Skocz do zawartości

Blank na podobieństwo SG Parabellum

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Są tu ludzie z duuużą wiedzą na temat RB.

Szukam informacji o blanku zbliżonym właściwościami do tytułowego kijka w wersji do 7 g.

Różnice:

-Dłuzszy, około 220, 225cm.

-Troszkę szybszy.

Podobieństwa:

-Ugięcie

-Zakres obsługiwanych przynęt(pstrągowe wobsy w wielkosci 4-5 cm, minnowy i invadery dorado,sticki, gumy na głowkach do 3g, z rzadka obrotówka 1)

• Like 1

Hej,

Kilka lat temu miałem podobny problem. W końcu trafiłem na blank 210 cm do 7 g /chyba na Allegro albo tu, sprzedawany przez, prawdopodobnie kol.Mekamila/. Blank jest no name, IM6 prod USA, kolor burgund. Przedłużyłem go od dołu o 15 cm do 225 cm., Uzbroiłem w sicki zdjęte z połamanego Equsa Tango. Charakterystyka kijka jest właśnie taka o jakiej piszesz. Jest szybszy od Parabellum, ugięcie paraboliczne choć jakby trochę przesunięte do przodu. 

Skontaktuj się z Mekamilem, może coś Ci poradzi. Jestem niemalże na 100% pewien, że blank był od niego.

Nie wiem czy nie zdenerwuje założyciela ale podobnego tematu nie chcę zakładać. Użytkowników Kuying Teton L jest pewnie sporo. Czy w rozsądnych pieniądzach da się kupić coś o takiej akcji i grubości blanku ale długiego na 2.30-2.40? Macałem na rybomani graphiteleadera finezze i był by idealny, ale jest conowo poza moim zasięgiem.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mam parabellum z pierwszej serii, który u mnie ma dożywocie oraz użytkowałem dwa blaasy F (długości 9 i 7,6). W tych blaasach zauważam pewno podobieństwo - ugięcie oraz zakres obsługiwanych przynęt. W kwestii szybkości to tutaj ciężko coś doradzić, bo to subiektywne odczucie. Wg mnie blaas F lub M. Najlepiej jakbyś sobie "pomacał" jednego i drugiego.

Edytowane przez karpiu08
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...