Skocz do zawartości

Co to za guma?

MarcysTorun

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Panowie,

to nie jakieś tam jaja, lecz naprawdę niesamowicie łowne okoniowe kopyto na moim łowisku.

Nie wiem skąd znalazło się w moim pudełku z innymi predatorami Mann'sa.

Chłopaki rzucali wszystkim co mieli (nawet stojąc ze mną w łódce), fioletami/ herbatką z pieprzem itd. Oni kilka okonków, a na ten model, który obrazują przedstawione zdjęcia miałem co drugi rzut okonia. Naprawdę połowiłem, a chłopaki nie wierzyli, ze mam tylko 2 takie sztuki.

Proszę znawców o zidentyfikowanie modelu. Starałem się to zrobić sam i mam podejrzenia, że to jakaś odmiana motoroil z brokatem i czarnym grzbietem, ale pewności nie mam. W katalogu Mann'sa są tylko jakieś tam małe okieneczka z końcówką ogonka więc "guzik" widać. W sklepach wędkarskim w moim małym  miasteczku nigdzie tego nie ma.

Zamówię przez Internet, ale najpierw musze wiedzieć co zamówić.

Wiem na 100%, że to Mann's Predator 2 dł. 55m z czarnym grzbietem.

Mam swoich dwóch faworytów, ale nie chcę uprzedzać Waszych opinii. Podzielę się nimi po pierwszych wpisach.

post-59038-0-41153700-1447314190_thumb.jpg

post-59038-0-70381000-1447314191_thumb.jpg

post-59038-0-71084500-1447314192_thumb.jpg

post-59038-0-72801400-1447314193_thumb.jpg

post-59038-0-78040400-1447314194_thumb.jpg

Wiem, że odbarwienia są często przyczyna takich bezowocnych poszukiwań, ale te 2 gumki, które posiadam, wyglądają jak "nóweczki" nie widać po nich cech odbarwień.

Chyba łatwiej jest zidentyfikować ten model, ponieważ ma czarny grzbiet, a jak mi wiadomo więcej jest tradycyjnych bez takiego grzbietu.

Może ktoś jednak się odważy podać jakiś symbol przynęty. Jak wspomniałem mam swoje dwa/ trzy typy.

Sprawdzę w innym wędkarskim sklepie w  większym mieście i podzielę się uwagami.