Alexspin Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Jest temat "Długi cast pod duże gumy", a mnie interesuje wędzisko castingowe-boleniowe, CW w zakresie od 3-18 do 5-25g i długości od 240 do 270cm, w cenie około 300PLN (max 500). Niestety, wędziska castingowe rzadko przekraczają 210cm, a to zbyt krótko na bolenia.Czy oprócz rękodzielniczych, może mi ktoś coś podpowiedzieć? Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Obawiam się że nie ma:( sam chciałem taki kij. Wydaje mi się że rośnie zapotrzebowanie na takie kije. Wielu chciałoby spróbować casta nie koniecznie dl.210 cm. Mam nadzieję że jakieś dragony itp. wypuszczą coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Starsza seria fenwick HMX.Nie pamietam dokładnie jaki dokładnie mam ale na pewno mieści się w podanym przedziale cw i długości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) A chociażby seria St, Croix Wild River, czy Legend Elite Salmon&Steelhead Edit. Można też kupić sprawdzone wędzisko spinningowe, następnie oskórować i dać do przezbrojenia... Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Koincydencja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ostatnio miałem w rękach tez coś z Abu ale nie pamietam modelu. Na pewno białe blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Jak nie ma jak są. U mnie w szafie nawet aktualnie na wydaniu jest rodzimy BLAAS długości 3,05 i rzutowo tak 3-15. Nawet swego czasu trochę boleni na okolicznych wodach polowil chociaż miał być do innych celów Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Grudnia 2018 przez mifek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Tu więcej fotek... https://photos.app.goo.gl/MbwCmWdtHAzqALAJA Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jak na wydaniu to rezerwa dla założyciela wątku do czasu kontaktu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 A chociażby seria St, Croix Wild River, czy Legend Elite Salmon&Steelhead Edit. Można też kupić sprawdzone wędzisko spinningowe, następnie oskórować i dać do przezbrojenia...[/quoteHubert cena do 500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jak nie ma jak są. U mnie w szafie nawet aktualnie na wydaniu jest rodzimy BLAAS długości 3,05 i rzutowo tak 3-15. Nawet swego czasu trochę boleni na okolicznych wodach polowil chociaż miał być do innych celów(...)Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka KUPIONE!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Mam nadzieję że się polubicie Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Byłem ciekawy jakie będą propozycje takich kijaszków od Szanownych Kolegów a tu już pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Mam nadzieję że się polubicieJa też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) musztarda po obiedzie ale co mi szkodzi.mam szekspira 2,9m do 18g.jest to przerobiony przez Saksa z Zielonej góry picker.mam go już z8 lat.jak dożyje to jutro cykne portret temu kijkowi Edytowane 16 Grudnia 2018 przez krzysiek gżybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 i Was oszukałem.ten kij jest do 30g.ten do 18 miał 2,4m i już jest w tetenie u innych.wiem że obaj go chwalili.oba kije projektował do przeróbki nieżyjàcy Maciek big.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Temat do zamknięcia. Jedzie do mnie przesyłka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Jest temat "Długi cast pod duże gumy", a mnie interesuje wędzisko castingowe-boleniowe, CW w zakresie od 3-18 do 5-25g i długości od 240 do 270cm, w cenie około 300PLN (max 500). Niestety, wędziska castingowe rzadko przekraczają 210cm, a to zbyt krótko na bolenia.Czy oprócz rękodzielniczych, może mi ktoś coś podpowiedzieć? Czemu zamknąć temat ?Może niech inni użytkownicy się wypowiedzą, pewnie chętnie wszyscy przeczytają inne propozycje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Temat jak najbardziej rozwojowy niech zostanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Nie mam nic przeciwko. Decyzję pozostawiam moderatorom.Jedna prośba - nie kierujcie już do mnie ofert... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Ja też czegoś takiego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Też jestem zainteresowany zakupem casta około 230 cm do 20g. Połów szczupaka na zarośniętych płyciznach , woblerki i gumy. Znacie jakieś kije które się sprawdzą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Ja do takiego łowienia używam major craft n-one nsl-t832m/bf, który ogarnia mi przynęty od 6 do 22gr. Łowię głównie na S4P (9,5 lub 13cm), poppery i na płytko schodzące woblery. Króciaki mi się nie sprawdzały bo ciężko mi się nimi animowało przynęty nad podwodnym zielskiem w większej odległości od brzegu, kij jest super ale teraz szukałbym czegoś ciut krótszego - właśnie około 2,3-2,4m. Marzy mi kij na blanku suzuki rxf-12lb-762, ale finanse nie pozwalaja na zakup Edytowane 20 Grudnia 2018 przez pointman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ja używam Team Dragon 2,40 3-14 , Team Dragon 2,30 7-25 i Berkley Skeletor 2,44 4-20 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Jak nie ma jak są. U mnie w szafie nawet aktualnie na wydaniu jest rodzimy BLAAS długości 3,05 i rzutowo tak 3-15. Nawet swego czasu trochę boleni na okolicznych wodach polowil chociaż miał być do innych celówCześć, przepraszam że zawracam głowę ale zanim wybiorę się wiosną na bolenie minie trochę czasu, mam kilka pytań na temat tego BLAASA.Oceniłeś praktyczne CW na 3-15g to wartości graniczne, czy komfortowe bo wędzisko opisane 1,5-11g?Jakie odległości rzutów osiągałeś przy tych przynętach?Moc wędziska opisana do 6lb, a jakiej mocy linek używałeś?Jak się zachowywał z boleniem na końcu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Hej Alex. To dość specyficzny kij. Przynajmniej taki był dla mnie ale ja byłem wychowany na krótki fastach i.... Spotkanie z tym kijem było dla mnie koniecznością nauki rzucania na nowo. Zupełnie inna technika rzucania, ładowania kija itp. ale warto. Jeśli chodzi o ryby no cóż... Taka trochę guma z majtek. Bolki są dość spokojne, hol przyjemny mniej nerwowy. Co do opisu... Jego opis jak myślę pochodzi z wersji spinningowej tego kija i tam faktycznie jako tako to działało. Kumple mieli na nim kije na jazie (forecast). Bardzo sobie chwalili. U mnie sluzyc miał jako kij na przelewy. Smuzaki itp. ew czasem jakimś mniejszym wobkiem za bolkiem. Co do linki.... Zawsze łowię na plecionki i u mnie jej moc niea znaczenia bo zawsze mam.... Przypominam z FC i to on jest slisle powiązany z mocą kija. Najczęściej na tym kiju miałem linkę o średnicy 0,16-0,20mm. Więcej nie trzeba. Klasowa linka 4/5 lb to właśnie coś ok 0,18-0,20mm. W razie czego pytaj śmiało Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi