Bartol Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Cześć wszystkim, za namową kolegi Janusza ( woblery z Bielska ) postanowiłem założyć swój wątek autorski na JB.Z racji tego, że zawsze coś tam sobie dłubałem jeżeli chodzi o przynęty spinningowe tj. woblery, wahadłóweczki, koguty lub jigi, przyszedł czas na zmiany i stwierdziłem, że czas najwyższy zacząć przygodę z muchą.No i tak się to już zaczęło sporo lat temu.Pierwsze wynalazki, które nazywałem muchami pewnie zrobiłem z 10 lat lemu i po roku rozterek czy iść na ryby z muchówką czy ze spinem całkowicie przepadłem na korzyść muchy.Od tego czasu staram się być coraz lepszym krętaczem ale różnie z tym bywa, co pozostawiam do oceny.Postaram się w miarę regularnie zamieszczać jakiś ciekawy i przede wszystkim skuteczny wzór, sprawdzony na wodach południowej części naszego kraju jak i na wodach skandynawii. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 No, nareszcie!90% much w moich pudełkach jest ukręconych przez Bartka. Liczę na to, że przestaniesz się ukrywać ze swoim talentem i częściej zamieścisz tu jakieś zdjęcia Tradycyjnie - witaj we własnym wątku! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Piękna robota. Twoja imitacja domkowca , ładniejszej dotychczas nie widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Kilka nimfek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ale fajowe Jakie światło zastosowałeś do tych zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zdjęcia robione w najprostszym namiocie bezcieniowym - dwa paski ledów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Tym razem coś na wiosenne pstrągi czyli pijawki na hakach #8 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zdjęcia robione w najprostszym namiocie bezcieniowym - dwa paski ledówTak właśnie sobie pomyślałem, patrząc na światełka odbijające się od haczyków, przy jednoczesnym braku cieni Czy zechcesz zrobić zdjęcie Twojego przyrządu do oświetlenia? Sądzę, że zrobienie czegoś podobnego może pomóc wielu kolegom mającym problem z właściwym oświetleniem. Ba, może i ja sam zainspiruję się znów sobie zrobię namiot, bo stary uszkodziłem i brakło mi chęci na jego naprawę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Namiot "bezcieniowy" zakupiony na alle...ro za kilka złotych moim skromnym zdaniem całkowicie wystarcza.Poniżej sam namiot i szczupakowe streamery fotografowane telefonem właśnie w tym namiocie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Zdjęcia na tle niebieskim wykonywałem przy użyciu małej lampy pierścieniowej podpinanej do komputera i tu już używałem aparatu fotograficznego a nie telefonu.Mikro muszki przeznaczone na lipienie, pstrągi i klenie, przetestowane na nich wielkorotnie. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Bartol 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Tym razem kilka muszek o które poprosił mnie serdeczny kolega szalejący z muchówką w Norwegii. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Narybek 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nimfki na hakach rozm #14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Lipieniowe kąski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Trochę wstyd w męskim gronie się przyznać, ale to jest od wielu lat mój ulubiony kolor przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Mokre muszki to naprawdę znakomita broń! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Lipieniowy susz zdaje egzamin na Sanie:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Nimfki na hakach rozm #14 a z czego jest tułów ?, jeśli nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 a z czego jest tułów ?, jeśli nie tajemnica Zając naturalny przewinięty lametą UNI mylar flat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jeziorówki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 w jeziorówkach to lakier UV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Tak, to lakier UV a dodatkowo niektóre france swiecą pod UV dzięki zastosowanym materiałom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Na wiosenne pstrągi najlepiej wybrać się ze streamerem a dla kolegów spiningistów też mam propozycję: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartol Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 I jeszcze pupa na sucho i na mokro. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi