Guzu Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Brawo Krycek! Kapitalne fotki Kiedy wchodzisz w ten biznes jako PRO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No krycek,jestem pod wrazeniem Juz nie moge sie doczekac kiedy wyskoczymy na basy zeby pomachac tym kijkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dzieki Panowie za to slodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nowy projekt S842-2-MHX 2.13m 4-8lb 2-9g - na poczatek mala fotorelacja z budowy. zaczynamy od projektu rekojesci: kolejny raz nie chce zaslepki takze dolna czesc musi sie kleic w zacisku: wszytko juz gotowe do toczenia: toczymy: przymiarka gory: toczymy dol: po wytoczeniu: wszytko gra? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Rekojesc zrobiona i wklejona zaczynamy wiec od rozmieszczenia przelotek: Zeby dowazyc dolnik i wypelnic 'dziure' po dzielonej rekojesci wpadlem na pomysl by zrobic wyplatanke ... Zaczynam od 'tla': Zaznaczamy wazne punkty: Kluczowy pierwszy oplot - reszta juz jakos pojdzie Godziny leca ... Gdzies w tym miejscu dotarlo do mnie ze moge co najmniej 4 nici na raz wyplatac - a nie pojedynczo jak do tej pory Jakies 4h pozniej bylo po wszystkim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Reszta omotek idzie juz lekko ... ...na dolnej czesci moze i tak: jednak takie malenstwa, plus metaliczna nic ... = balagan Zostal tylko napis - ktory wyszedl za pierwszym razem i lakierowanie ... Ale juz koniec tego foto wysypu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Krycjusz, Krycjusz, Krycjusz Przede wszystkim dobrze wiedziec ze opalenizna sie trzyma Jak chodzi o kijaszek okoniaszek ...Ta wyplatanka to CZAD. jedna z niewielu, ktore mi sie wogole spodobaly. Takze respect m8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 W zamierzeniu miala to byc wedka UL'owa. Blank S842-2-MHX 2.13m 4-8lb 2-9g, uzbrojona w mocowanie kolowrotka rozmiar 16, przelotki BYAG 25,12,8 BLAG 6,4,4,4,4 + szczyt BMCAT 4.5. Nici prowrapa, lakier prokote - dla predkosci i lekkosci tylko jedna warstwa, wyszlo nie najgorzej ale nastepnym razem postaram sie znalezc wiecej czasu na lakier. Pierwszy raz uzywalem ten lakier i jestem pod wrazeniem. Waga gotowej wedki 100g - z kolowrotkiem 265g - jak pogoda pozwoli potestuje w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Krycjusz, Krycjusz, Krycjusz Przede wszystkim dobrze wiedziec ze opalenizna sie trzyma Jak chodzi o kijaszek okoniaszek ...Ta wyplatanka to CZAD. jedna z niewielu, ktore mi sie wogole spodobaly. Takze respect m8 Trzyma sie trzyma Wyplatanka luzno wzorowana na tigerku ugly stikowym to co ma sie nie podobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Fajnie wyszedl ten efekt 3D - masz dryg do tego Chlopaku Co nastepne bedzie budowane by krycek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Tylko idzie mi to jak krew z nosa a na koniec czasu nawet nie mam zeby to polakierowac porzadnie bo sie nie cierpliwy robie Mam jeszcze 3 blanki - muchowy #5 trawelkowy i dwie sandaczowki - popingowa i nieco twardsza 'pod koguta' Ten poping moze przycisne zeby miec na sezon, ale czy sie uda - zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 krycku , oczywiście wyplatanka oraz piękny balans kolorystyczny niteczek bardzo cieszy moje gusta i oko , ale czy jednak ten podszyty osobistą ekspresją , wybujały indywidualizm , nie naruszy godnego spokoju posiadaczy wiele obiecujących naklejek na masowym czymkolwiek ? Czy nie ranisz też niechcący uczuć wielbicieli czarnej , blankowej golizny Rób tak dalej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Wędka ładna, uzbroiłem sobie ten blank jakiś czas temu. Jeżeli można (chyba się nie obrazisz ) trochę krytyki: gdybym to ja go zbroił to dawałybym krótsze omotki nie wchodząc na balnk, myślę że dłuższa omotka + lakier = większa masa. Przy UL może to mieć znaczenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jeśli mogę coś doradzić... Robisz bardzo ładne kijki, dlatego dwa słowa. Gdybyś postarał się o parę plastrów dobrego korka, to np. w tym lekkim MHX dopełniłoby całości, podobnie długość omotek na małych przelotkach, zdecyfowanie za dużo. Zachęcam do szlifowania stopek, zdecydowanie łatwiej pakuje się nić (zwłaszcza na małych). Są to szczegóły, ale warto o nie zadbać, to będzie kropka nad I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie wyszedł ci ten kijek A teraz pytanie techniczne, pierścienie korka najpierw rozwierciłeś na odpowiednia średnice? czy już po sklejeniu jakoś? to zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Sławek O-B napisał: nie naruszy godnego spokoju posiadaczy wiele obiecujących naklejek na masowym czymkolwiek ? Czy nie ranisz też niechcący uczuć wielbicieli czarnej , blankowej golizny Taa ... masowemu czemukolwiek i czarnej, blankowej goliznie mówimy zdecydowane NIE! A kryckowi pogratulować należy. ładne Ci toto ultralajtowe wyszło. Gratuluję. I nawet ten split grip całkiem sympatyczny P.S. ProKote jest bardzo sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie wyszedł ci ten kijek A teraz pytanie techniczne, pierścienie korka najpierw rozwierciłeś na odpowiednia średnice? czy już po sklejeniu jakoś? to zrobiłeś? Zdecydowanie po sklejeniu, ale przed toczeniem. Jesli pytasz o butt plug to bylo to wywiercone wiertlem o odpowiedniej grubosci na odpowiednia glebokosc. Kij na samym koncu i tak ma znikoma zbieznosc takze to chyba nie robi ze zaslepka jest montowana od 'drugiej strony'. Co sie okazalo po fakcie, czyli wklejeniu tej czesci, zywica nieco wybila korkogume. Nic czego nie daloby sie zeszlifowac, ale gdzies ogladalem filmik ktory o tym przestrzegal, trzeba zdaje sie wyrownac cisnienie w dolnej czesci blanku. Dziekuje wszystkim za mile slowa, a tym bardziej za slowa konstruktywnej krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 @Krycek to teraz mniej konstruktywnie ( jestem tylko użytkownikiem wędek ) - TY ARTYSTO , normalnie piękna wędeczka , jednakże żeby nie było , że się nie czepiam to ta rękojeść dzielona troche jak w seryjnych okumach itp , ale i tak świetnie w porównaniu do tych czerwonych omotek w poprzednim kijku . Skoro to drugi oficjalny kijek to tak jakby chyba mamy w jukej pierwszą pracownię , a to niezmiernie cieszy bo gdyby coś , kiedyś , może to po cholere pędzić do FC jak się ma takiego arystę na miejscu , i jeszcze odnośnie podejścia technicznego z twojej strony to wygląda jakbyś to robił od conajmniej dekady tzn bardzo profesjonalnie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 [...] jak pogoda pozwoli potestuje w weekend. Pogoda byla slaba, ale chec testowania byla wieksza. Oto wyniki Z wedki jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Coś mi się tu nie zgadza aaaa mata jakaś mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Widać bardzo dobra wędka piękny chrzest. Można się czepić długości omotki i stopek, ale to tylko żeby się czepić, bo wyszło to bardzo ładnie. I projekt i wykonanie. Również mi niewiele wyplatanek się podoba, a ta jest bardzo ładna i super się komponuje z omotkami. Ładnie dobrane kolory i reszta komponentów, oby tak dalej! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Kijaszek ładny i spełnia swoje zadanie. Wyplatanka miodzio , ładnie dobrana kolorystycznie i starannie wykonana, ale do beczułki miodku musi dostać się troszkę dziegciu a mianowicie każdy producent nici do omotek nie zaleca wykonywanie ich nicią metaliczną, a tu omotki są tą nicią wykonane , poza tym długość omotki zdecydowanie za duża co zwiększa niewątpliwie masę i ciężar szczytówki . Nić metaliczna nie za bardzo przesiąka lakierem dlatego przelotka może być źle umocowana i raczej nadaje się do różnych wyplatanek lub do ozdobnych trimbandsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Literalnie nic nie przeszkadza używaniu metalików na omotki . Lakier wchodzi nie gorzej niż pod NCP . Pewnikiem nim się nici znudzi trzymać stopkę , kij przezbrojony zostanie na coś innego A jako ze producenci i dostawcy się słabo znają , to my ich musimy wyprowadzać pięknym czynem z błędu , mrWhite . Pewnie też widziałeś na butelkach napis - alkohol szkodzi zdrowiu ? Ale kto rozumny bierze to serio . Może jakieś wypłochy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 literalnie to do mocowania przelotek nie potrzebna żadna nić , nawet nylonowa a co dopiero metalik . Na youtube widziałem jak gość przymocowywał przelotki lakierem utwardzanym promieniami UV. Co do alkoholu to nie będę się wypowiadał ale chyba nie masz racji.Ogólnie to ładny kijek zrobiłeś , wyplatanka bardzo staranna i ładnie kolory skomponowane no i wyważa szczytówkę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi