Skocz do zawartości

Długi cast do lekkich i średnich przynęt

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Sławek nie czepiaj się Alexa Blaas jak dla mnie krowi ogon, chciałem poprosić by dał porzucać, ale niestety musiał się szybciej zwinąc z łowiska.

Szkoda, że nic nie powiedziałeś, przecież zanim wyjechaliśmy, siedzieliśmy jeszcze chyba z godzinę towarzysko, a wędka leżała bezczynnie... :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Również poszukuje długiego casta z tym ze do woblerow sandaczowych sporadycznie  boleniowych. Mam na oku Daiwa

Morethan Expert AGS 711 lub 93MLB ewentualnie Daiwa Morethan AGS 87MLB. Czy ktoś z forumowiczow miał do czynienia z 

ktoryms z w/w przeze mnie kijków. Czy nadaja się one pod raczej drobno (z małymi wyjątkami) pracującymi woblerami w gramaturze 10-25gr

Czy nie sa to zbyt sztywne i szybkie kije pod sandacze na woblery

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Eksperymentuj eksperymentuj.A jako że z tego co czytam to bardziej właśnie kleniojaziówka niż boleniówka,w razie niedogadania się z kijem zastukaj do mnie :) ;) .

Może i ja wrócę po paru latach nieobecności nad rzekę?Czuwaj :)

Cześć, wysłałem Ci Priv, nie odezwałeś się... :(

• 2 lata później...

Siema koledzy odkopię trochę. Szukam gotowca pod bolenia o długości 240cm do 18-21g, o akcji fast do woblerów 10-14g w budżecie ok 1k pln. Szukam i szukam ale nic lepszego od okumy psycho perch czy jaxona grey stream nie znalazłem w necie. Teraz latam z okumą psycho perch do 21g w dł. 230cm i jest super jeżeli chodzi o odległości rzutów ale ugięcie jest jak by to ująć nie idalne. Może ktoś z Was widział coś ciekawego w takich jw parametrach. Za podpowiedzi z góry dziękuję.

Kupisz

...fajny hand made w świetnym stanie...

Spoko Rafał, a na jakim blanku wędkę masz na myśli? Ja myślałem kiedyś o blass slim 8' do 15lb ale to 2x drożej by wyszło. Sam blank 900. Czułość blanku nie gra raczej roli tylko waga. Taka okuma jak wyżej pisałem to 110 gram wagi wędki...

Ps moja rzeka to Warta.

Dzięki

K.

2.3m shimano yasei bb crankincos tam dalej 5-20. Pod wobka spoko. Macałem okume psycho i jak dla mnie do twardych przynęt shimano sympatyczniejsze. Ale... To wszystko krótkie jak dla mnie, chociaż Warte widziałem tylko w Poznaniu i tam by wystarczyło. Shimano wlazło w miejsce złamanego greay strema 2.4 do 28gr. Łowię tym na Rabie koło Bochni która wygląda trochę bardziej zabiedzona jak Warta w Poznaniu, ale tylko trochę. Na długo i w Wiśle zamiennie używam Avc do 21gr, 2.9m albo abu victis 3.11 do 32gr. To pod wobler. Pod gumę abu victis 2.8m do 38gr albo vendette do 40 gr 2.74m. Mam jeszcze parę długich seryjnych kiji ale oczko cięższych a to nie o tym temat. Pz

• Like 2