Skocz do zawartości

Muchowe kombinacje Bartola

Bartol

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

za namową kolegi Janusza ( woblery z Bielska ) postanowiłem założyć swój wątek autorski na JB.

Z racji tego, że zawsze coś tam sobie dłubałem jeżeli chodzi o przynęty spinningowe tj. woblery, wahadłóweczki, koguty lub jigi, przyszedł czas na zmiany i stwierdziłem, że czas najwyższy zacząć przygodę z muchą.

No i tak się to już zaczęło sporo lat temu.

Pierwsze wynalazki, które nazywałem muchami pewnie zrobiłem z 10 lat lemu i po roku rozterek czy iść na ryby z muchówką czy ze spinem całkowicie przepadłem na korzyść muchy.

Od tego czasu staram się być coraz lepszym krętaczem ale różnie z tym bywa, co pozostawiam do oceny.

Postaram się w miarę regularnie zamieszczać jakiś ciekawy i przede wszystkim skuteczny wzór, sprawdzony na wodach południowej części naszego kraju jak i na wodach skandynawii.

post-49163-0-35152200-1545384637_thumb.jpg

post-49163-0-50275800-1545384682_thumb.jpg

post-49163-0-89878600-1545384729_thumb.jpg

• Like 24

No, nareszcie!

90% much w moich pudełkach jest ukręconych przez Bartka. Liczę na to, że przestaniesz się ukrywać ze swoim talentem i częściej zamieścisz tu jakieś zdjęcia ;)

Tradycyjnie - witaj we własnym wątku! :)

• Like 2

Zdjęcia robione w najprostszym namiocie bezcieniowym - dwa paski ledów

Tak właśnie sobie pomyślałem, patrząc na światełka odbijające się od haczyków, przy jednoczesnym braku cieni :)

Czy zechcesz zrobić zdjęcie Twojego przyrządu do oświetlenia? Sądzę, że zrobienie czegoś podobnego może pomóc wielu kolegom mającym problem z właściwym oświetleniem. Ba, może i ja sam zainspiruję się znów sobie zrobię namiot, bo stary uszkodziłem i brakło mi chęci na jego naprawę?

• Like 2

Zdjęcia na tle niebieskim wykonywałem przy użyciu małej lampy pierścieniowej podpinanej do komputera i tu już używałem aparatu fotograficznego a nie telefonu.

Mikro muszki przeznaczone na lipienie, pstrągi i klenie, przetestowane na nich wielkorotnie.

post-49163-0-52179800-1546183988_thumb.jpg

post-49163-0-62238000-1546183996_thumb.jpg

post-49163-0-65101800-1546184004_thumb.jpg

post-49163-0-02061800-1546184159_thumb.jpg

Edytowane przez Bartol
  • Like 8