Skocz do zawartości

Woblery na dziką rzekę-head made by wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich!
A co mi tam,pomyślałem.Ja też założę autorski wątek o swoich wyp...
wyprodukowanych pływadłach <_<

Na wstepie chciałbym podziękować:wszystkim którzy mnie wspierali... :lol: na poważnie.Zaczeło się od tego artykułu:

http://jerkbait.pl/topic/17430-artykul-wobler-krok-po-kroku/?hl=wobler

Autorstwa kolegi @Trout
Polecam wszystkim,którzy chcą spróbować lurebuilding-u.

Dużo się nauczyłem od moich mentorów.Dzięki Panie Marianie :D,dziękówa Czarny,dzieki Panie Bidas.
Takze tutaj na Jerkbait.pl dzieki osobom takim jak Tomy,R.Hamer,Matusiak,W1(kolejność przypadkowa) i wielu innych których ciężko wymienić.Już od woblerowej warjacji,do teraz oglądając ich dzieła uczę się wciąż :)Dużo przede mna,sporo za mna bo jakies 3lata dorywczego lurebuildingu.

Dla nie znudzonych,historyjka mojego pioniera: :mellow:

Było to tak...Wydłubałem kilka korpusów z jakiejś pianki. obkleiłem szkarłatnie folią od fajek,pomalowałem jakąś emulsyjna oczy ,dalej flamarem olejnym grzbiet.Po utopieniu w resztkach lakieru do podłóg,spłyneło wszystkodo morza:d Lakier w ogóle nie wysechł..? :unsure: ?
Następny korpus,bez wykończenia,bez lakieru poleciał do Wisły Zawichost,pewnego martwegopo południa.
Wtedy jeszcze mało łowiłem bolenie,było to dawno,jakies 4-5 lat do tylu.
Rzut,i branie w pierwszym rzucie! :mellow: Bolenik-taki czterdziestak,ale jest.Wobler pracuje,nie ma wyglądu i łowi...hmm.Druga tama,typowo boleniowa woda:szeroki i silny wlew z szybka struga zamieniającą sie w
warkocz.Wobler nie był duży ok.4cm taki bardziej kleniowy,coś a'la glapka.Rzut za wlew,po skosie,wypuszczam go i jak to często
robię co chwilę przytrzymuje lekko palcem żyłkę przy krawędzi szpuli...słyszę ŁUUUP odwracam wzrok w kierunku strzału bolenia i
czuje jak żyłka szybciej zaczyna sie wysnuwac ze szpuli.Zamkniecie kabłąka zacina! i JEST...tak własnie zadebiutował HAND MADE w moim przypadku. :D

Zapraszam do zagladania.Marek

Tak wyglądał jeden z pierwszych moich produktów:

obraz0066x.th.jpg

post-1728-1348916573,9598_thumb.jpg

post-1728-1348916574,1295_thumb.jpg

post-1728-1348916574,2715_thumb.jpg

post-1728-1348916574,4939_thumb.jpg

post-1728-1348916574,6609_thumb.jpg

Edytowane przez wildriver

@Sławek

Dzięki,jeszcze takie wygmerałem w plenerze.

W moim przypadku,jeszcze nie zrobiłem woblera takiego jakim jest mój ideał np.na bolka.Powiem,że dzięki temu,mam ciągle chęci do

dłubania kolejnych :mellow:

Poszukam pierwszego jakiego zrobiłem,może jeszcze się znajdzie,trochę połowiłem na niego kleni jazi i boleników,a szkaradny że łe! <_<

post-1728-1348916583,3068_thumb.jpg

post-1728-1348916583,4205_thumb.jpg

post-1728-1348916583,4982_thumb.jpg

post-1728-1348916583,621_thumb.jpg

Woblery na bolenia staram się robić w kolorach oczywiście jak najbardziej naturalnych.Ewentualnie jaśniejsze i ciemniejsze.Kleniowce ze wzgledu,że nie zbyt długo łowię klenie,robię naturalny(najbardziej,przeze mnie lubiany),stonowany plus co mi fantazja podyktuję <_< Prawdę powiedziawszy,to nie wiem jaki kolor,z tych nie-naturalnych jest najskuteczniejszy na klenie.

Waszym zdaniem?

jednego sezonu bardzo dobrze spisywał mi się na klenie 3 cm wobek koloru żółtego kanarkowego było to dla mnie totalnym szokiem żeby w środku lata klenie biły w coś tak dziwnego :lol: było by mniej dziwnie gdyby nie to, że kompletnie ignorowały tradycyjne wobki o naturalnym malowaniu, swoją drogą miejsce w którym działy się takie 'dziwy' to okolice Twojego avataru :mellow:

Pozdrawiam