Kuballa44 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Są tu ludzie z duuużą wiedzą na temat RB.Szukam informacji o blanku zbliżonym właściwościami do tytułowego kijka w wersji do 7 g.Różnice:-Dłuzszy, około 220, 225cm.-Troszkę szybszy.Podobieństwa:-Ugięcie-Zakres obsługiwanych przynęt(pstrągowe wobsy w wielkosci 4-5 cm, minnowy i invadery dorado,sticki, gumy na głowkach do 3g, z rzadka obrotówka 1) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Hej,Kilka lat temu miałem podobny problem. W końcu trafiłem na blank 210 cm do 7 g /chyba na Allegro albo tu, sprzedawany przez, prawdopodobnie kol.Mekamila/. Blank jest no name, IM6 prod USA, kolor burgund. Przedłużyłem go od dołu o 15 cm do 225 cm., Uzbroiłem w sicki zdjęte z połamanego Equsa Tango. Charakterystyka kijka jest właśnie taka o jakiej piszesz. Jest szybszy od Parabellum, ugięcie paraboliczne choć jakby trochę przesunięte do przodu. Skontaktuj się z Mekamilem, może coś Ci poradzi. Jestem niemalże na 100% pewien, że blank był od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Jakis blass M nie dalby rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Z tymi blankami no name jest ten problem że ciężko drugi taki sam ustrzelić, a i to loteria. Paweł, no właśnie mam cichą nadzieję ze ktoś podsunie jakiś rodowity blank, bo korci opcja pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 A to musi być koniecznie hand made? Może warto pomacać coś takiego Konger Paladin HDC Fire Wizard 225/2-7Od kilku lat używam wersję 248 cm i jest naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Blaas M w najlżejszej wersji ogarnie naprawdę dużoDziury w portfelu nie zrobi a można zamówić lakierowany na wybrany kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Te blaasy m najlzejsze pracują głęboko pod rybą? Masz Hubercie porównanie do Parabellum? Fire Wizard przez chwilę był na celowniku, ale jednak dzielona rękojeść to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Nie wiem czy nie zdenerwuje założyciela ale podobnego tematu nie chcę zakładać. Użytkowników Kuying Teton L jest pewnie sporo. Czy w rozsądnych pieniądzach da się kupić coś o takiej akcji i grubości blanku ale długiego na 2.30-2.40? Macałem na rybomani graphiteleadera finezze i był by idealny, ale jest conowo poza moim zasięgiem. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Mam parabellum z pierwszej serii, który u mnie ma dożywocie oraz użytkowałem dwa blaasy F (długości 9 i 7,6). W tych blaasach zauważam pewno podobieństwo - ugięcie oraz zakres obsługiwanych przynęt. W kwestii szybkości to tutaj ciężko coś doradzić, bo to subiektywne odczucie. Wg mnie blaas F lub M. Najlepiej jakbyś sobie "pomacał" jednego i drugiego. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez karpiu08 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 I co tam wymysliles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi