bosyba Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Cześć poszukuje wędki castingowej o długości ok.230cm i cw ok. 10-40g. Ma to być mój lżejszy zestaw. (Mam mocniejszego do większych przynęt cw. 30-110g). Na szczupaka, sporadycznie sandacz. Przynęty to wahadła , wirówki , mniejsze wobki, gumy.. co polecacie w takiej konfiguracji? Budżet to +-400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Daj znać . Mam coś 2.20 20-40g w komforcie ogarnia 30-60 waży 145 dwuskkad. Szybki i czuły poniżej budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilslimak Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Jaxon? Mam nieco krótszy wariant do 35 g i mnie nie zachwycił. Potwornie "suchy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) . Edytowane 19 Października 2022 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jaxon? Mam nieco krótszy wariant do 35 g i mnie nie zachwycił. Potwornie "suchy".Nie potwierdzam.Mam Grey Stream Casting 10-35g/265cm i jestem z niego zadowolony. W zestawie z Tatulą 100HSL (szpula standardowa) i linką Kastinking 0,22mm/25Lb w pełnym komforcie obsługuje przynęty 15-30g (lżejszych i cięższych nie używam). Ponadto jest wystarczająco czuły w zakresie swoich parametrów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilslimak Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Nie potwierdzam.Mam Grey Stream Casting 10-35g/265cm i jestem z niego zadowolony. W zestawie z Tatulą 100HSL (szpula standardowa) i linką Kastinking 0,22mm/25Lb w pełnym komforcie obsługuje przynęty 15-30g (lżejszych i cięższych nie używam). Ponadto jest wystarczająco czuły w zakresie swoich parametrów.A to ciekawe jak się odczucia mogą różnić. Ja chyba lubię "cieplejsze" kijki. Ale tego Jaxona kupiłem w ciemno, jak tylko zobaczyłem długość i cenę, więc bardzo dobrze, że jest. Pełni u mnie rolę zapasowego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielson Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Witam, szukam casta pod gumy z cw do 42-45g oraz długość ~240+, budżet 300 +/-50zł, znajdzie się coś o takich parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 (edytowane) "budżet 300 +/-50zł" a musi być taki drogi?https://www.wedkarski.com/114-wedki-castingowe?filter=1&sort=4&manuf%5B%5D=8&pricei=&pricea=&af3i=&af3a=&af6i=&af6a=&af7i=&af7a=&af24i=&af24a=(link wyłącznie poglądowy). Edytowane 7 Lutego 2023 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielson Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Nie musi być taki drogi, nawet im taniej tym lepiej ale słyszałem, że te jaxon'y to nie są zbyt fajne... chyba,że zle slyszalem "budżet 300 +/-50zł" a musi być taki drogi?https://www.wedkarski.com/114-wedki-castingowe?filter=1&sort=4&manuf%5B%5D=8&pricei=&pricea=&af3i=&af3a=&af6i=&af6a=&af7i=&af7a=&af24i=&af24a=(link wyłącznie poglądowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 (edytowane) Nie musi być taki drogi, nawet im taniej tym lepiej ale słyszałem, że te jaxon'y to nie są zbyt fajne... chyba,że zle slyszalemTo obiegowa opinia, nie zawsze się potwierdza. Generalnie opinia ta wynika z nieco niechlujnego wykończenia i kupując kijek Jaxona trzeba zwrócić uwagę na liniowość wklejenia przelotek i ich mocowanie, ale Seria Grey Stream zbiera zupełnie przyzwoite opinie, na Forum jest odrębny temat http://jerkbait.pl/topic/105020-kije-jaxon-grey-stream/.Z mojego doświadczenia, jestem po użytkowaniu przez jeden sezon Grey Stream Cast 10-35g i jestem bardzo zadowolony. Edytowane 7 Lutego 2023 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi