Skocz do zawartości

Woblery na dziką rzekę-head made by wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Ach te bolenie...jak toto w plecionkę strzeli to serducho w gardle :rolleyes:  :lol: trzeba troszke gimnastyki ostatnio nad Wisłą,żeby coś złowić,

kolor woblerka,nie boleniowy-czasem jest skuteczny ^_^

uk6y.jpg

Ładna fotka Wildriver ,widzę że woda u Ciebie płynie fajnie ,u nas szambo raczej przypomina.

Sądząc po porze w jakiej złowiłeś (szarawo czy jakoś tak) to kolorek już bez znaczenia raczej ,tylko praca.

Rybek jak to boluś zawsze fajny ,graty za fotkę.

Właśnie mi też się sprawdzaja z takim celownikiem czerwonym-niby mało boleniowy kolor,czasem potrafi odczarowac wodę :-)

Celownik

st8x.jpg

zgodze sie niby nie boleniowy ale ja tez sporo rybek zlowilem na podobne kolorki a i zloty z czerwonym brzuszkim u mnie tez gryzly swoja droga jak bolek mogl ominac tak ladnego wobka heeh a pstragoweczki tez fajowe o rybkach nie wspomne :-)

• Like 1

Ładna fotka Wildriver ,widzę że woda u Ciebie płynie fajnie ,u nas szambo raczej przypomina.

Sądząc po porze w jakiej złowiłeś (szarawo czy jakoś tak) to kolorek już bez znaczenia raczej ,tylko praca.

Rybek jak to boluś zawsze fajny ,graty za fotkę.

Woda płynie fajnie,tam gdzie łowiłem całe koryto przechodzi na mój brzeg i jest b.duży przepływ.Powiem Ci w tajemnicy :P  :D ,że akurat ten kolor tzn.jaskrawo-zielony z czerwonym celownikiem,wyjątkowo sprawdzał się mi właśnie pod sam wieczór i na brudnej wodzie.Jest kontrastujący.Oczywiście masz rację pisząc o pracy i potwierdzam,przede wszystkim to jak wobler pracuje-decyduje o tym,kiedy trzeba go założyć na wędkę. :)

Wild, już aero zacząłeś malować ? To chyba już nie wygląda na puche

Niee,jeszcze puszkompuszkom :)  :D ale już schną pod malowanie z pistoletu :rolleyes:

• 3 tygodnie później...

Troszke wątek odleciał ^_^,teraz wiecej się nad wodą przebywa i warsztat troche na bok poszedł,chociaż cosik ostatnio z niego wypłynęło :D

i przyznam,że pływa nieźle,no ale to nie mi oceniać,woda/ryba zweryfikuje...

ct6b.jpg
5nnr.jpg
kabw.jpg
5xpt.jpg
kywo.jpg
9zy9.jpg
tkrz.jpg
qhx8.JPG
gwki.jpg
gmqm.jpg
9z9e.jpg
Edytowane przez wildriver
  • Like 1

Wreszcie aerograf został odpalony i pierwsze uklejki wypłynęły z pracowni.Prezentują sie mniej wiecej tak:

n8ej.jpg
50av.jpg

Grzbiet oliwkowy,lekko transparentnie zachodzący na łuskę,brzuszki białym wąsko malowane.Akcja drobniutka,to akurat są małe gdzieś ok.6cm.

Już wieksze są gotowe,tylko ustawić-będą pod jesienne łowy ;)

Jeszcze przy okazji pstrążki z usterzeniem.

rmc7.jpg
f0o3.jpg

Pozdroo

• Like 5

Wczoraj sobie wobki ustawiałem cięższym zestawem,aż tu nagle bolek podpłynął i się przygląda co ja kurna robie :rolleyes: ...to niewiele myśląc...SYP MU :lol:

3okx.jpg
hvsu.jpg

Taka uklejka mu się spodobała
63ny.jpg
or6b.jpg

Chwilę poźniej jego sporo starszy brat przewiózł mnie ładnie i zostawił z kocią mordą :angry:  :lol:
  • Like 1

Mareczku wobki testuje i lowie :) dzisiaj panna z wasem dala mi ladna jazde, na kijku 15gr w silnym nurcie myslalem ze nie dam rady, po kilku minutach wypompowana lezala na brzegu :) nie dalo sie uchwycic z wobkiem w ustach :) poniewaz wobek zaplatal sie w siatke podbieraka.

post-50872-0-33778800-1378329108_thumb.jpg

post-50872-0-07688800-1378329110_thumb.jpg

post-50872-0-35465300-1378329111_thumb.jpg

• Like 1

poprostu braklo mocniejszej linki na tego miska ktory zwial :-( 

To trzeba było pleckę 20 lb nawinąć i po ptokach :D

Dziś boleń ten,pokazał wyraźnie iż jesień zbliża się wielkimi krokami.Wobler dziesięcio centymetrowy został chapnięty"do oporu",na szczęście udało się w miarę sprawnie,uwolnić podtuczonego osobnika :D

g6ok.jpg
1ekq.jpg

Takiego zażarł

zzlt.jpg

• Like 2

Troche potestowalem dzis twoje boleniowki ta oliwkowa ktora mi podeslales mega :-) zarowno wykonanie jak i praca 2bolki wyjete 3 odjechal wraz z wobkiem :-( 

Bielik, co to za kijek na fotkach ? Jakiś robinson ?

Edytowane przez tomasxt