Skocz do zawartości

krycek rod production

krycek

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Dziekuje za mile slowa.

Ze stalowka Slawku walcze caly czas, pieta Achillesa. Ten nawet nie podpisywalem zeby opis ograniczyc do minimum. Nie chcialbym winic narzedzi, ale stalowki ktore mam i do tej pory uzywalem nie pozwalaja na cienka kreske - charakteru pisma tez chyba nie poprawie.

Mnie to az tak bardzo nie boli, ale fakt ze mogloby to lepiej wygladac. Moze ktos ma namiar na sprawdzone stalowki?

Mi się sprawdzają pierwsze lepsze ze sklepu z materiałami dla grafików/malarzy. Tylko trzeba poprosić o cienko piszącą. Można taką stalówką machnąć milimetrowej grubości woły, można literki nie grubsze od włosa. Kwestia kąta, docisku i podsuszania tuszu na stalówce. Nie zgadzam się z tym, że stalówka musi być zakończona kulką, żeby nie rysowała blanku. Może być ostra - kwestia techniki.

BTW - estetyczny, harmonijny projekt, piękne, spokojne kolory. Warto, bardzo warto popracować nad opisami. Ćwicz na kawałku blanku, zmywaj spirytusem, nadpisuj, zmywaj spirytusem i tak w kółko. Ważna jest stabilność podparcia przedramienia - całe powinno być na stole. Blank "przekoszony" - pochyłe litery są ładniejsze w ręcznych opisach.

Edytowane przez krzysiek

• 2 miesiące temu...
Druga juz muchowka, tym razem blank z fishingart.

Ventus F 9'6'' #7 2pc, przelotki:

731R 270 RSNX 1 RSNX 1 RSNX 1 RSNX 2 RSNX 2 RSNX 2 RSNX 2 RSNX 3 RSNX 4 T-LNSG12J T-LNSG16J

prokote, jedwabne omotki, mocowanie kolowrotka:A10V-G Pac Bay

waga 131g

@krzysiek dzieki za rady odnosnie lakieru, gorna czesc byla robiona wedlug rad i efekt jest bardzo fajny.

Mam tez nadzieje ze opis jest nieco lepszy niz ostatnio. Wedka szybko przetestowana dzis na jeziorku, pod okoniem mocno sie nie wygina.

77yi.jpg

noya.jpg

syxe.jpg

08v9.jpg

18b2.jpg

16s0.jpg

ldtk.jpg

jg0l.jpg

6il8.jpg

zifa.jpg

ny6g.jpg

fsm6.jpg

• Like 2

Plus jedwabiu jest przede wszystkim cienkosc, no i efekt bialego/przezroczystego jest calkiem ciekawy. Musi tez byc dobrej jakosci moj brazowy byl sredni (bialy choc ta sama firma byl duzo lepszy jakosciowo) - duzo skaz na nitce, ktore potem nie pomagaja w nakladaniu lakieru. Poza tym wiekszych roznic do nylonu nie stwierdzilem.