Skocz do zawartości

Życzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Pośród szału zakupów i gorączkowych przygotowań, jakoś dziwnie przepadło prawdziwe znaczenie świąt Bożego narodzenia. Może gdzieś pomiędzy prezentami i toastami, naprawdę nielicznym, zabłyśnie okruszek tak niechcianej dziś transcendencji. Więc weselmy się przyjaciele!

Bóg się rodzi, moc truchleje.. Najlepszego Wam wszystkim.. :)  

• Like 32

Miałem w swoim życiu taki czas gdy te Święta był piękne, najpiękniejsze. Gdy się ma kilka, kilkanaście lat, gdy ukochana babcia, nie zapominając o strawie duchowej, w maleńkiej kuchni przygotowywała świąteczne specjały, których smak i zapach pozostał ze mną na zawsze. Gdy ukochany dziadek, na którego zawsze mówiło się dziadziuś, opowiadał o tym Wielkim Wydarzeniu w Betlejemskiej stajence, o tym, że trzeba być dobrym, uczciwym bez względu na to co przynosi nam doczesność. O czasie gdy stały się nieco mniej piękne nie miejsce tu pisać. Może „szpetni” trzydziesto - czterdziestoletni tak miewają, wierząc, że wszystko mogą, że tak wiele im się należy, źe niewiele od Niego zależy, może moje życiowe zawirowania to sprawily. Było, minęło, bezpowrotnie. Dziś mam więcej lat i sam jestem dziadkiem, dziś czynię tak by znowu było pięknie. Gdy niespełna siedmioletni wnuczek Tymek, zaśpiewa nam kolędę, a wokół będzie cisza i oczy się zaszklą, znów będzie pięknie. Wybaczcie zbyt długie, osobiste wynurzenia.

Dobrych, pełnych ciepła, prawdziwie przeżywanych Świat Bożego Narodzenia życzę Wam z całego serca.

Robert Bednarczyk.

Edytowane przez robert.bednarczyk
  • Like 28

Dobrze się stało, że takimi słowami został rozpoczęty wątek z życzeniami. Że pierwsze wypowiedzi odwołują się do prawdziwej wiary i sensu tych Świąt, a nie zakupów i jedzenia.

Koledzy - spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i wielu łask od Nowonarodzonego Pana.

• Like 14

Dla wszyskoch Kolegów znanych mi osobiście i tylko z ekranu jerka.pl, serdeczne życzenia spokojnych, wartościowych duchowo Świąt Bożonarodzeniowych. Spędzonych w zdrowiu z rodziną i bliskimi. A jak kilka upominków wędkarskich zamiast rózgi przyniesie Mikołaj (w Wielkopolsce chyba Gwiazdor) to też dobrze. Nie dajmy się zwariować w dzisiejszym świecie..

• Like 11

Pięknie i mądrze napisane , mogę powiedzieć tylko  Amen. :)

Życzę Wam koledzy i sobie , aby te Święta Narodzenia Pańskiego były spędzone w poczuciu miłości .

Poczuciu miłości  Boskiej jak i ludzkiej , poczuciu miłości zarówno branej jak i dawanej .

Zdrowych , spokojnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia. aniolek-emotikon-ruchomy-obrazek-0064.gi

• Like 12

Napiszę tylko że od nas samych zależy jakie będą te Świeta.Czy ważniejsza będzie bieganina i zakupy,czy właściwy ich sens.Czy dziecko przeczyta fragment Pisma Świętego i czy będzie wiedziało dlaczego to robi.Czy od prezentów wazniejsza będzie sama obecnośc Najbliższych.

Życzę wam spokoju,miłości i prawdziwej radości i niech ważne będzie to co naprawdę wazne.Pięknych Świąt :) .

• Like 6

Życzę wszystkim kolegom"po fachu",a także ich rodzinom,by te szczególne święta Bożego Narodzenie były czasem wyciszenia od codzienności i by, miłość rodzinna wypełniła Wasze domy...acha żeby rodzina częściej widziała Ciebie w domu ,a nie na rybach

Edytowane przez piter v
  • Like 6