wildriver Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Pierwsza moja wymianka na forum To dawaj znowu coś podmienimy ;-) Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Takich tam twitchingowych hologramkow pod pstrągi kilka się wykluło też jakiś czas temu.. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Marek, papa się cieszy na takie powroty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Marek, papa się cieszy na takie powroty Witam, witam :-) Tak na marginesie,to chyba przez to zrezygnowałem z wstawiania do wątku zdjęć,bo te które już byly w większości(imageshack) zniknęły :-( Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Bez sterowe ukleje, grzbiecik w kolorze oliwkowymi :-) przeznaczenie boleń,ale lubią je też inne ryby bardzo ;-) Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Kilka pstrągowych twitchow i takie do zwijania drobiące krapiki [emoji846] Pozdrawiam Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Piękności! Czekam na twoje uniwersały wiślane i boleniowki;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Dzięki [emoji846] robią się już.Pozdrawiam Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 To czekam na info i będę się upominał ! :] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Cześć. Czy to Twoje woblery?We wrześniu bylem na urlopie w Sandomierzu i zapytałem w sklepie wędkarkim czy jest jakiś lokalny rękodzielnik. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez ASAPfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Przecież podpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Przecież podpisane.Podpis podpisem. Spod lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Cześć.Tak to moje wobki [emoji846] Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Cześć.Tak to moje wobki [emoji846]Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalkamiałem 3, jeden sandaczowy w Wiśle warszawskiej został 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Witam szanownych forumowiczówJeśli ktoś z obserwujących mój temat chciał by nabyć moje woblerki,można zalicytować w aukcji charytatywnej dla chorego dzieciaka i przy okazji pomóc: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2805660056341826&id=100006935771432 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 10 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 WitamOdświeżam wątek ,to tak na początek [emoji1] Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 WitamChciałbym przedstawić kilka moich starych -nowych modeli woblerów,są to przynęty które były przez lata dopracowywane i testowane z powodzeniem.Zawsze chciałem powtarzalnie odtwarzać ,te najlepsze modele i teraz śmiało mogę powiedzieć,że udało mi się to osiągnąć, gdyż sam łowię na nie ryby,o których kiedyś mogłem tylko pomarzyć [emoji846],ale też jest spore grono osób,które używają z powodzeniem moich woblerów w całej Polsce. TalizmanBoleniowy wobler dalekiego zasięgu.8cm i 15g skupionej masy,leci jak pocisk.Pracuje na różne sposoby w zależności od tego,jak będziemy go animować.Można szybko i agresywnie po powierzchni,można wolniej z opadem i podbiciem do powierzchni.Poniżej krótki opis prowadzenia ,jakie mnie się sprawdzało: Mnie sprawdzało się prowadzenie ,albo w poprzek rzeki lub po małym skosie,średnim tempem z przyspieszeniem do szybkiego i do momentu,aż wobler chlapnie z zarysowaniem powierzchni S na wodzie.Albo też rzuty lekko w górę rzeki i sprowadzanie na napiętej lince wolniej kręcąc ,kiedy wobler opada migocząc prawie do dna i wyjazd kołowrotkiem i wędka jednocześnie,też do samej powierzchni i tylko delikatnego zarysowania tafli wody.Ostatnio także wyjąłem kilka ryb,przy podwójnym, krótkim podbiciu z delikatnym chlapnieciem. Poniżej filmiki z pracą Talizmana https://youtu.be/savI_yNX88E https://youtu.be/jpGIwokiIXc Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 31 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Następny model,tym razem sandaczowa klasyka pod nocne łowienie.Caiman S 10cm.Moja podstawowa przynęta na nocne sandacze.Najlepiej sprawdza sie na średnim uciągu.Ma dosyć wyraźną kolebiącą pracę,ale nie stawia dużego oporu w wodzie i tym samym na wędce.Schodzi do ok 1,5-2m.Oczywiście pływający z wagą 8g,jest dość lotny jak na sandaczowy wobler.Poniżej kilka zdjęć woblerów i okazów złowionych na ten model [emoji846] Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Kolejny model to Caiman V,czyli 10cm i dwie wersje wagowe 19g i 25g, łownego woblera wertykalnego.Wobler ten został stworzony do łowienia boleni,ale jak się okazało biorą na niego nie tylko piękne rapy,ale też ryby takie jak sumy i sandacze.Praca tego modelu to lusterkowanie,plus wyraźne odskoki. Również fakt,że oczko mocowania linki przesunięte jest do przodu, powoduję wcinanie się woblera w wodę,który nie daje zbyt dużego oporu na wędce,co oczywiście przekłada się na łatwość prowadzenia przynęty.Jak prowadzić Caiman V ?Mnie i znajomym najczęściej sprawdza się prowadzenie w poprzek rzeki,dojście do dna,podbicie kołowrotkiem i wędką jednocześnie(cały czas kręcąc korbą),albo wolno przy dnie i tylko lekkie podbicia,takie jak podwójne podbicie gumy,tylko lekkie co parę obrotów.Mieliśmy też ryby na obydwie wersje z powierzchni przy szybkim tempie,jak i wpół wody ze średniego tempa. Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez wildriver 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Kubek nie wierzy, że na takie coś można rapę złowić. Pewnie dlatego, że u Niego same bolenie. Pozdro z wąsatej Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Niech uwierzy,bo można [emoji6] Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Filmiki z pracą woblerów na moim kanale na który przy okazji zapraszam, poniżej Caiman S https://youtu.be/VI_FcGgtLWA https://youtu.be/ITyOHvzgezs Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez wildriver 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Woblery wertykalne to już podstawa pudełka boleniowego,w tym przypadku Caiman V 19g i 25g zrobił robotę ,już nie wyobrażam sobie jesiennego łowienia bez tego woblera. Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Jesteś pierwszym ziomem, z którym wymieniłem na woblery. Mam je dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 [emoji16] To już trochę czasu temu musiało być,ale pamiętam. Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi