krycek Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Przede wszystkim witam wszystkich!Postanowilem przejsc do grona aktywnych uzytkownikow j.pl - tym samym zainspirowac co niektorych jak i ja sam zostalem zainspirowany (szczegolnie pisze tu o dziale rodbuilding)Moja poki co krotka przygoda z rodbuildingiem zaczela sie pod koniec zeszlego roku, zaczalem chlonac wiedze internetowa jak gabka. Na poczatek postanowilem wykonac caly 'osprzet'. W miedzyczasie zaopatrzylem sie w blanki od Sergiusza oraz oprzyrzadowanie do pierwszej wedki w Rodmans'ie - dzieki za pomoc.zaczalem od stolarki:najpierw suszarka:silnik 12V - max 20rpm dzieki przekladni:mocowanie do blankow:prawie ukonczona suszarka:20letni kolejkowy sterownik, ktory napedza silnik w suszarce - plynna regulacja obrotow jak i kierunku:teraz cos do omotek:a tak wyglada calosc juz po wykonczeniu - w czasie testow:Na pierwszy ogien idzie ST1144F MHX'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Noo Dalej, dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witaj @krycku przywitałeś się z nami w bardzo ładnym stylu trzeba przyznać, gratuluję smykałki w stworzeniu niezgorszego warsztaciku. Będę śledził ten wątek z zainteresowaniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 @Fatso - juz nadrabiam zaleglosci - wstawiam duzo zdjec wiec schodzi troche, mam nadzieje ze nie za duzo @Friko - dzieki, postaram sie nie rozczarowac @Dysan - pozdrawiam Projekt ST1144F zaczynam od rekojesci. przymiarka na sucho: po lekkich modifikacjach w trakcie klejenia: tu juz po klejejeniu: toczenie foregripu: gotowe: przed i po: kolej na reargrip: oba kawalki po toczeniu: wstepna przymiarka juz w domu: okazalo sie ze wytoczone kawalki sa nieco za duze, jako ze bylo juz ciemno musialem kontynuowac w domu - nie polecam ze wzgledu na syf butt plug - wymuslilem sobie ze bedzie z jednego kawalka korkogumy - bez zadnych zaslepek: calosc pasowana na sucho: czekalem na srebrny pierscien pomiedzy, a potem do klejenia: gotowa rekojesc: c.d. juz nie dlugo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Jak na początek, to dość fachowy ten początek Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Kolej teraz na rozmieszczenie przelotek, sugerowalem sie FNC.pasowanie na tasme i testy: Wedka miala byc spasowana z redarc'iem stad schemat kija to czerwony + srebro. omotki: czas na podpis: lakierowanie dolnika: gorna czesc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 No tym butt cupem z korka bez dziury to musze powiedzięc że pokazałeś klasę w mało której pracowni robią coś takiego, zazwyczaj wklejają korkową zatyczkę (dobrze jeśli dobraną kolorystycznie) która potem odróżnia się mało estetycznie na tle blanku. Mogą brać z Ciebie przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Kilka fotek juz ukonczonej wedki.Obiecuje nie nudzic was az taka iloscia zdjec z kolejnym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Wow... to mówisz że jak długo w tym siedzisz ? Jeżeli o mnie chodzi, to możesz tak nudzić jak najczęsciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 No tym butt cupem z korka bez dziury to musze powiedzięc że pokazałeś klasę w mało której pracowni robią coś takiego, zazwyczaj wklejają korkową zatyczkę (dobrze jeśli dobraną kolorystycznie) która potem odróżnia się mało estetycznie na tle blanku. Mogą brać z Ciebie przykład Jest z tym jednak troche zabawy - trzeba jakos polaczenie wypelnic, musialem uzyc srebrnego pierscienia. Coraz bardziej przychylam sie do zaslepki - tyle ze ciezko znalezc cos fajnego, tez jakos nie lubie korkowej zatyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam i pozdrawiam.Chciałbym także zapytać czy używasz preservera do nici czy może nici ncp bo widzę ze kolor niewiele się zmienił a u mnie było tak:przed lakierem: ciekawe o ile ciemnieją czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Super Foto relacja! I kijek bardzo estetycznie wykonany. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Bardzo fachowe podejście do tematu i super efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Super wątek,bardzo estetyczny,do pozazdroszczenia z precyzją.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dziekuje za mile slowa i motywacje do dalszej pracy @Dysan zanim zaczalem lakierowanie porobilem testy z moimi nicmi - gudebrod vs. prowrap - prowrap to nici ncp:gudebrod nie metaliczny - wyraznie ciemnieje (czerwony i brazowy - kolejno 3 i 5 od lewej). Jest zdecydowanie przyjemniejszy do pracy, nici sa jakby bardziej miekkie - tyle ze traca kolor i jest to pewein problem, jokos z tego co widzialem na necie efekt preservera moze tworzyc jakby mokre plamy - chyba ze sie myle prosze o sprostowanie. Szczerze powiedziawszy korci mnie zeby sprobowac preservera. gudebrod to 2,3,5 nic od lewej - reszta to prowrap. 7 od lewej czarna to zwykla nitka dla porownania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Siemasz @Krycek! Długo byłeś w ukryciu. Widać konkretne podejście do tematu, zdjęć wcale nie za dużo - wklejaj śmiało, zwłaszcza że są dobre i ładnie ukazują, co mają ukazywać, a efekt końcowy więcej niż przyzwoity - gratulacje! Tylko czekać na kolejne odsłony i jakieś rybki złowione na swoje wędki. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja zastanawiałem sie od dłuższego czasu na d użyciem preservera,gdyż opinie w tym temacie podzielone, że może wpłynąć na prawidłowe przesączenie nici i że mogą wystąpić przebarwienia .W końcu się odważyłem i nie żałuję.Nić w kolorze grafitu ,która po lakierowaniu robiła się czarna zachowała kolori ładnie komponuje się z grafitowym kolorem blanku.Najważniejsza podczas nakładania prepareatu jest dokładność, aby był nałożony równą warstwą, wtedy nie powstaną przebarwienia.Ja nałożyłem dwie warstwy ,w sposób identyczny jak nakładania lakieru, czyli na włączonym silniczku.Po ok pół godzinie kładłem lakier.Fotki wstawię w swoim wątku jak skonczę wędke bo gotowa tylko część szczytowa, w oczekiwaniu na pierścionek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 A jakiego preservera uzywasz - czy ma to wieksze znaczenie?Czekam na fotki ukonczonego projektu Czarna omotka jest klasyczna sama w sobie, ale troche koloru zdecydowanie ozywia wedke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 U-40 color lock 2 , który ostałem w prezencie o forumowego kolegi,i tu podziękowania dla Artura @Ark70. Powiem szczerze że dale to dodatkowe możliwości w palecie barw bo albo użyjesz albo nie ,a efekt diametralnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 No to jak dla mnie WEJSCIE SMOKA!Respect m8 Pozdrawiam Guzu p.s. i to jeszcze w pokoju gdzie nocowalem...cicha woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 ...mi też się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 ciesze sie ze sie podoba - dzieki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Bardzo ładne wykonanie kolego,oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Krycek , widzialem ta wedeczke na hunkrypcie ale tutaj to pelny wypas jak ja opisales i ten warsztat , bede Ci kibicowal , ten czerwony kolor omotek mi sie nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Piekna pogoda byla w weekend to i potestowalem kij. Jestem pod wrazeniem ladowania przynet nawet 40g - leci z tego jak z armaty, zdecydowanie wedka przerosla moje oczekiwania.Szkoda tylko ze jeszcze za wczesnie zeby cos nad morzem skusic na spinning @Mateush - zobacz jak pieknie czerwona omotka komponuje sie z RedArc'iem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi