wildriver Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Witam Was wszystkich!A co mi tam,pomyślałem.Ja też założę autorski wątek o swoich wyp...wyprodukowanych pływadłach Na wstepie chciałbym podziękować:wszystkim którzy mnie wspierali... na poważnie.Zaczeło się od tego artykułu: http://jerkbait.pl/topic/17430-artykul-wobler-krok-po-kroku/?hl=wobler Autorstwa kolegi @TroutPolecam wszystkim,którzy chcą spróbować lurebuilding-u.Dużo się nauczyłem od moich mentorów.Dzięki Panie Marianie ,dziękówa Czarny,dzieki Panie Bidas.Takze tutaj na Jerkbait.pl dzieki osobom takim jak Tomy,R.Hamer,Matusiak,W1(kolejność przypadkowa) i wielu innych których ciężko wymienić.Już od woblerowej warjacji,do teraz oglądając ich dzieła uczę się wciąż :)Dużo przede mna,sporo za mna bo jakies 3lata dorywczego lurebuildingu.Dla nie znudzonych,historyjka mojego pioniera: Było to tak...Wydłubałem kilka korpusów z jakiejś pianki. obkleiłem szkarłatnie folią od fajek,pomalowałem jakąś emulsyjna oczy ,dalej flamarem olejnym grzbiet.Po utopieniu w resztkach lakieru do podłóg,spłyneło wszystkodo morza:d Lakier w ogóle nie wysechł..? ?Następny korpus,bez wykończenia,bez lakieru poleciał do Wisły Zawichost,pewnego martwegopo południa.Wtedy jeszcze mało łowiłem bolenie,było to dawno,jakies 4-5 lat do tylu.Rzut,i branie w pierwszym rzucie! Bolenik-taki czterdziestak,ale jest.Wobler pracuje,nie ma wyglądu i łowi...hmm.Druga tama,typowo boleniowa woda:szeroki i silny wlew z szybka struga zamieniającą sie wwarkocz.Wobler nie był duży ok.4cm taki bardziej kleniowy,coś a'la glapka.Rzut za wlew,po skosie,wypuszczam go i jak to częstorobię co chwilę przytrzymuje lekko palcem żyłkę przy krawędzi szpuli...słyszę ŁUUUP odwracam wzrok w kierunku strzału bolenia iczuje jak żyłka szybciej zaczyna sie wysnuwac ze szpuli.Zamkniecie kabłąka zacina! i JEST...tak własnie zadebiutował HAND MADE w moim przypadku. Zapraszam do zagladania.MarekTak wyglądał jeden z pierwszych moich produktów: Edytowane 19 Stycznia 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Bardzo ciekawe te Twoje wobki,szczególnie ten z tym łamanym sterem a i boleniówki odlotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 No mam nadzieje,że się nie popierniczy już Na początek takie fotki.Mam niewiele z tych zrobionych,bo mi poszły się.....poszły z laptopem...może się uda odzyskać to wrzucę coś oldschoolowego.Pracę nad nową serią w trakcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.Juz Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Eleganckie iż że nie mam dostępu do rzeki i hasającego tam bolenia, powiem że te maluchy są niesamowite, fachowa robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Nie wiedziałem Marek że ty takie cuda robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 I kjaszek znajomy Kolego woblerki prima sort! Bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Dziękówka koledzy za pozytywną opinie,daje kopa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 No ładne, ładne . Czekamy na więcej. W końcu powoli każdy się rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 @SławekDzięki,jeszcze takie wygmerałem w plenerze.W moim przypadku,jeszcze nie zrobiłem woblera takiego jakim jest mój ideał np.na bolka.Powiem,że dzięki temu,mam ciągle chęci do dłubania kolejnych Poszukam pierwszego jakiego zrobiłem,może jeszcze się znajdzie,trochę połowiłem na niego kleni jazi i boleników,a szkaradny że łe! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Znajome te plenery Tak naprawdę to chyba nikt nie zrobił tego jedynego naj...... i dlatego można nacieszyć oko.Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Grzechu ty nie gadaj,tylko wstawiaj swoje <_< Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 E, za ładne te woblery na rzekę - żal by było urwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Bardzo ciekawe woblery i starannie wykończone. Malowania też super, bez zbednych pierdół a wszystko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 To trzeba lowic tak zeby nie urwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Następny co robi cukiereczki, jeszcze pomyślę, że to takie proste Naprawdę starannie zrobione, wszystkie mniam, klenióweczki szczególnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 no ładne ładne zwłaszcza te bolenióweczki..rewelacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Grzechu ty nie gadaj,tylko wstawiaj swoje <_< Pozdro No właśnie się pochwalić nic nie chce Wobki na prawdę klasa ! ile bym dał żeby nie mieć dwóch lewych rączek do takiej roboty hehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Grzechu ty nie gadaj,tylko wstawiaj swoje <_< Pozdro No właśnie się pochwalić nic nie chce Powiedzmy że nie mam aparatu <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Woblery na bolenia staram się robić w kolorach oczywiście jak najbardziej naturalnych.Ewentualnie jaśniejsze i ciemniejsze.Kleniowce ze wzgledu,że nie zbyt długo łowię klenie,robię naturalny(najbardziej,przeze mnie lubiany),stonowany plus co mi fantazja podyktuję <_< Prawdę powiedziawszy,to nie wiem jaki kolor,z tych nie-naturalnych jest najskuteczniejszy na klenie.Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Wiesz to zalezy od wody, ale w nazych wodach lowie czesto klenie na wobki w odcieniach zieleni takich jak ci pokazywalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 jednego sezonu bardzo dobrze spisywał mi się na klenie 3 cm wobek koloru żółtego kanarkowego było to dla mnie totalnym szokiem żeby w środku lata klenie biły w coś tak dziwnego było by mniej dziwnie gdyby nie to, że kompletnie ignorowały tradycyjne wobki o naturalnym malowaniu, swoją drogą miejsce w którym działy się takie 'dziwy' to okolice Twojego avataru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi