełnić w "wieściach.." ale się waham....

Był taki wątek o przekopie i "się zakłódkował bez słowa". Pamiętam że padły tam w dyskusji jakieś "mocne" słowa-klucze, jakiś kościół jakaś partia, jakieś pieniądze...

No i się waham...

Kumpel który w tym wpisie grałby pierwszoplanowa rolę jest księdzem i zwolennikiem pewnej formacji politycznej na Pr... No i spierd...ił haniebnie branie dużego pstrąga. Jak to opiszę, to będzie to jeszcze światopoglądowo, politycznie i wyznaniowo sterylne, czy to już będzie polityczny atak, czy - o zgrozo - antyklerykalizm?

Gdzie stoi ta barykada?

Bo się waham... :blink: :blink: :blink:

• Like 1

• 0

Zamknąłem wątek o przekopie oraz drugi w Cafe ponieważ po zapoznaniu się z treścią tych wątków było oczywiste, że zaczęła sie w nich toczyć dyskusja na tematy polityczne, światopoglądowe itp. Zgodnie z regulaminem jerkbaita nie pozwalamy na prowadzenie takich dyskusji na forum - jesteśmy portalem o tematyce wędkarskiej i chcemy łączyć naszych Użytkowników wokół wspólnej pasji a nie wprowadzać podziały ze względu na wyznawane poglądy czy przekonania w innych obszarach życia.

REGULAMIN jerkbait.pl - Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

W Polsce jest dużo innych miejsc w internecie gdzie można się realizować w bieżącej publicystyce, prowadzić wojny ideologiczne  - co kto lubi. A jerkbait jest niszowym portalem hobbystycznym i akurat tutaj tego typu treści nie muszę się pojawiać. A jeśli mimo tego będą się pojawiały, to moderatorzy będą je blokować lub usuwać - tak jak to się dzieje od lat, staramy się być konsekwentni.  

@Sayonara - jeżeli masz wątpliwości to po prostu kieruj się zasadą żeby pisać o wędkarstwie. Niech Twój Kolega będzie dla Ciebie po prostu wędkarzem, kolegą po kiju - nie interesuj się i nie informuj innych, kim jest z zawodu, jakie ma poglądy, z kim sypia, na kogo głosował w wyborach itp - do tematyki tego portalu takie dodatkowe informacje nic nie wnoszą. Myślę że jeśli będziesz trzymał się tej prostej zasady to będziesz mógł brać spokojny i niezakłócony udział w życiu forum bez obawy że Twój wpis zostanie usunięty lub zablokowany :)

• Like 7

• 0

Który z modów nie ma jaj żeby chociaż odpowiedzieć na pytanie o złamany pkt regulaminu???

Usunięty film kolegi Szkutnik - film który nie łamał regulaminu forum.

Jego zapytanie wykasowane.

Moje pytanie który to pkt regulaminu film naruszył - wykasowane.

To przedszkolaki tu zarządzają????

• 0

Który z modów nie ma jaj żeby chociaż odpowiedzieć na pytanie o złamany pkt regulaminu???

Usunięty film kolegi Szkutnik - film który nie łamał regulaminu forum.

Jego zapytanie wykasowane.

Moje pytanie który to pkt regulaminu film naruszył - wykasowane.

To przedszkolaki tu zarządzają????

Ja i jeśli masz coś do powiedzenia na temat moich jaj, to zapraszam na priv. Forum jest neutralne i nie ma miejsca na takie filmy, regulamin jest jasno skonstruowany.

• 0

To przejdziemy na pw, a na ogólnym dobrze byłoby sprecyzować, co w tym filmie było zakazane.

Brak tam polityki, Religii, nawoływania do nienawiści itp.

Więc co było zakazane?

Mikolaj który bez paszportu srowidowego nie mógłby rozwozić prezentów po świecie?

Czy mikołaj gej całujący się z facetem w reklamie norweskiej - mi tu pachnie uprzedzeniami....

Jesli masz coś do gejów to może niech kto inny moderuje forum, bo za takie akcje to mogą być problemy - to jest teraz bardzo modne - brak tolerancji dla innych orientacji sexualnych.

Edit.

Bo ja pomimo że hetero, Mikolaj mi nie przeszkadzał w tym filmie.

A Ty być może jesteś uprzedzony....

Edytowane przez Drac
  • Like 1

• 0

Ja i jeśli masz coś do powiedzenia na temat moich jaj, to zapraszam na priv. Forum jest neutralne i nie ma miejsca na takie filmy, regulamin jest jasno skonstruowany.

Na wstępie zaznaczę Piotrze (piękne imię btw.), że nie mam i mieć nic nie chcę do Twoich jaj, to w kwestii formalnej. Teraz do rzeczy, Koledzy, przyjmijcie do wiadomości i zaakceptujcie fakt, że jb.pl jest inicjatywą prywatną, nie tablicą w urzędzie i drążenie decyzji administracji nie ma absolutnie żadnego sensu. Mają bowiem święte prawo do podejmowania suwerennych decyzji co do prezentowanych treści. Zobaczycie, że będzie Wam się lepiej żyło kiedy odrzucicie postsocjalistyczne przekonanie, że cała władza w ręce ludu i coś jest wspólne czyli niczyje.

• Like 6

• 0

To przejdziemy na pw, a na ogólnym dobrze byłoby sprecyzować, co w tym filmie było zakazane.

Brak tam polityki, Religii, nawoływania do nienawiści itp.

Więc co było zakazane?

Mikolaj który bez paszportu srowidowego nie mógłby rozwozić prezentów po świecie?

Czy mikołaj gej całujący się z facetem w reklamie norweskiej - mi tu pachnie uprzedzeniami....

Jesli masz coś do gejów to może niech kto inny moderuje forum, bo za takie akcje to mogą być problemy - to jest teraz bardzo modne - brak tolerancji dla innych orientacji sexualnych.

Edit.

Bo ja pomimo że hetero, Mikolaj mi nie przeszkadzał w tym filmie.

A Ty być może jesteś uprzedzony....

Gwarantuję Ci że nie o preferencje chodziło.

• 0

Zobaczycie, że będzie Wam się lepiej żyło kiedy odrzucicie postsocjalistyczne przekonanie, że cała władza w ręce ludu i coś jest wspólne czyli niczyje.

I w powyźszym ustępie pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą albowiem jak pokazała praktyka np. wspólnot mieszkaniowych dobro wspólne może być zarządzane niemal doskonale ????

• 0

Nie jestem administratorem tego forum. Nawet więcej- nie znam żadnego z adminów osobiście, ale Ci odpowiem. :D

Jest na tym forum taki oto zapis:

http://jerkbait.pl/topic/139824-og%C5%82oszenie-ws-tzw-temat%C3%B3w-zwi%C4%85zanych-z-koronawirusem-zakazem-w%C4%99dkowania-w-okresie-trwania-epidemii-koronawirusa-itp/

Jest on jasny i prosty. Może się on podobać. Może też się nie podobać, ale obowiązuje. Jest kilku użytkowników naszego forum WĘDKARSKIEGO, do których on nie dociera i którzy co jakiś czas próbują wrzucić, a to żarcik, a to aluzyjkę... a później rżną głupa i wypisują duby smalone o walce o wolność. Jeśli kolegę ten "brak wolności" uwiera to proponuję zostać blogerem j.pl. Zauważyłem, że tam jedynym cenzorem jest właściciel takiego bloga. Np. kolega Sławek publikuje wpisy, które pewnie na "ogólnym" by nie przeszły i nikt mu się w nie wcina. W związku z czym, życzę Ci kolego Drac weny twórczej byś w pełni mógł walczyć o wolność.

Jak będziesz walić igłę co 6 miesięcy żeby móc pójść do sklepu czy do pracy może wtedy sie obudzisz, ale będzie za późno. Takich jak ja już pozamykają. Będziesz walczyć sam, albo potulnie jak ten baranek co chwila podwijać rękaw.

Więc odwal się od mojej walki o wolność, bo to jest to, czego nie mam od Ciebie, a dzięki walce polskich patriotów. Nie szydź. Lepiej się zamknąć niż próbować poniżać.

Ws regulaminu.

Przed wzięciem w obronę filmu, który został wrzucony przez jednego z forumowiczów, sprawdziłem regulamin. Znam go od wielu lat. Sprawdziłem czy nie został zaktualizowany. Nie został.

Przejrzałem zakładkę regulaminy itp. Brak wzmianki o tematyce której dot film.

Wtedy dopiero zacząłem dochodzić skąd decyzja o usunięciu.

No nie wpadłem, że w dziale Cafe będzie OGŁOSZENIE , które dot koronki. Choć film nawet do tego się nie odnosił. Choć do tego faktycznie można byłoby juz podciągnąć. Tu już wchodzi zapis regulaminu o wyższości interpretacji modów.

A poza tym - z Piotrkiem już temat zamknęliśmy. Jak spałeś to wracaj w swój zimowy sen. Jak się obudzisz, świat będzie już inny. Pewnie bardziej Tobie przyjazny.

Ci co nie podwiną rękawa będą w obozach, odizolowani od reszty. Życie będzie piękne. Spij misiu, spij.

• Like 6