Koza11 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dość tajemnicza nowość, materiał promocyjny na YT=całe 11s. czasu...https://youtu.be/CLUg1b3gMo4 Przedstawienie modelu i dane:http://www.raymarine.com/element/#transducers Istotne informacje:- 4 rdzenie procesora-ogranicznone możliwości komunikacji- jedno gniazdo NMEA2000 i jedno sonarowe.-programowane przyciski-przetwornik all in1lub inne do wyboru-Sonar boczny w 2 zakresach: 1,2Mhz i 350khz- zasięg Mega po 30m na stronę, chirp w obu zakresach khz-3D- jasność obrazu 1500 nitów- własny system tworzenia map Raymarine RealBathy -dokładność 1 stopa, podobny system do garminowskiego Contour Draw oraz tradycyjny Sonar Chart.-3 podstawowe rozmiary ekranu 7,9,12cali ceny zbliżone do nowych HB Helix-dostępność koniec pierwszego kwartału 2019, u nas pewnie później. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ale tanio. https://manyfik-sklep.pl/pl/p/ELEMENT-12-z-przetwornikiem/458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ale tanio. https://manyfik-sklep.pl/pl/p/ELEMENT-12-z-przetwornikiem/458te 6910 to netto, brutto masz 8500. Ta promocja jest dostępna u wielu sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Fakt, przy cenie nie było napisane netto, więc nie zajarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 potrzebuje szybkiej porady bo w piatek jedziemy na ryby do Szwecjikupiłem elementa 7V no i troche zonk w stosunku do starego echo jak zamocowac przetwornik do drązka uchwytu po starym echu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Proponuję umieścić zdjęcia, inaczej trudno coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 pytam w zasadzie własnie o zdjecia Waszych mocowań jak mocujecie przetworniki od elementa w uchwytach drązków sprzedawanych w sklepach mocowanie do łodzi mnie nie interesuje bo to proste a ja jake tam gdzie do łodzi go nie dokręce bo właściciel łodzi moze miec pretesje- musze meić przymocowany do drązka na burcie lub na pawęży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lechuss18 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Jeżeli chodzi o przetwornik , ja stosuje taki patent RAM Mounts Uchwyt z podwójną przyssawką (RAM-B-189BU) i u mnie zdaje on egzamin. Edytowane 4 Listopada 2019 przez lechuss18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 no to mam chyba lepszy patentprzyssawka do noszenia szyb z leroy merlin i 2 uchwyty do rur (obejmy z gumą w srodku przykręcone do uchwytu rekojeści tej przyssawki) ) w nich sa przyspawane firmowo takie nakrętki do których przykręcam bez problemu blaszke z przetwornikiem (a blaszka od Inpostu z dawnych rpzesyłek ale mozana dowolną zaadaptowac nie zdarzyło się zeby podczas tygodniowego pływania odpadłodemontaż banalnie prosty jedyny minus to skały jak zaczepisz mocno to moze sie oderwac , trzciny spokojnie wytrzymuje zwykły aluminiowy uchwyt od echo na skałach przy niedużej prędkości sie wygnie a to neistety odpadnie wiec warto jakoś zamocowac kabel do burty czy uchwytu i nie szalec na wodzie jak są skały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ja mam tak. Regulowany góra dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Raffi, wydaje mi się,że obok świateł przyczepki powinieneś mieć też trójkąty odblaskowe Wiem,bo sam ich nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Raffi, wydaje mi się,że obok świateł przyczepki powinieneś mieć też trójkąty odblaskowe Wiem,bo sam ich nie mam Lub tablice gabarytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Trójkąty są odblaskowe. Zgubiłem ale są drugie :-) Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Z tych opisów dowiedziałem się , że nie ma Element wifi , a w niektórych opisach przy echu Element jest , że ma wifi , w końcu jak to wygląda . Ja potrzebuje połączyć się z tabletem , z większym ekranem , da się czy nie , jestem przed zakupem i muszę wiedzieć co zrobić , kupić 7 " czy 9 " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Z tych opisów dowiedziałem się , że nie ma Element wifi , a w niektórych opisach przy echu Element jest , że ma wifi , w końcu jak to wygląda . Ja potrzebuje połączyć się z tabletem , z większym ekranem , da się czy nie , jestem przed zakupem i muszę wiedzieć co zrobić , kupić 7 " czy 9 " . Krzysztof sprawdzał, jest to wyjaśnione w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Wifi jest ale jeszcze z tego co wiem nie można wyświetlić obrazu z echa na czymś innym. W Axiomie mi się to udało a tu jeszcze nie. Myślę że kwestia aktualizacji. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Krzysztof sprawdzał, jest to wyjaśnione w wątku. W wątku to zauważyłem , ale jak wystawia firma dzień wcześniej i jest napisane , że jest wifi to z stąd moje zapytanie , a nóż coś się zmieniło . Może tak jak napisał Raffi z nową aktualizacją ulitują się i załączą wifi , dwie osoby mogą korzystać na jednej łodzi fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Nawet rozmawiałem z ludźmi z Raymarina i powiedzieli że pracują nad tym. Ale zobaczymy . W tej chwili urządzenia widzą echo i na tym koniec. :-) Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lechuss18 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Jest jeszcze jedna rzecz , która mnie nurtuje , chce podzielić obraz na chrip ,down vision i said vision i nie mogę do tego dojść .W dostępnych podziałach zawsze jest mapa , da się ja jakoś zastąpić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Da się. Aktualizację zrób. Potem możesz tworzyć własne podziały i ekrany. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jestem po zakupie echosondy Element 7 , w domu za czołem się bawić w ustawienia , oczywiście przetwornik w wodzie w plastykowym wiaderku i trochę zaskoczenie - Element 7 lubi zjadać trochę prądu . Wcześniej miałem Raymarine Dragonfly 5 Pro i na akumulatorze Toyamy 12V 9Ah pływałem dwa dni , to na Elemencie 7 jest około 5 godzin . Wybierając się na 3 dni wędkowania do echa aku minimum https://www.mc-sklep.pl/akumulator-toyama-motive-npm-22ah-p-815.html , oczywiście można inny , ale o takiej pojemności . Jedno aku 9Ah na cały dzień pływania to za mało , należy o tym pamiętać . I tym sposobem jestem przed zakupem nowego aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ja do 9 cali mam 40 i bez problemu wytrzymuje dwa dni na pełnej jasności ekranu. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 A ja wykopałem z YT porównanie sonarów bocznych w Axiomie i Elemencie. https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=4CGFt8fnViE&feature=emb_logo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ja do 9 cali mam 40 i bez problemu wytrzymuje dwa dni na pełnej jasności ekranu. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka9 to już fajny ekran , ale cena wysoka i tak silnik spalinowy który miałem kupić teraz musi poczekać . Akumulator dokupię 35 Ah https://www.mc-sklep.pl/akumulator-toyama-motive-npm-35ah-p-893.html taki to wiem , że mi nie padnie jak będę robił mapę jeziora dla tego to echo kupiłem . Mapa papierowa jez na którym pływałem zupełnie odbiega od rzeczywistości , nie wiem kto to robił i czym to mierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ten filmik na yt to moja produkcja :-) Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ten filmik na yt to moja produkcja :-) Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu TapatalkaGratuluję. Dobrze pokazane mozliwosci, praktyczne te same warunki jak moje testowanie na wodzie, które opisywałem w wątku interpretacyjnym. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koza11
Dość tajemnicza nowość, materiał promocyjny na YT=całe 11s. czasu...
https://youtu.be/CLUg1b3gMo4
Przedstawienie modelu i dane:
http://www.raymarine.com/element/#transducers
Istotne informacje:
- 4 rdzenie procesora
-ogranicznone możliwości komunikacji- jedno gniazdo NMEA2000 i jedno sonarowe.
-programowane przyciski
-przetwornik all in1lub inne do wyboru
-Sonar boczny w 2 zakresach: 1,2Mhz i 350khz- zasięg Mega po 30m na stronę, chirp w obu zakresach khz
-3D
- jasność obrazu 1500 nitów
- własny system tworzenia map Raymarine RealBathy -dokładność 1 stopa, podobny system do garminowskiego Contour Draw oraz tradycyjny Sonar Chart.
-3 podstawowe rozmiary ekranu 7,9,12cali ceny zbliżone do nowych HB Helix
-dostępność koniec pierwszego kwartału 2019, u nas pewnie później.
Top użytkownicy dla tego pytania
60
54
36
35
Popularne dni
1 Gru
27
6 Lip
23
4 Mar
16
3 Lip
15
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 60 odpowiedzi
pawlo29 54 odpowiedzi
Paprykarz 36 odpowiedzi
raffi 35 odpowiedzi
Popularne dni
1 Gru 2019
27 odpowiedzi
6 Lip 2019
23 odpowiedzi
4 Mar 2020
16 odpowiedzi
3 Lip 2019
15 odpowiedzi
Popularne posty
IntruZ9
"Pisałem to ze dwa razy, powtórzę raz jeszcze- dystrybutorzy elektroniki "wiodących marek" u nas powinni płacić właścicielowi tego forum za rozwiązywanie ich problemów/marketing urządzeń i wszystkie t
Koza11
Kuba, abstrahując od Elementa, jego możliwości/ceny, etc. to powiem tak - ostatnio u nas żadna inna marka nie stara się przedstawić swych produktów. Owszem, Spigot próbował jakiś czas temu, ale osta
Zander Hunter
Zastanawiam się ilu z Was pływało na Elemencie i np na SImradzie czy HB aby można było faktycznie porównać. Ja mam Elementa od 3 miesięcy i przesiadłem się z Lowrenca z przetwornikiem totalscan i mogę
Opublikowane grafiki
430 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi