nord91 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) WitamŁowi ktoś kijkiem EGO Sakura #8/9 10' ? Nadał by się na szczupaka i bolenia? Edytowane 25 Grudnia 2018 przez nord91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Nikt nie łowi tym kijem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Witam.Generalnie w polskim flajfiszingu panuje przekonanie że wszelkie kije SH w klasach #8 i wyższych nie mogą istnieć w długości większej niż 9'. A jeżeli już istniją to na pewno kompletnie nie da się nimi łowić, co najwyżej mogą służyć jako tyczki pod pomidory w tunelu foliowym u teściowej.To chyba stąd taki nawał odpowiedzi na Twoje pytanie .Użytkuję kijki SH 11'#8/9 jak i 10'#8 oraz 9'6''#10. Dla mnie są dużo wygodniejsze niż kije 9' - to już kwestia preferencji i warunków w których przyjdzie Ci taki kij używać. Mogą dla wielu okazać się dużo poręczniejsze przy brodzeniu w pasie trzcin nawdzie stojącej i na zakrzaczonych rzekach. Dla innych "wielu" będą za długie do ciężkich linek i much, przez dłuższe ramię takiej "dźwigni rzutowej" (zwał jak zwał ).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Witam.Generalnie w polskim flajfiszingu panuje przekonanie że wszelkie kije SH w klasach #8 i wyższych nie mogą istnieć w długości większej niż 9'. A jeżeli już istniją to na pewno kompletnie nie da się nimi łowić, co najwyżej mogą służyć jako tyczki pod pomidory w tunelu foliowym u teściowej.To chyba stąd taki nawał odpowiedzi na Twoje pytanie . Ja się jeszcze nie spotkałem z taką teorią, że jak kij 8# to max 9 ft. Na północy kraju sporo ludzi używa kijów SH 8# 10 ft lub 9,6 ft do łowienia w rzece. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Odnośnie samego kija Ego. Oglądałem dawno temu bodajże ten model (szary blank i czarne omotki) w wersji 10' na sucho w sklepie. Nie pamiętam żeby wywołał u mnie jakieś szczególnie negatywne wrażenia. Zapadło mi w pamięć jedynie, że był dość ciężki. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez SzymonP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Forest, nie jest problemem zapewne 10' w tej klasie, bo sam takiego używałem, a i mikołaj przyniósł mi inny również #8 i 10' a raczej pytanie o ten konkretny kij i to że zapewne nikt z obecnych tutaj go nie używa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi